New Order - Retro (2002)

Label: London

1. Fine Time (4:43)
  2. Temptation (8:43)
  3. True Faith (5:53)
  4. The Perfect Kiss (4:50)
  5. Ceremony (4:25)
  6. Regret (4:08)
  7. Crystal (6:50)
  8. Bizarre Love Triangle (4:21)
  9. Confusion (8:13)
  10. Round and Round (4:31)
  11. Blue Monday (7:29)
  12. Brutal (4:50)
  13. Slow Jam (4:53)
  14. Everyone Everywhere (4:27)
  15. Elegia (4:55)
  16. In a Lonely Place (6:15)
  17. Procession (4:28)
  18. Your Silent Face (5:59)
  19. Sunrise (6:00)
  20. Let's Go (3:54)
  21. Broken Promise (3:46)
  22. Dreams Never End (3:12)
  23. Cries and Whispers (3:25)
  24. All Day Long (5:11)
  25. Sooner Than You Think (5:12)
  26. Leave Me Alone (4:40)
  27. Lonesome Tonight (5:11)
  28. Every Little Counts (4:28)
  29. Run Wild (3:58)
  30. Confusion [Koma & Bones Vocal Mix] (6:02)
  31. Paradise [Robert Racic Mix] (6:40)
  32. Regret [Sabres Slow 'N' Low Mix] (6:42)
  33. Bizarre Love Triangle [Shep Pettibone Extended Dance Mix] (6:42)
  34. Shellshock [John Robie Mix] (6:29)
  35. Fine Time [Steve 'Silk' Hurley Mix] (6:17)
  36. 1963 - '95 [Arthur Baker Remix] (5:05)
  37. Touched by the Hand of God (3:43)
  38. Everything's Gone Green (5:32)
  39. Blue Monday [Jam & Spoon Manuela Mix] (6:39)
  40. World in Motion [Subbuteo Mix] (5:09)
  41. Here to Stay [Extended Instrumental] (5:55)
  42. Crystal [Lee Coombs Remix] (7:05)
  43. Ceremony [Live] (4:49)
  44. Procession [Live] (3:34)
  45. Everything's Gone Green [Live] (5:15)
  46. In a Lonely Place [Live] (5:33)
  47. Age of Consent [Live] (5:03)
  48. Elegia [Live] (4:46)
  49. The Perfect Kiss [Live] (9:44)
  50. Fine Time (5:02)
  51. World [Live] (4:48)
  52. Regret [Live] (4:02)
  53. As It Is When It Was [Live] (3:48)
  54. Intermission by Alan Wise [Live] (1:20)
  55. Crystal (6:51)
  56. Turn My Way [Live] (4:58)
  57. Temptation [Live] (7:49)
  58. Temptation '98 * (4:10)
  59. Transmission [Live] * (4:01)
  60. Such a Good Thing * (4:08)
  61. Best & Marsh * (4:29)
  62. Let's Go * (2:04)
  63. True Faith [Pink Noise Morel Edit] * (4:31)
  64. Run Wild [Steve Osbourne Original Mix] * (4:13)
  65. The Perfect Kiss [Live] * (9:57)
  66. Elegia [Full Version] * (17:33)
avatar van Nanne
heb onlangs deze 4 cd box aangeschaft. Helaas dus zonder de bonus cd. Hoesje is groter dan hier is toegestaan. Maar ja.

avatar van Castle
Ik heb wel de bonus cd, met een wanzinnig lange versie van Elegia en meer toppers!!
Speciaal voor die bonus toen besteld en kreeg toen helaas zonder geleverd, maar Plato heeft me de bonus (omdat ik die versie besteld had) speciaal nagestuurd!!

Hele box is een mooi overzicht wat New Order betreft

Let's Go heb ik nog op een bootleg in een oefenruimte versie staan errug leuk dat deze ook op een officieel album is gezet...

avatar van VanDeGriend
Ook ik heb deze kennelijk zonder bonus cd. Een leuke box maar niet de ultieme box. Daarvoor staan er net teveel dingen niet op die er wel op hadden moeten staan. Ook het live werk is niet overtuigend.

avatar van Amicus
DE NO box

avatar van dazzler
RETRO box 2002

Een box die ik nooit de moeite waard heb gevonden.
Ik hoef geen CD met enkel DJ remixen of live uitvoeringen.
Dus kan ik al de helft van de box schrappen.

Wat overblijft (de 2 eerste CDs) vind ik een verdienstelijk overzicht.
Van die bonus CD had ik nog nooit gehoord, maar ook die blinkt uit
in versnippering. Ofwel brengt een box alle zeldzame beetjes
ofwel brengt een box een deskundig overzicht.

Ik weet wel, mijn mening, maar ik doe het wel met de deluxe edities van de Factory albums.

avatar van Mjuman
Draai net de pop-cd (CD1) van deze box - aangeschaft om, zoals dat zo mooi heet "de gaatjes te dichten" - nadat ik eerder vanochtend New Order - Music Complete (2015) heb gedraaid. Duidelijker kan het muziekconsumentisme niet in beeld worden gebracht: de laatste worp is bedoeld om te consumeren, nauwelijks om 'in te klinken'. CD1 toont een band in haar kracht en relevantie; het stuk van The Perfect Kiss (heel aas korte versie) bijv vanaf 3:55 is puur goud. Music Complete is er om de muziekconsument te 'pleasen' - de aankoop, download, the quick spin, de waardering en presto.

Lullig, maar klaar als een klontje: dit blijft draaibaar en dat moet ik met Music Complete over 25 jaar nog zien - al zullen degenen die dan 50+ zijn (en nu 25 of +) ongetwijfeld anders piepen.

avatar van R-Know
Mjuman schreef:

Nou. Nu ruim 5 jaar na het vorige bericht is dit nog steeds ontzettend fijn om te horen.
Zeker. Tijdloos!!