Slaine - The Boston Project (2013)

Label: Suburban Noize

1. Evolution of the Kid (1:56)
  2. Nothin' but Business (4:00)

met B.R. en V.Knuckles

3. Bloodthirsty (3:21)

met 357 en Phinelia

4. Loyalty (3:39)

met Kali en Twice Thou

5. Buildin' with Edo (1:25)

met Edo. G

6. Polaroid Picture (3:51)

met J the S, Dutch Rebelle en Cyrus Deshield

7. Cocaine & Whiskey (3:37)

met Amadeus the Stampede en Moroney

8. Zombie Land (3:43)

met Rite Hook

9. Bible Pages (4:28)

met Big Kurt, Shizz Vicious, Lateb, Esoteric en Moroney

10. Rats Maze (3:42)

met Newz en Lecks Get It On

11. Coke Money Jones (3:38)

met Ea$y Money en Chilla Jones

12. Bad Guy (4:09)

met Millyz en Smoke Bulga

13. Something to Believe In (4:09)

met Lou Armstrong, Patrick Starr, Moroney en Blanco

14. Back Where I'm From (3:30)

met Piff en Singapore

15. The Fuckery Hotel (3:36)

met Kali en Reks

16. Faster Than Time (3:40)

met Dre Robinson en DL

17. Hero (3:26)

met Jaysaun en Checkmark

avatar van Harderwiek
Oei, lange EP; meestal geen goed teken. Een EP hoort kort en krachtig te zijn, althans vind ik. Ook gastartiesten weten mij niet warm te krijgen. We zullen zien, Slaine kan ontzettend fijn om de hoek komen.

avatar van He$$el_01
Als het allemaal goede nummers zijn maakt het niet uit hoe lang hij is toch. Ik ben wel benieuwd. Het zijn allemaal rappers die uit Boston komen, dus dat maakt het wel interessant vind ik.

Ik heb trouwens het nummer Speed behoort dat ook op dit album zou moeten komen. Ik zie hem hier alleen niet in de tracklist staan.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is helemaal geen EP . Gewoon een volwaardig album met idd dus alleen gastrappers uit Boston.

Nee, dat nummer zie ik idd ook niet terug. Vreemd, want deze tracklist staat op de site van het label.

avatar van Harderwiek
Ow haha, zie ik nu ook. Ik heb in m'n hoofd dat Slaine voor zijn album een EP zou uitbrengen (dat is wel zo toch, of vergis ik mij daar ook in)? en nam aan dat het deze was. We zullen zien wat die ervan maakt.

avatar van He$$el_01
Zal wel een bonustrack worden dan.

Harderwiek schreef:
Ja, voor dít album een EP idd.

avatar van Elohim
Bloodthirsty staat al online.

Dit is voornamelijk bedoeld om rappers uit Boston te showcasen.

avatar van He$$el_01
Evolution of the Kid is erg vet in ieder geval. Ik heb hier wel zin in.

avatar van MJ_DA_MAN
Niet slecht, maar ook niet geweldig. Gewoon gemiddeld dus, wat zowel voor de producties (Lü Balz, die 14 tracks produceert, kan beter dan dit) als gastartiesten telt. Slaine blijft een goede rapper, maar komt logischerwijs minder aan bod door de vele gastrappers. Staan ook weinig tot geen nummers op die er echt bovenuit steken.

avatar van james_cameron
Tweede volwaardige album van rapper Slaine, onlangs nog als akteur te zien in de matige Brad Pitt-film Killing Them Softly. Gelukkig is de beste man beter te verteren als rapper. Verdienstelijke plaat, al had er qua beats wel wat meer variatie in mogen zitten. Het album duurt een uur en is nu sporadisch aan de eenvormige kant. Afgezien daarvan goed te genieten; de vele gastartiesten zorgen in ieder geval vocaal wel voor wat afwisseling.