Demigodz - KILLmatic (2013)

Label: Demigodz

1. Intro (Giants on the Earth) (0:47)
  2. Demigodz Is Back (3:06)
  3. Dumb High (3:57)

met Open Mic

4. Never Take Me Out (3:51)

met Termanology

5. Just Can't Quit (3:40)

met Scoop DeVille

6. Worst Nightmare (3:35)
  7. Can't Fool Me (3:51)

met Eternia

8. Dgz X Nygz (3:32)

met Panch

9. Dead in the Middle (3:17)
  10. The Gospel According To... (4:43)

met Planetary

11. Raiders Cap (3:19)
  12. The Fallen Angels (3:22)
  13. The Summer of Sam (3:15)
  14. Tomax & Xamot (2:59)
  15. Captain Caveman (4:03)

met R.A. the Rugged Man

16. Audi 5000 (4:49)
avatar van bennerd
'Nieuw', geen idee waar die typo vandaan komt.

avatar van He$$el_01
Kan ook. Het leek me in ieder geval logisch dat het geen 'niet' zou moeten zijn, zeker bij jou.

avatar van bennerd
Aan mijn avatar is nochtans duidelijk te zien dat ik geen Celph-fan ben

Dennisami
Vette cover!

ik ken hun nog niet maar ik zal deze toch even beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Maar dit is echt een spuuglelijke cover.

avatar van FlyLo
Vind het ook behoorlijk lelijk. Zou het alleszins niet dadelijk in mijn kast willen zetten

avatar van Silky & Smooth
Ik zou het persoonlijk ook liever aan de muur hangen

avatar van flow natural
Begin 2013 en ik heb al een hele lijst van albums,die mij de moeite waard lijken(waaronder deze).

Raffael1977
The Summer of Sam en Caveman zijn vrij matig kwa beat dus het album zal hoogst waarschijnlijk wisselvallig zijn. Ik wacht af

avatar van MJ_DA_MAN
Caveman is nog niet eens gelekt. Wel heeft een of andere grappenmaker dit nummer onder de naam Caveman op YouTube gezet. Lijkt me dus ook sterk dat je dat nummer goed heb gehoord als je niet eens hebt gemerkt dat R.A. helemaal niet voorbij komt op dat nummer.

avatar van Elohim
Dead in the Middle klinkt niet slecht! Bangt lekker, die beat. Ook goed geproduceerd door Ap.

Begin Ryu steeds meer te voelen op die tracks. Zijn stemgeluid is best vet. Celph klinkt eigenlijk niet heel dope. Heeft wel dope lines daarentegen. Qua geluid is Ap heel vet.

avatar van He$$el_01
Ik vind de beat eigenlijk niet heel speciaal. Alle nummers die tot nu toe zijn gelekt hebben eigenlijk geen geweldige beat. Ze zijn niet slecht, maar toch hoop ik elke keer op meer. Stiekem hoop ik nog op een beat a la Seven of Battle Cry, waar ze allemaal gewoon helemaal los kunnen gaan. Maar dat zal wel niet gaan gebeuren kijkende naar de producers.

Alle verses die ik tot nu toe heb gehoord zijn wel van een redelijk tot goed niveau.

avatar van Harderwiek
Prima nummer inderdaad, maar niet meer dan dat. Vervelende gebruik van de sample van Pun.

avatar van Elohim
Ik verwacht nette bangende beats die nergens als Seven of Battle Cry gaan worden. Voornamelijk omdat dat meer AotP-stijl is, waar DGZ stijl veel meer in de soul-achtige samples ligt.

Sample van Pun is inderdaad niet fijn. Ikzelf heb er ook aan gedacht om het te verwerken in een track, maar daar heb je gewoon een ander soort stuk voor nodig. Dat stuk moet je laten in de track zoals hij is, niet in je eigen track stoppen. Het zal gewoon niet lekker klinken.

avatar van Delars
Ik vind alle tracks vet tot nu toe

avatar van MJ_DA_MAN
Dit wordt zeker geen album met Seven-achtige of andere typische AotP-beats, maar meer in het verlengde van de beats van Apathy van de laatste jaren en eigenlijk dus gewoon typisch Demigodz. Wat Elohim dus eigenlijk al zegt.

avatar van Harderwiek
Op twitter en YouTube is overigens ook en flinke discussie ontstaan over de sample, waar Apathy zich doodleuk in mengt

avatar van ThingMan
Nice! Heb hoge verwachtingen van dit album. Vanavond maar eens die clipjes bekijken.

avatar van Delars
Stream van het album vind je hier.

avatar van Harderwiek
Is dat door de mannen zelf erop gezet?

Denk het wel.
Die Premier beat is erg teleurstellend trouwens...
Motive redt die track nog een beetje.
Ik weet niet of ik dit album erg ga waarderen... Planet rapt ook iedereen eruit op die track waar hij op staat.
We zullen zien!

avatar van He$$el_01
Planetary is sowieso iemand die ongelofelijk kan verrassen bij sommige verses. Niet dat hij normaal gesproken slecht is, maar af en toe zit er echt zo'n uitschieter bij.

Demoz heeft dat ook vaak.

avatar van Colucci_Era
Het is toch nog een vermakelijk album geworden hoor. Zoals verwacht rappen Celph Titled en Apathy de rest eruit, maar de andere Demigodz zijn een fijne afwisseling.

avatar van Delars
Toch wat minder dan ik verwacht had.. maar dan alsnog: die verse van Celph Titled op Captain Cavemen

avatar van Silky & Smooth
Wat kansloos om Rocky te horen als intro... Sowieso kutbeat!

Raffael1977
Precies zoals ik verwacht had een vrij matig album. In verre verste niet het niveau dan wat de 2 heren voorheen samen hadden. Veel producties zijn half goed met als diepte punt Premier die ik met de dag slechter ga vinden. Apathy en Celph zijn idd de betere maar het is een vrij standaard album geworden.

3 sterren max.

avatar van He$$el_01
Ik vind het tot nu toe wel een lekker album hoor.

@Elohim, hoe kom je er bij dat Planetary iedereen er uit rapt op die track. Eso komt daar met de beste verse van het album.

avatar van He$$el_01
Al met al een wisselvallig album geworden. Er staan een paar heerlijke bangers op, maar ook een paar matige nummers en één erg zwak nummer (Can't Fool Me). Ik weet niet hoe vaak ik dit nog in zijn geheel ga luisteren, maar een paar nummers gaan wel een aantal keer op repeat denk ik.

avatar van Elohim
Meh, meh... Ben Eso een beetje zat aan het worden. Ik trek zijn stem niet zo goed meer.

avatar van Silky & Smooth
Wat een teleurstelling!! Ik ben niet werelds grootste fan van Army of the Pharaohs, maar hun muziek, zowel als collectief als individueel, kan ik over het algemeen wel waarderen. Ik verwachtte ook absoluut niet het album van het jaar, maar zeker wel veel beter dan dit...

Allereerst, nogmaals mijn ongenoegen over de opening: de intro is goed. Het verhaaltje over reuzen en Demigoden is gewoon dé toon die gezet moet worden aan het begin van een dergelijk album. Het daarop volgende overbekende trompetgeschal van Rocky Balboa is ronduit lachwekkend en vanaf dat moment neem ik dit project al niet meer serieus. Helemaal niet als deze beat van Apathy ook nog een bestaat uit ongelooflijk amateuristisch knip-en plakwerk. Er zijn legio voorbeelden van goede gebruikte foute samples, maar dit is een voorbeeld hoe het zeker niet moet. Probeer er dan nog leuk over te flowen, maar nee, de standaard riedeltjes van Apathy, Rya & Celph staan alweer klaar. Zoals op het hele album trouwens.

Maar die standaard riedeltjes zijn niet het grote probleem. Ik heb mij er allang bij neergelegd dat deze heren voor mij vrijwel nooit iets boeiends te melden hebben. Ik luister graag naar hen vanwege hun rauwe stemmen over de kenmerkende harde beats. Iets wat bij dit album helaas ontbreekt. De beats zijn grotendeels saai, klinken hergebruikt en vaak ook gewoon veel te soft voor deze rappers. Het is bijvoorbeeld niet de Big Pun-sample die slecht is op Dead in the Middle, die is juist leuk. De rest van de beats is gewoon kut. En het kansloze pianodeuntje en kreunende sample van Just Can't Quit zijn typerend voor dit album. Zelfs de vocalsample lijkt geen zin in te hebben. Zoals niemand er zin in lijkt te hebben.

Ik heb vrijwel het hele album gedacht: stop peper in je reet en spit vlammen. Jezus, dit heb ik allemaal al gehoord. Ik verwacht geen nummers als Seven, in ieder geval niet qua sound. Ik vind die sinistere beat bijpassend, maar verder niet echt hoogstaand. Het sterke aan Seven zijn de rappers die elkaar uitstekend afwisselen. Elke klank is perfect geplaatst en zonder geforceerd hard te rappen komen de raps hard, agressief en vooral gemeend over. Hier op KILLmatic zit er totaal geen gevoel meer in om elkaar te overtreffen. Hier en daar een lekkere verse, maar over het algemeen is het saai. Daarbij lijken de rappers vaak doof voor de producties. Ik vind de flows soms echt totaal niet bij de beats passen, wat nog een schepje bovenop mijn ergernis doet bij het luisteren van dit album.

Het enige echte lichtpuntje voor mij is Dumb High. Alles is lekker bij dat nummer. Demigodz is Back lijkt een foutje en ik kreeg weer zin in de rest van het album. Helaas weten ze na dit nummer direct weer mij enthousiasme de kop in te drukken...