Joss Stone - The Soul Sessions (2003)

Soul
Label: S-Curve

1. The Chokin' Kind (3:36)
  2. Super Duper Love (Are You Diggin on Me?) (4:20)
  3. Fell in Love with a Boy (3:38)
  4. Victim of a Foolish Heart (5:31)
  5. Dirty Man (2:59)
  6. Some Kind of Wonderful (3:56)
  7. I've Fallen in Love with You (4:29)
  8. I Had a Dream (3:01)
  9. All the King's Horses (3:03)
  10. For the Love of You (Pts. 1 & 2) (7:33)
avatar van Tommeh
Wat een heerlijk album zeg. De ene relaxte soul nummer na de andere. En dan te bedenken dat dit een 16 jarig meisje uit Engeland is. Ik denk dat we nog veel van Joss Stone te horen krijgen.

avatar van Sjoerd
Inderdaad erg goed, wat een stem heeft die meid zeg...

avatar van Jordy
Vind alleen dat accent zo irritant en nep, maar goed zal wel aan mij liggen

prachtige plaat, prachtige stem, met fantastische arrangementen. de liedjes worden helaas gauw saai.

Net gekocht, en ik vind hem helemaal super. Lekker relaxed!

Dit is echt 1 van de beste albums die ik ooit gehoord heb. Het doet me denken aan Aretha Franklin, die ook ook echt heel goed vind. Wat een dijk van een stem heeft dìt 16JARIGE meisje. Echt een heerlijk album. Een dikke 5!!!!!!!!!

avatar van Sjoerd
Kwam er pas achter dat fell in love with a boy een cover is van fell in love with a girl (van The White Stripes). Nu vind ik Joss Stone nog cooler .

avatar van FeZ
FeZ
Sjoerd schreef:

Dat was echt een vervelend nummer. Het origineel is echt geweldig.

avatar van Hannibal
Prachtige soul, wat een stem. Hier heb ik voorlopig nog niet genoeg van

Lekkere meeslepende cd, goeie muziek en een goeie stem. Die Joss gaat het nog erg goed maken.
Dat meisje zit vol met talent, mooie stem en leuke muziek. 4*

avatar van HiLL
Heerlijke plaat, goeie band en een bijzonder goede stem voor een meissie van amper 18 dacht ik....

En ze is mooi ook

Music
Dit is toch het album waar ze alle oude liedjes toch zingt??

Music schreef:

Dit is toch het album waar ze alle oude liedjes toch zingt??

Covers ja.

Music
Oeiw wat jammer nou..ik zit er na te luisteren..ik ben best wel teleurgesteld dat het covers daar was ik al bang voor ..want ik vind Soul Sessions beter dan Mind B. & Soul..

FeZ schreef:

Dat was echt een vervelend nummer. Het origineel is echt geweldig.

Nou, inderdaad. Nominatie voor slechtste cover ooit. Zal het winnen van Britney's I love rock 'n roll.

Sarcasme, hoop ik?

Sarcasme, hoop ik?

Nope. Echt ver-schrik-ke-lijk vind ik dit, zeker als je het origineel goed vond. Overigens komt heer Cullum ook in de top 3 met zijn versie van High & Dry...

avatar van BoordAppel
Ik ken het origineel niet maar ik vind deze versie in ieder geval erg lekker. Heeft het eigenlijk veel raakvlakken met het origineel?

Ehm... nou nee

Ten eerste heet het origineel Fell In Love With A Girl, het tempo ligt een keer of 3 zo hoog, en is één grote gitaarherriebrei... in de goede zin van het woord! Ik zou hem eens gaan downloaden. Beter is nog om de clip te downen, die is echt prachtig (met bewegende legosteentjes, heel apart).

avatar van BoordAppel
Dan ken ik het nummer wel die clip is in ieder geval wel geinig.
Vind het wel raar dat je het zo'n slechte cover vindt dan. Tenminste een artiest die er totaal wat anders van durft te maken ipv alles hetzelfde te laten met hier en daar een ander geluidje (Spears).

avatar van HiLL
Mooiste gedeelte van de plaat is het nummer Some Kind of Wonderful en dan vanaf 3:06 ongeveer..de opbouw om vervolgens bij 3.13 die heerlijke, krachtige stem van Joss los te horen gaan! Kippevel!!

avatar van bloempje24
BoordAppel schreef:
Dan ken ik het nummer wel die clip is in ieder geval wel geinig.

Waarom zou je nog covereen als je "er iets van jezelf in wilt leggen"?

avatar van BoordAppel
Omdat je aangesproken wordt door het origineel maar het in een eigen jasje wilt verpakken?

ja lijkt me duidelijk.

avatar van BoordAppel
Inmiddels Fell in Love with a Girl beluisterd van The White Stripes. Leuk nummer en respect voor Stone en producers die er echt totaal wat anders van maken. Erg leuk gedaan en een stuk origineler dan een 1 op 1 cover. Wat ook een beetje uit de toon zou zijn gevallen op dit album .

pfff als je er niks aan vind, waarom ben je hier dan mom kritiek te leveren, ga liever naar de albums kijken die jij wel leuk vind:S

avatar van FunkStar
Inderdaad een pracht debuut van deze toendertijd 16 jarige Britse jongedame. Vind niet elke cover geslaagd, maar the Chokin' kind, All the kings horses en For the love of you zijn beter dan het origineel. Some kinda wonderfull is te funky en steekt een beetje af. Soul Sessions is een heerlijk relaxte 70th soul klinkend album, maar komt zeker niet gedateerd over. Helaas is ook de totale speelduur van het schijfje 70th, want deze lekkere kennismaking is na 40 minuten alweer voorbij.

Waar zijn de toeters ?

Gaat de goede kant op, mag wat steviger van mij.

Joss Stone was één van de revelaties van de laatste jaren wat betreft de swingende Jazzy vrouwenstemmen, en terecht. Wat mij betreft overtreft ze bijvoorbeeld “concurrente” Norah Jones, via haar pretentieloze nummers met een lichte, funky feeling. Favorieten zijn oa. ‘Super Duper Love’ en ‘Victim of a Foolish Heart’, waarin Stone’s fantastische stembereik tot uiting komt.
40 minuten lang meewiegen dus, en dan (blij) het leven terug vervatten.

avatar van Wib0__
Zij heeft een lekkere stem, waar ik graag naar luister