Bon Jovi - What About Now (2013)

Label: Island

1. Because We Can (4:00)
  2. I'm with You (3:44)
  3. What About Now (3:44)
  4. Pictures of You (3:58)
  5. Amen (4:12)
  6. That's What the Water Made Me (4:25)
  7. What's Left of Me (4:35)
  8. Army of One (4:34)
  9. Thick as Thieves (4:57)
  10. Beautiful World (3:48)
  11. Room at the End of the World (5:02)
  12. The Fighter (4:37)
  13. With These Two Hands * (3:58)
  14. Into the Echo * (5:04)
  15. Jon Bon Jovi - Not Running Anymore * (4:43)
  16. Jon Bon Jovi - Old Habits Die Hard * (3:32)
  17. Richie Sambora - Every Road Leads Home to You * (4:41)
avatar van richiedoom
Ook al verwacht ik geen wonderen meer van deze heren, ik kijk best wel uit naar dit album. Ik heb al een aantal nummers gehoord en het klinkt leuk net als alle nummers vanaf Crush, maar nergens is het echt heel goed. Aangezien ik ook niet anders verwacht zal dit album iig niet teleur gaan stellen maar me ook niet verrassen.

Logisch?

Ik heb al een paar nummers van het album gehoord, en echt speciaal zijn ze niet. "because we can" vind ik hun beste nummer sins de eeuw wisseling, en steekt er dan ook met kop en schouders boven uit. de andere nummers: "What About Now", "Amen", "What's Left of Me", "That's What the Water Made Me" en "Army of One", zijn typische bon jovi nummers. leuke liedjes die goed in het gehoor liggen. niet meer, niet minder. maar ik vind ze nog altijd een stuk beter dan het gros van de muziek die tegenwoordig op de radio gedraaid wodt.

ik verwacht dus een album dat grotendeels in de lijn ligt van de laatste paar albums. op lost highway na dan

avatar van GrafGantz
Ik weet mijn antwoord al.

1,0
De eerste single heb ik nu een paar keer achter de kiezen en ik moet zeggen: automutileren is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Als dat de toon zet voor de rest van het album, denk ik dat ze in Guatanamo een helluva martelwerktuig erbij hebben gekregen.

avatar van Mctijn
Edwynn schreef:

Dit vind ik geestig

avatar van jerome988
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar deze plaat, aangezien ik voorganger The Circle een ijzersterke plaat vindt.

avatar van richiedoom
Geweldig album, had ik absoluut niet verwacht. Er gaat heel veel positieve energie vanuit, het klinkt fris en modern, elk nummer steekt goed in elkaar, chapeau! Weer een verbetering ten opzichte van de vorige albums en dat vind ik erg knap van deze heren.

Schnee
staat er nu echt "rock" als genre?

avatar van keijzm73
Sinds 'Keep the Faith' uit 1992 geen album meer geluisterd van 'Bon Jovi'. 'Keep The Faith' en 'Blaze of Glory' vind ik erg goede albums. O ja, 'Slippery When Wet' en 'New Jersey' ook.

Dit album; 'What About Now' klinkt lekker moet ik eerlijk bekennen. Tja, blijft toch een ding voor me om naar 'Bon Jovi te luisteren'. Blijft toch hangen in de hoek van foute rock. Zelfs na al die jaren dat we de 'föhnrock' voorbij zijn, maar goed. Over het werk van 1995 tot 2009 (wow das al 14 jaar) kan ik niets zeggen. Ik heb ze - op een hitsingle daargelaten niet geluisterd -. 'What About Now' staat afgevuld met catchy rock/pop-songs met op z'n tijd een ballade er tussendoor. Erg aardig!

1,0
Hmm, ik moet het album toch maar gaan luisteren dan. Bon Jovi kan bij mij altijd wel een potje breken. Al vind ik wel dat sinds Crush de fut er een beetje uit is. Ik hoop tegen beter weten in nog altijd op weer een keer een echt vlammend album. Niet per se in de oude stijl. Dat kan en hoeft ook niet meer.

Because We Can vind ik echt een heel erg slecht visitekaartje. Zelfs de jubelende vrolijkheid gaat op de automatische piloot hier. Daarom verassen de positieve reacties mij een beetje. Wie weet heb ik het dan ook helemaal mis.

avatar van keijzm73
keijzm73 schreef:

Niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb. In mijn beleving wordt de lijn van de openingstrack wel doorgezet op de rest van het album. Alleen heb ik daar niet zo'n moeite mee, omdat je dat in feite ook weet als je Bon Jovi opzet Moet je jezelf op instellen. Het is zeker niet grensverleggend. Gewoon een aardig album voor tussendoor.

avatar van jerome988
Ik deel volledig de mening van voorgaande berichten. Goede (catchy) rocksongs/ballades en alleen maar nummers met een positieve energie. Heel welkom dit album!

Degelijke plaat van constant niveau waar voor mij alleen i'm with you voor mij op dit moment bovenuit steekt

avatar van buckingham
Wow!! Beste Bon Jovi sinds these days! Prima rocksongs, paar ballads die één ding gemeen hebben... klinken allemaal prima!
Richie Sambora is nadrukkelijk aanwezig in alle tracks, dus ook dat maakt het de moeite waard. Voorlopig niet uit de cd speler!

avatar van Zoute Popcorn
Bon Jovi wordt mijn inziens met het album minder en minder. Maar ik lees hier toch goede recensies. Proberen dan maar!

avatar van HerbertJan
hoewel ik bij de laatste albums van Bon jovi altijd zoiets had van leuk maar weinig nieuws verraste dit album mij toch. Sommige nummers klinken toch net iets anders dan je gezien de vorige platen gewend bent. Vooral The fighter vind ik er uit springen. Gevolgd door Amen, I'm with you en Room at the end of the world. Because we can vind ik echt helemaal niets, een gladde song met totaal geen uitstraling. De titeltrack what about now vind ik Jon veel te slijmerig zingen. Rest van de nummers klinken goed en denk dat ik ze steeds leuker ga vinden. Well done Bon jovi!

avatar van LeenJovi
Album opener Because We Can is duidelijk het minste nummer van de cd. Waarom dit nummer als single is gekozen is mij een raadsel...nav dit nummer had ik ook absoluut geen hoge verwachtingen van het album. Nu na een aantal luisterbeurten kan ik zeggen dat het een prima album is geworden! Ik wil mensen dus echt aanraden om niet af te haken na het 1e nummer.
Het album gaat ook echt groeien. In eerste instantie klinkt het album té geproduceerd maar toch is het niet storend. De nummers I'm With You, Pictures Of You, Army Of One, Thick As Thieves, Beautiful World, Room At The End Of World en The Fighter springen eruit. Amen is ook mooi maar daarvan ligt het Sky radio niveau net iets te hoog wat mij betreft....

avatar van Bastiaan Tuenter
Een gemiddelde van 3.95? Is iedereen doof geworden? Of zijn het alleen de diefans die het eerste stemmen hebben gegeven?

De bonustrack Every road.. is de veruit de beste track, en die komt van Richie Sambora's laatste soloalbum. Ik heb geen zin om meer woorden vuil te maken aan de meest vlakke en matige plaat van Bon Jovi.

avatar van buckingham
Toch jammer dat er ook gestemd wordt door mensen die niks met een bepaalde artiest hebben en waarschijnlijk een album geen kans geven om te groeien. Als ik alle albums die ik niet goed vind na 1 keer luisteren ga beoordelen, gaan ook veel gemiddeldes naar beneden.

Van de andere kant, zo is het natuurlijk met stemmen...iedereen mag dat doen. Is ook weer de charme!

Ik vind het jammer dat het met dit album gebeurt! Ik heb alles van Bon Jovi en werd ook wel eens niet vrolijk van het recentere werk. Maar dit album verrast mij zeer positief! Because we can, trekt een beetje de lijn door van de wat slappere hap van de laatste jaren, maar is natuurlijk wel een makkelijk in het gehoor liggende song. Zal het live waarschijnlijk ook prima doen. Wat volgt gaat bij mij in 1 ruk door. Qua niveau meer dan gemiddeld!

Ik ben ook in het bezit van de deluxe version en ook de extra tracks hierop zijn prima!

Laat je dus niet leiden door de laatste albums van Bon Jovi!!

1,0
Wat ik nu jammer vind is dat Bon Jovi zo verdomde plichtmatig met haar kindjes omgaat. 'Because We Can' luidt het antwoord vast. Nou, wat ik eerder over die track schreef, is na 24 keer horen op de radio de afgelopen week nog steeds van toepassing. Roger Ramjet had deze rare army drilldriven song niet irritanter kunnen laten klinken. Goed, een misser die me niet aanspreekt. Dat kan. Ik had het over plichtmatigheid. Als ik het titelnummer hoor, hoor ik in de kern een hele aardige song die verpest wordt door een bruiloftsorkestje dat haar gedachten al heeft bij het geld tellen aan het eind van de avond. Het gevoel is er niet.

What's Left Of Me is ook zo'n voorbeeld. Als dat half zoveel ziel in zijn donder had als een gemiddeld New Jersey of voor mijn part These Days nummer dan stond Bon Jovi opnieuw echt aan de vooravond van een derde jeugd. Nu is het slechts een routineding. Net zoals bij The Circle of Have A Nice Day. What About Now? is derhalve een titel zonder de betekenis die ik erbij voor ogen heb. Hart, ziel, blues. Dat moet erin. Dit.... is niks. Sambora doet het vaak genoeg voor, maar het opperhoofd kiest er toch voor om op safe te blijven spelen.

avatar van Bastiaan Tuenter
@Buckingham. Ik ben tot en met These Days een groot fan geweest, dus ik zou dit album nooit zomaar afdoen met maar een luisterbeurt.

avatar van buckingham
@Bastiaan Tuenter: Ok! Ieder zijn eigen smaak, zal ik maar zeggen dan... Ik vind zelf overigens deze plaat vergelijkbaar met these days qua niveau. Geen nummers die er echt bovenuit springen, maar allemaal toch bijzonder lekker en nog steeds wordt het iedere luisterbeurt beter. Lang geleden dat ik een nieuw album van wat voor artiest zo vaak achter elkaar draai.

avatar van richiedoom
Wat is dat nou toch voor onzin, op safe spelen? Dit is gewoon hoe Bon Jovi klinkt de laatste jaren, dit is hun sound en dat is hun keuze. Heeft niks met op safe spelen te maken. Ik hoor weer erg pakkende melodieen en ik draai de plaat erg vaak. Ik hoor ook nog steeds liever New Jersey maar accepteer nou eens dat die dagen voorbij zijn en niet meer terug komen! Zelfs het laatste soloalbum van Richie Sambora was zo glad als maar zijn kan met veel zoete ballades, en daar hoor je dan niemand over. Erg vreemd.

Maar goed, zolang ik plezier aan deze cd beleef vind ik het allemaal best haha

1,0
Op Richie Sambora's werk hoor ik bakken meer gevoel dan hierop. Het gaat me niet om de stijl maar om het plichtmatige. Er zit niets in, achter of onder.

avatar van richiedoom
Zelfs op zijn laatste plaat? Ik vond dat eigenlijk gewoon een Bon Jovi plaat met een andere zanger. Zijn andere platen valt niet over te discussieren daar heb je helemaal gelijk in!

1,0
Misschien zit het hem ook in de zanger. Ik kan hier niet veel mee. De laatste Sambora vind ik aardig. Minder dan zijn eerdere werk, niettemin aardig.

avatar van Ronald5150
Na een paar luisterbeurten moet ik gewoon vaststellen dat ik "What About Now" de beste Bon Jovi plaat vind sinds "These Days" uit 1995. En dat had ik in ieder geval niet verwacht. Ik ben positief verrast.

keijzm73 schreef:

Ben je net gestopt met luisteren toen ze het beste album in hun bestaan produceerde, namelijk These Days. Moet je die eens gaan luisteren

avatar van Bastiaan Tuenter
Keep The Faith en These Days, prachtige platen.

Wat een wereld van verschil met What About Now, die qua dynamiek/afwisseling mijlenver achterblijft bij de eerder genoemde platen. En daarnaast lag de spelkwaliteit destijds veel hoger dan hier.

Maar goed, even relativeren. Om nou te zeggen dat What About Now een tegenvaller is? Dat ligt ook maar net aan de verwachtingen. Afgaande op de laatste platen, en zeker het matige The Circle, is deze teleurstelling geen grote verrassing.