White Sister - Fashion by Passion (1986)

Label: EMI

1. A Place in the Heart (3:57)
  2. Fashion by Passion (3:45)
  3. Dancin' on Midnight (4:15)
  4. Save Me Tonight (4:15)
  5. Ticket to Ride (3:51)
  6. April (3:57)
  7. Until It Hurts (4:52)
  8. Troubleshooter (3:58)
  9. Lonely Teardrops (3:14)
avatar van EvilDrSmith
Ik snap het commentaar van Jumpjet wel: wat een grotesque, bombastische over the top sound. Producer Cliff Zelman (die een jaar eerder nog een plaat van Lita Ford produceerde) dacht vast: als Trevor Horn een monsterhit scoort met Yes' 'Owner Of A Lonely Heart', dan moet dit wel helemaal een millionseller worden. Elke beat, elke slag: het klinkt als een 'Wall Of 80s Sound' in een post-apocalyptische drumoorlog. Het is even wennen, flink wennen, maar ergens heeft het ook wel wat. De enige uitzondering hierop is 'April' en laat die dan ook net door een ander (Jim Bell) te zijn geproduceerd. Jammer voor alle moeite die Cliff in de productie stak, want ik vind 'April' dé smaakmaker van het album. Dit nummer klinkt trouwens wel als een unreleased gem van Y&T. Met name die zanglijnen van Rick Chadock: ze lijken als twee druppels op die van Dave Meniketti. Maar dat is zeker niet vervelend. Een kleine 3,5*.