Foo Fighters - The Colour and the Shape (1997)

Label: Roswell

1. Doll (1:23)
  2. Monkey Wrench (3:51)
  3. Hey, Johnny Park! (4:08)
  4. My Poor Brain (3:33)
  5. Wind Up (2:32)
  6. Up in Arms (2:15)
  7. My Hero (4:20)
  8. See You (2:26)
  9. Enough Space (2:37)
  10. February Stars (4:49)
  11. Everlong (4:10)
  12. Walking After You (5:03)
  13. New Way Home (5:40)
  14. Requiem * (3:33)
  15. Drive Me Wild * (3:25)
  16. Down in the Park * (4:07)
  17. Baker Street * (5:39)
  18. Dear Lover * (4:32)
  19. The Colour and the Shape * (3:22)
  20. See You [Acoustic Version] * (2:28)
avatar van Marty McFly
Hans Brouwer schreef:
Ik ga op deze site niet het gehele artikel citeren, dat kunt U immers lezen in de Metro van vandaag of op de Metro-site

Hoeveel aandelen in de uitgeverij van Metro zijn in het bezit van dhr. Brouwer?

avatar van grovonion
't is een gratis krant, dus veel zal hij er wel niet aan verdienen

WernerGSF
dit album zonder de bonustracks is toch wel een van mijn favorieten CD's

avatar van Lexicon Devil
Overproduced- geprobeert om rauw te klinken maar het klinkt te gelikt voor een rock album.....Echt een album gericht op de commercie. Jammer.

snap vele reacties hier niet

kan aan mij liggen (neuh) maar dit is van kop tot staart het beste wat grohl uit zijn band heeft weten te halen

daarna werd het alleen maar minder, overall gezien

@vanh, je vind alle platen ruk klinken? je zegt immers exact hetzelfde over foo fighters - foo fighters

iets mis met de oren?

Van de Foo Fighters had ik eigenlijk nooit zulke hoge verwachtingen.
Deze cd kreeg ik gratis van iemand die deze cd niet meer nodig had.
En afijn waarom zou ik het niet aannemen, hetgeen wat ik er van ken vind ik zo op z´n tijd wel grappig, maar zeker niet om het zelf aan te schaffen.
Meegenomen dus.
En eigenlijk vind ik deze cd nog best goed te doen, en soms ben ik zelfs aangenaam verrast.
Best een lekker rockplaatje dus.

it grows on you

Ff ers beste

avatar van Nicholas123
Dit vind ik ook hun beste. Maar het hierop volgend werk is nog zeker de moeite waard hoor. Daarvoor zijn het aantal krakers van nummers die Grohl nog uit zijn mouw weet te schudden gewoon te groot. Vooral In Your Honor benadert deze plaat heel dicht vind ik.

Joy schreef:
snap vele reacties hier niet

daarna werd het alleen maar minder, overall gezien

Dat snap ik nou niet!

Joy
dat het minder werd? nee snap ik ook niet

kan zijn dat grohl vanwege zijn diversiteit in werk minder tijd heeft gehad/genomen om later werk fatsoenlijk uit te werken

Lexicon Devil schreef:

Fucking hell.. hou toch op! Te gelikt voor een rock album?!?!!?!?!? Tuurlijk het is gewoon een cleane en heldere productie, maar echt gelikt vindt ik het niet.. En geloof me, ik luister vaak genoeg naar underground dingen om te weten hoe "rauw" klinkt. Dit is gewoon power pop en ook bedoeld als zodanig.. geen pretenties, gewoon geweldige liedjes!

Ik begrijp het wel hoor.. met jouw ontzettend gedefinieerde smaak weet je natuurlijk wel wat over muziek.. Ik bedoel, Black Sabbath is natuurlijk behoorlijk cutting edge en die zijn nooit voor de commercie gegaan!

Echt, post dan gewoon niet als je niet weet waarover je praat.

brainrust schreef:

Echt, post dan gewoon niet als je niet weet waarover je praat.

Op zo'n overdreven reactie reageer ik natuurlijk niet...... toedeloe

Lexicon Devil schreef:

Op zo'n overdreven reactie reageer ik natuurlijk niet...... toedeloe

Zou ik ook niet doen.. Sorry, had een wijntje te veel op gisteren..

No problemo!

avatar van royals
Bijna perfect rock album vol grootse rock songs vol adrenaline. Everlong, en February Stars vindt ik erg mooi. Voor mij ging het fout na dit album en toen die 'Kurt kloon drummer' erbij kwam. Voorheen klonken ze veel rauwer, zeker live.

Mark_Hijmans
Zachte nummers afgewisseld met harde nummers. Vooral Enough Space is super. Ik houd wel van die rauwe randjes. Dat komt ook terug in Wind Up.

PS die video van my hero is groots

avatar van evil23
Deze cd kreeg ik gisteren van een vriendin die het schijfje niet meer wilde hebben. En omdat ik ooit de plaat zelf in huis had (maar door omstandigheden niet meer)ben ik er erg blij mee. Goed album met veel variatie, sterke tracks, en het Rockt lekker weg met de bekende Grohl scream.

ferb schreef:
naar mijn mening zeker de foo fighters plaat
er komt 10/7/07 een speciale uitgave van deze plaat uit
het is nl 10 jaar geleden dat de plaat uit kwam
er staan 6 bonus tracks op de bonus cd

Die verdomde verkoop-argumenten toch altijd.
Ze moesten eens opflikkeren met die bonus-zooi. Stelletje raven.

PriestMaiden
Erg leuke Foo Fighters cd. Beter als hun eerste plaat die ook al goed was.

avatar van gherdt
Ongelofelijk dat ik ooit nog en vooral nu nog een plaat van Foo Fighters met 5 sterren beoordeel. Wat zeg ik, het is een wonder dat ik er uberhaupt 1 beoordeel. Hun eerste drie staan al jaren bij mij in de kast te verrotten en alles wat daarna kwam hoef ik bepaald niet in mijn collectie te hebben (behalve die 4e dan misschien). In mijn hoofd was Foo Fighters verworden tot een leuke live-band met enkele fijne singles. Maar dat ze ook een waar klassiek jaren 90 rockalbum op hun naam hebben staan dat perfectie benaderd had ik me nooit zo gerealiseerd. Tot mijn kooksessie begeleid door verragde ghettoblaster zojuist. Op deze plaat zijn zelfs de niemendalletjes geweldig en rocken de harde knallers de ballen uit m´n broek. My Hero, Everlong, Monkey Wrench, Hey Johnny Park!! Mijne goden! En dan Walking After You natuurlijk, een totaal in vergetelheid geraakte kippenvelballade. Een groot wonder deze Foo Fighters belevenis zojuist in huize Gherdt.....

gherdt schreef:

Dit is nummer twee.

avatar van weasel
Het betere werk van Foo Fighters. Samen met Nothing Left To Lose mijn favorieten..
Na One by One vind lijkt de creativiteit weg. Ze herhalen zichzelf. Je ziet het aan alles.. Vroeger stond FF bekend om haar sterke -vaak grappige- videoclips. Die laatste paar zijn werkelijk om te janken zo saai.

avatar van Ernie
onlangs nog eens beluisterd met een vriend tijdens een lange autorit. dit album is1 brok pure nostalgie voor ons. het begint al met de schitterende opener "doll". Grohl zijn stem die enkel word gedragen door een liefelijk gitaardeuntje en een zacht inkomend drumritme, dat soort dromerige en zweverige uitstapjes hoor ik graag op een toch vrij hard album. Maar de rockende tracks zijn wel de paradepaardjes. het einde van "Hey, Johnny Park" is perfect melodieus lawaai, die bas-intro en leadgitaar op "My Hero" kunnen niet beter zitten en de uitbarsting in "February Stars" is puur kippenvel. 3 van deze 4 songs heb ik tot favoriet gemaakt maar de keuze was hard want dit album verveelt geen seconde. Duidelijk de beste Foo Fighters.

avatar van Hendrix4live
Everlong

avatar van hoi123
Ik heb dit album een maand geleden gekocht en hij wordt steeds beter. Gewoon bijna ieder nummer is geweldig. Ook de covers (Requiem, Drive Me Wild, Down In The Park, Baker Street) zijn heel erg goed, vooral Requiem en Baker Street. Als ik nog één minder nummer moet noemen is het My Hero, maar dit is ook een goed nummer. Dit is zeker het beste album van de Foo Fighters.

avatar van Ernie
hoi123 schreef:
Als ik nog één minder nummer moet noemen is het My Hero, maar dit is ook een goed nummer. *

My Hero minder? Die bas-Inro, leadgitaar en grohl zijn zang hakken er echt wel in bij mij Het is 1 van de beste tracks van het album en van foo fighters. Waarom precies spreekt het je zo niet aan?

avatar van Phat Weasel
brainrust schreef:

Ben'k het volledig mee eens. Cd'tje mooi samengevat in één zin, nice!

avatar van Phat Weasel
Ernie schreef:

Second that. Every way. Wat een nummer.

avatar van hoi123
Ernie schreef:

Ik vind het gewoon niet zo gewéldig als de andere nummers op deze cd. De beste tracks op deze cd vind ik zelf Monkey Wrench en Everlong.

Father McKenzie
Ik ben niet zo héél erg pro Foo Fighters, maar deze heb ik, en ik denk dat ik hiermee wel hun beste heb. Ik heb er nog een, met diene revolver erop, maar die vind ik minder dan deze.
Soms heel stevig, maar altijd boeiend, eigenlijk.