Frank Turner - Tape Deck Heart (2013)

Folk / Rock
Label: Xtra Mile

1. Recovery (3:28)
  2. Losing Days (3:32)
  3. The Way I Tend to Be (3:41)
  4. Plain Sailing Weather (4:01)
  5. Good & Gone (3:50)
  6. Tell Tale Signs (4:12)
  7. Four Simple Words (4:56)
  8. Polaroid Picture (3:43)
  9. The Fisher King Blues (5:00)
  10. Anymore (3:09)
  11. Oh Brother (4:18)
  12. Broken Piano (5:30)
  13. We Shall Not Overcome * (3:52)
  14. Wherefore Art Thou Gene Simmons * (3:35)
  15. Tattoos * (2:39)
  16. Undeveloped Film * (4:17)
  17. Time Machine * (3:20)
  18. Cowboy Chords * (3:21)
  19. Oh Brother [Live from London 2013] * (3:57)
  20. Plain Sailing Weather [Live from London 2013] * (4:02)
avatar van Tommeh
Hoe meer ik het album luister hoe beter hij wordt. Heb wel eens gezegd dat Love Ire & Song z'n hoogtepunt is, maar langzaam begin ik daarop terug te komen. Dit album staat ook weer vol pareltjes. De eerste 3 nummers vliegen al voorbij als je hem opzet, waarvan vooral The Way I Tend to Be me iedere keer weer raakt. Andere hoogtepunten voor mij zijn Good & Gone, The Fisherking blues en uiteraard 4 Simple Words. Maar zoals bij alle albums is het vooral textueel genieten van -praktisch- elk nummer, je blijft nieuwe dingen ontdekken bij iedere luisterbeurt.

Inmiddels ben ik bij 3 concerten geweest en ga ik volgende maand naar z'n concert in Portsmouth.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Mooie stukjes hieronder waar ik me alleen maar bij aan kan sluiten. Love, Ire & Song blijft nog steeds wel mijn absolute nummer 1 (als zou het alleen maar om het epische openingsnummer zijn!), maar deze wordt met de draaibeurt beter en blijkt een langdurige waarde te hebben die terug blijft keren op mijn platenspeler.

Het album heeft een geweldige spanningsboog die zich niet gelijk openbaart. Harde stampers zoals Four Simple Words worden naadloos gevolgd door het wat sentimentelere Polaroid Picture waardoor de aandacht voor dit album nooit verslapt - heel knap gedaan.

Stem verhoogd naar 4,5* en ik heb alweer zin in het volgende concert