menu

DJ Quik - Trauma (2005)

mijn stem
3,64 (21)
21 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Mad Science

  1. Doctors Office (0:20)
  2. Intro for Roger (2:59)
  3. Fandango (3:37)

    met B-Real

  4. Till Jesus Comes (3:05)
  5. Black Mercedes (3:56)

    met Nate Dogg

  6. Get Up (3:07)

    met The Game en AMG

  7. Get Down (3:07)

    met Chingy

  8. Ladies & Thugs (3:47)

    met Wyclef Jean

  9. Catch 22 (3:33)
  10. Indiscretions in the Back of the Limo (3:45)

    met T.I.

  11. Pacific Coast [Remix] (4:20)

    met Ludacris

  12. Quickstrumental (Quik's Groove 7) (3:07)

    met Jodeci

  13. Jet Set (2:47)

    met Tai Elton Phillips

  14. California (3:16)

    met AMG

totale tijdsduur: 44:46
zoeken in:
avatar van Word_Play
4,0
"I'm DJ Quik and I'm so fuckin gifted..."

True that. Hij bewijst met Trauma weer zowel een dope MC als een geniale producer te zijn. Heerlijke groovy beats met scherpe lyrics is duidelijk Quik z'n game, zoals op Catch 22:

"Don't be mad, I was bad, she was better, sweaty palms
But I bet her and she told your moms and wrote a letter
Now they comin back to get off of the curb
because I swerved on her (beat it bitch!)
I ain't never been shit, that's what my mommy said
Now they callin to check to see if I took the gun from under my bed
She don't trust me, I don't trust me, my psychiatrist don't trust me
And I ain't called 'em back, I hope the cops don't come and bust me
I'm feelin lusty and my purple video tape is trusty
But I can't go to sleep with lotion on because I might get musty
I ride motorcycles and crash 'em on purpose
into a crowd of bystanders so my insurance policy won't be worthless"


Ook de gastrappers stellen niet teleur, en zelfs Chingy dropt een dope verse. Grootste verassing is de cameo van Jodeci, waarvan iedereen dacht dat die allang onder de zoden lagen. Nate Dogg komt heerlijk op Black Mercedes en AMG en The Game brengen de oldschool feeling terug met het jazzy Get Up. Een an de betere albums van dit jaar.

****.

Improvision
goed album; niet meer , niet minder

Relax
Klinkt echt lekker, alles toppie, wel wat minder dan Way 2 Fonky.
4.0

eazyfan
goed album

Relax
Wie vind ook dat DJ Quik dezelfde stem heeft als Eazy-E, en dan vind ik wel positief, want zo houd hij een beetje Eazy-E in leven, niet bedoeld dat DJ Quik zelf dan klote is ofzo, maar zo kan je wat terug denken, als je voelt wat ik denk.

eazyfan
DJ Quik is egt een van mijn favo-rappers al zijn albums zijn
vet

avatar van thomzi50
3,0
Dit album verraste me nogal, in positieve zin. De gastartiesten zijn natuurlijk om even van te schrikken, toch is de plaat van een hoog niveau, zowel qua producties als rap. 3.5*

KSPR
Goed album, jammer dat The Game erop staat. Hij kan duidelijk lang niet tippen aan Quik. Over het algemeen goede lyrics en uitstekende beats.

3.5

KSPR
Verhoogd naar 4.0, dit album groeit..

eazyfan
Ik ga dit album toch verhogen naar 3,5*, tot en met Catch 22 is dit album erg goed, daarna word het wat minder, de 2 laatste tracks zijn dat weer wat beter. De productie op dit album is gewoon ongelooflijk vet vind ik voor een album uit 2005, DJ Quik's teksten zijn soms verrasend sterk en inhoudelijk leuk en aangenaam, eigenlijk maar 2 tracks die echt irriteren en dat zijn Indiscretions In The Back Of The Limo en Spur Of The Moment, ik snap ook niet waarom DJ Quik samen werkt met T.I., Ludacris en Chingy, DJ Quik is een toprapper die andere niet of komen zelfs niet eens dicht bij. Catch 22, Get Up en Til Jesus Comes zijn mijn 3 favo's, de Intro For Roger is ook erg vet. Vergeet The Game op modern westcoastvlak, DJ Quik brengt het na al 14 jaar nog altijd. (tov van dit album en hij rapt eigenlijk al sinds 1987 maar ik tel vanaf het debuut). Qua producties één van de beste moderne albums.

Social_Mask
De beats zijn best lekker, hoog commercieel niveau. Raps zijn goed, al was het te verwachten hoe Game ging rappen Quik zelf is ook geen onaardige rapper. Het album verveelt niet. Alleen het wordt soms iets eentonig. Producties zijn hier en daar heel erg goed zelfs, raps is ook niet veel mis mee.

Mezelf
Het feit dat DJ Quik al sinds zijn carrière als rapper alles voor zichzelf produceert, en hier ook nog eens veel succes mee heeft gehad, zegt al genoeg.

Ik vind dat het precies lang (of kort in dit geval) genoeg is, diverse beats, leuke features die eigenlijk allemaal iets toevoegen aan de track (wat ook nog wel eens anders wil zijn) het is eigenlijk gewoon een top-album, alhoewel het net dat kleine beetje mist om het als classic te bestempelen.

5,0
dikke 5, mooi gemixt allemaal van quik. Zoals we gewend zyn van em

Mezelf
Relax schreef:
Wie vind ook dat DJ Quik dezelfde stem heeft als Eazy-E, en dan vind ik wel positief, want zo houd hij een beetje Eazy-E in leven, niet bedoeld dat DJ Quik zelf dan klote is ofzo, maar zo kan je wat terug denken, als je voelt wat ik denk.


Hmm, je hoort wel lichtelijk iets van Eazy E's stem in DJ Quik terug ja. Maar ik vind Quik's teksten over het algemeen wel beter dan die van Eazy.

X-man
Ten tijde van dit album was Quik toch de DJ van The Game? Tenminste, zoiets staat me nog bij van toen. Maar ik kan ook in de war zijn ofzo

Gast
geplaatst: vandaag om 14:42 uur

geplaatst: vandaag om 14:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.