KMD - Black Bastards (2000)

Alternatieve titel: Bl_ck B_st_rds

Label: Sub Verse

1. Garbage Day #3 (2:14)
  2. Get-U-Now (2:27)
  3. What a Nigga Know? (3:32)
  4. Sweet Premium Wine (3:03)
  5. Plumskinzz (Loose Hoe, God and Cupid) (1:44)
  6. Smokin' That Shit (4:41)

met Earhquake, Kurious en Lord Sear

7. Contact Blitt (2:43)
  8. Gimme (3:48)
  9. Black Bastards! (4:01)
  10. It Sounded Like a Roc (4:35)
  11. Plumskinzz (Oh No I Don't Believe It!) (1:41)
  12. Constipated Monkey (2:48)
  13. Fuck Wit Ya Head (4:35)

met CMOB en Hard 2 Obtain

14. Suspended Animation (2:20)
  15. What a Nigga Know? [Remix] * (3:36)

met MF Grimm

16. Q3-113 * (1:09)
avatar van Korhymes
Wát een verschil met Mr. Hood. Dit album heeft een heerlijk rugged sfeertje, hou ik wel van ^^ Ik vind dat zn teksten hier meer op zijn latere MF Doom werkt dan op Mr. Hood, hoewel het natuurlijk nog steeds behoorlijk anders.

Maar yeah, het klinkt allemaal lekker ruff op het eerste gehoor.

avatar van schizodeclown
Niek schreef:
Ik weet alleen dat hij flink de weg kwijt was. Dat zal wel samen zijn gegaan met drugs en drank inderdaad. Ben eeuwig dankbaar dat hij het goede pad weer gevonden heeft. Valt me trouwens wel op dat hij nooit (zelden) rapt over die periode...

Zelden? Weet je ook waar precies? Zou ik toch wel ff willen zien.

avatar van Korhymes
Elke keer als MF over die tijd rapt zijn het maar een paar lines, ik heb nooit hele tracks erover gehoord. Hij praat vaak genoeg over Sub Roc maar ook deze 2 lines uit Kon Karne:

As I reminisce never forgot when I was very broke
Shot the henny straight couldn't afford to cop the cherry coke

avatar van schizodeclown
Though life huh, dat je dan nog kan rappen over stripfiguren

avatar van MJ_DA_MAN
Ook deze plaat wordt opnieuw uitgebracht (vanaf 7 oktober).

Raekwon the chef
haha, die hoes is echt cool

avatar van P Jay
haha, die hoes is echt cool

De plaat zelf is ook écht cool!

Raekwon the chef
Tja, kan ik niks over zeggen, dit was toch een groepje waar MF DOOM destijds inzat, toch? In dat geval zal ik het eens op gaan zoeken

avatar van thomzi50
Raekwon the chef schreef:
it was toch een groepje waar MF DOOM destijds inzat, toch?

Ja. Dat kan je ook zien door op de naam van de groep te klikken.

Harco
Raekwon the chef schreef:

Overigens doet zijn broertje, Subroc, helemaal niet voor Doom onder. Misschien is Subroc hier zelfs wel de betere emcee. It Sounded Like a Roc is hier mijn favoriete track en daar is Doom niet eens op te horen.

Harco
MJ_DA_MAN schreef:
Dan moet de artiest, zoals ik al zei, onder die alternatieve naam een plaat uit hebben gebracht. Anders gaat het niet.

Nu kan het wel. Op The Gas Face van 3rd Bass maakte Doom zijn debuut onder de naam Zev Love X. Met de gastartiestenfunctie creëert de site nu wel een pagina voor die artiest. Dan kan hij hier dus aangegeven worden als Zev Love X. Ik zal het eens veranderen.

EDIT: Natuurlijk nog steeds niet want hij heeft nog steeds geen album uitgebracht onder Zev Love X, dus zou hij alsnog niet doorlinken.

EPMD
voor the people die deze cd zoeken en maar niet kunnen vinden: www.hhv.de

heb em zelf ook net besteld

EPMD
heerlijk album... geweldige beats en goede gastoptredens...

avatar van behangplakker
Voorlopig een 4,5*

Toen ik de cd voor het eerst hoorde bleef ik 10 min haken bij What a Nigga Know om vervolgens bij Sweet Premium Wine ook te blijven hangen, zo duurde het album bij mij meteen maar een uur

avatar van -marco-
Deze en mr hood vandaag gescoord. Orginele uitgaven, heel blij mee. Nou maar hopen dat de albums een beetje mijn smaak zijn. Ben eigenlijk niet zo'n Doom fan, haha

avatar van Niek
-marco- schreef:
Ben eigenlijk niet zo'n Doom fan, haha
Doom en Zev Love X is best een groot verschil. Vooral qua stem.

avatar van -marco-
In mijn ogen stukken beter dan MR. Hood! Dit album bevalt me erg goed!

avatar van thomzi50
Jep, in mijn ogen ook beter. Vooral het begin is ijzersterk, een nummer als 'What a Nigga Know?' - ronduit legendarisch.

avatar van Osiris Apis
Ik vind de 2 albums gelijkwaardig. Beide heb ik op 4* staan.

avatar van Timmie
oldschool beats op dit album, ook de raps.
Smokin' that shit heeft echt een super beat!
grappig inderdaad dat Zev Love X DOOM is en dat zijn stem zo anders is geworden (positief ik vind zijn stem hoe die nu is super dope).
verder is het een prima album.

avatar van siedss
nooooooo. smokin that shit, de track van special herbs die me altijd al opviel. Ik kom er nu achter dat hier de versie met raps staat. WAT EEN TRACK, die beat, en dan ook nog perfect overheen gerapt! top

avatar van Nr.4
Vet album man. Van de week uit de bakken gevist in de platenzaak en bevalt me zeer goed. Lekkere rauwe beats vooral. Alleen wazig dat m'n tracklist op de achterkant niet klopt.

avatar van Stalin
Informatief en zeer lang achtergrondverhaal bij dit album en MF Doom.
Check The Technique: KMD’s “Black Bastards” and the Birth of MF Doom

Link

avatar van principal2000
Nr.4 schreef:

Welke platenzaak en hadden ze er nog meer van? Ik ben hier al tijden naar op zoek (voor een zacht prijsje).

avatar van Nr.4
Waaghals, Nijmegen. Overigens heb ik het over de cd-versie, dat maakt het wellicht wat minder spannend voor je hehe. Was de enige, maar staan geregeld toffe dingen daar.

avatar van principal2000
Damn! Je was me dus voor. Ik kom bijna nooit meer in de stad. Zal eens lang de Waaghals gaan en hopelijk hebben ze de schappen weer aangevuld. Ik ga meestal voor CD, hoor. Maar een goede LP tegen een leuke prijs zal ik ook niet laten liggen.

Stalin schreef:
Informatief en zeer lang achtergrondverhaal bij dit album en MF Doom.

Link

Thanks man. Vandaag onder het genot van het luisteren naar dit pareltje dat artikel gelezen. Erg tof, de achtergrond bij deze plaat maakt 'm nog wat beter.

avatar van behangplakker
10 jaar later voor mij nog steeds een regulier gedraaide plaat. Tevens beste intro van een album wat mij betreft

avatar van Silky & Smooth
Ligt het aan mij of vloeien de tracks ongelooflijk lekker in elkaar?

avatar van Silky & Smooth
Moeilijk om hier een favoriete track te kiezen. Het voelt alsof het één lang nummer is met af en toe een andere beat. Echt heerlijke 90's hip-hop!

avatar van Kalikula
Dit luistert als een feest, maar voelt als een Griekse tragedie. Je verliest je broer, je album wordt niet ge-released en als trap na word je gedropt door Elektra. Nu leven beide broers Dumile al een tijd niet meer, maar ik word bij beluistering weer geraakt door deze zwarte hiphop-bladzijde.