Exodus - Another Lesson in Violence (1997)

Label: Century Media

1. Bonded by Blood (3:34)
  2. Exodus (4:30)
  3. Pleasures of the Flesh (8:15)
  4. And Then There Were None (5:58)
  5. Piranha (5:42)
  6. Seeds of Hate (6:00)
  7. Deliver Us to Evil (8:29)
  8. Brain Dead (5:22)
  9. No Love (6:41)
  10. A Lesson in Violence (5:57)
  11. Impaler (6:09)
  12. Strike of the Beast (9:19)
avatar van crosskip
Voor mij is dit toch wel de ultieme thrash-plaat. Bonded By Blood is als studioplaat al heerlijk, maar deze liveversie blaast alles omver. Baloff's manikale zang is heerlijk om te horen en zijn heerlijke praatjes maken het geheel af.

Mocht iemand zich ooit af te vragen wat er nu zo geweldig is aan thrash, dan hoeven ze alleen deze cd maar op te zetten. De sfeer, de passie en de pure adrenaline maken dit tot een monument in het genre welke niets minder dan 5* verdient.

avatar van Edwynn
Another Lesson In Violence is nog altijd een live cd die staat als een blok beton. Lang voordat het reünievirus tot de metalwereld doordrong, pakte Exodus al uit met een liveset in de klassieke bezetting die ooit Bonded By Blood in elkaar knutselde.

Exodus liep eerder nog (niet onverdienstelijk) achter vele andere bands aan die een wat gematigdere, grunge verantwoorde aanpak nastreefden om de jaren 90 door te komen. Kennelijk waren ze dat snel zat en moest al het opgekropte cynisme er even uitgebeukt worden. Met de schuimbekkende Paul Baloff als katalysator.

Het leverde een energieke liveplaat op die uiteraard teruggreep op Bonded By Blood aangevuld met wat vroeg gepende stukken van Pleasures Of The Flesh.

De periode van Rob Dukes ben ik wat aan het herwaarderen maar dít is Exodus op zijn allerbest. Bot, sarcastisch en destructief. Met een lekkere dosis relativering.