Pinnick Gales Pridgen - Pinnick Gales Pridgen (2013)

Blues / Rock
Label: Magna Carta

1. Collateral Damage (5:07)
  2. Angels and Aliens (6:17)
  3. For Jasmine (1:17)
  4. Hang On, Big Brother (5:08)
  5. Wishing Well (5:56)
  6. Hate Crime (3:09)
  7. Lascivious (5:17)
  8. Black Jeans (6:46)
  9. Sunshine of Your Love (6:53)
  10. Been So High (The Only Place to Go Is Down) (10:23)
  11. Me and You (4:45)
  12. The Greatest Love (5:45)
  13. Frightening (5:19)
avatar van Novafaun
Naar aanleiding van geluidsfragmenten via de website van de platenmaatschappij 'Magna Carta' was ik erg benieuwd naar dit nieuwe album van Eric Gales (The Eric Gales Band) guitar met muzikale grootheden dUg Pinnick (Kings X) bass en Thomas Pridgen (The Mars Volta) drums.

Ik was Eric Gales, die samen met zijn broertje Eugene Gales en Hubert "H Bomb" Crawford Jr. de band 'The Eric Gales Band' vormden na zijn album 'Picture of A Thousand Faces' bewust uit het oog verloren daar de opvolgende albums niet naar mijn smaak waren.

Maar hij is terug. En hoe!

Deze zeer getalenteerde bluesrock gitarist, eentje die nog wel eens sterk ondergewaardeerd is geworden, is terug met een band die je dan ook gerust een supergroep mag noemen.
En hun schijfje? Verpletterend goed.
Het debut van dit virtuoze drietal staat vol met stevige blues-rock, doorspekt met vette grooves, solide melodiën en mooie teksten. Er wordt dan ook fantastisch gemusiceerd, en ze vullen elkaar dan ook verdomd goed aan. De songs staan als een huis.
Een droom-debut van hoge klasse, voortgebracht door drie virtuozen met elk hun eigen inbreng die hun sporen al lang verdiend hebben in de wereld van de rock.

Dat wordt meer dan genieten bij een van de komende live shows van dit trio waar ik zeker bij zal zijn als ze ermee naar Nederland komen.

avatar van Novafaun
Even ter verduidelijking aanvullend op mijn eerdere bericht en om misverstanden te voorkomen, het is natuurlijk geen bluesrock album. Het is een mengeling van blues-rock(metal)-psychedelica.

avatar van Bakema NL
DE TANDJES!!!!

Wat een heerlijke plaat! Deze ga ik heeeel snel halen/bestellen. Ik kwam het zojuist bij toeval tegen en dit is wel even een prettige ontdekking.

Guitars & Wings
Erg goede plaat. Het is weer lang geleden dat ik dit soort gitaar geweld van eric gales heb gehoord. Vette bluesrock