The Kinks - Percy (1971)

Rock / Pop
Label: Pye

1. God's Children (3:17)
  2. Lola [Instrumental] (4:42)
  3. The Way Love Used to Be (2:12)
  4. Completely (3:39)
  5. Running 'Round Town (1:03)
  6. Moments (2:56)
  7. Animals in the Zoo (2:19)
  8. Just Friends (2:35)
  9. Whip Lady (1:18)
  10. Dreams (3:42)
  11. Helga (1:53)
  12. Willesden Green (2:25)
  13. God's Children - End (0:28)
  14. Dreams [Mono Film Mix] * (1:40)
  15. Moments [Mono Film Mix] * (0:44)
  16. The Way Love Used to Be [Mono Film Mix] * (0:58)
  17. The Way Love Used to Be [Mono Film Mix] * (2:06)
  18. The Way Love Used to Be [Mono Film Mix] * (1:03)
  19. God's Children [Mono Film Mix] * (3:16)
  20. God's Children (End) [Mono Film Mix] * (0:49)
  21. Dreams [Remix] * (3:21)
avatar van Music4ever
Met deze plaat lieten The Kinks zien dat ze ook heel erg goed instrumentale muziek konden maken. Er staan wel een paar nummers met zang op, waaronder het prachtige God's Children en het geniale The Way Love Used To Be.
Maar deze plaat is dus vooral instrumentaal en hij verveelt geen moment moet ik zeggen.

Onbekend maakt onbemind. Als album is Percy geen doorslaand succes, teveel fillers, maar het bevat een aantal van Ray Davies' sterkste composities en meest persoonlijke teksten.
De opener God's Children staat als een huis. Prachtige tekst, sterke melodie en een geweldig arrangement. Hetzelfde mag gezegd worden van The Way Love Used To Be.
Moments is misschien wel het gevoeligste Kinks nummer ooit. Zo intiem, dat je jezelf een bijna een voyeur voelt. Dreams is ook een topper. 5 sterren voor deze nummers en 3 voor de rest.

Pieter Paal
Net zo goed als de soundtrack van 'Flash Gordon' van Queen.

avatar van Droombolus
Potjandosie nog aan toe, wat kan die Ray Davies toch prachtige liedjes schrijven. Ondanks alle IMO oninteressante instrumentale "score" toch een heel vette voldoende voor deze plaat want de songs zijn weer van uitzonderlijke klasse. God's Children, The Way Love Used To Be, Moments, Animals In The Zoo, Dreams & Willesden Green zijn allemaal van die liedjes die je de hele dag door loopt te neurieën, fluiten of zingen terwijl je het nog leuk blijft vinden ook ....... De muts gaat weer diep af voor ome Ray

Jack in the Box
Deze soundtrack heb ik indertijd aangeschaft om mijn Kinks-collectie van de PYE-jaren: 1964 t/m 1971 compleet te maken.
De film zelf heb ik nog nooit gezien, maar op de hoes staat 'starring Hywel Bennett with guest stars Elke Sommer & Britt Ekland, also starring Denholm Elliott. Bij de naam Britt Ekland moet ik meteen aan een van The Stray Cats denken, maar dat terzijde.
Veel consumenten dachten in die tijd dat dit het album was dat bij de hit Lola hoorde. Dat nummer staat er wel op, maar dan in een instrumentale versie. Op de hoes van mijn LP staat nergens het woord instrumental vermeld.
Van Lola bestaat ook nog de Coca Cola en de Cherry Cola versie.
Ray Davies vloog tijdens een tournee terug naar Engeland om dat ene reclamewoordje te veranderen.
Deze plaat zet ik 's avonds weleens op de achtergrond op. De nummers Gods children, Animals in the zoo en Dreams zijn best wel te pruimen en hadden net zo goed op het vorige Kinks-album kunnen staan.
Ray Davies vertelde in een interview dat hij deze soundtrack opnam om van het contract met PYE records af te komen.
Later dat jaar verscheen bij RCA het goede Muswell Hillbillies-album.
In 1971 verscheen ook de soundtrack Friends van Elton John dat in dezelfde lijn als deze Percy ligt.

avatar van pmac
Een ogenschijnlijk tussendoortje maar bevat een paar juweeltjes die je niet kunt laten liggen.

avatar van nlkink
De liedjes zijn goed maar in zijn totaliteit een van de zwakkere platen van The Kinks.
De instrumentale nummers halen het niveau behoorlijk naar beneden.

avatar van bikkel2
Is hier nog aan te komen ?

Dit is een Kinks periode die mij behoorlijk aanspreekt namelijk.

avatar van heartofsoul
Bol.com biedt hem aan, dus ik zou zeggen van wel. Bovendien is er een dubbel-cd verschenen van Lola Versus Powerman met de nummers van Percy op de tweede disc.

avatar van bikkel2
Aah. Dat is mooi. Was toch al van plan om
die aan te schaffen. Zit ie er mooi bij.

Bedankt voor je info.