Simple Minds - Celebrate (2013)

Alternatieve titel: The Greatest Hits+

4. I Travel (3:08)
  5. Celebrate (2:52)
  6. The American (3:35)
  7. Love Song (3:51)
  8. Sweat in Bullet * (3:01)
  9. Theme for Great Cities * (5:49)
  10. Promised You a Miracle (3:58)
  11. Glittering Prize (3:57)
  12. Someone Somewhere in Summertime (4:35)
  13. New Gold Dream (81, 82, 83, 84) * (4:46)
  14. Waterfront (4:45)
  15. Speed Your Love to Me (4:04)
  16. Up on the Catwalk (4:04)
  17. Don't You (Forget About Me) (4:19)
  18. Alive and Kicking (4:45)
  19. Sanctify Yourself (3:55)
  20. All the Things She Said (4:16)
  21. Ghost Dancing (4:44)
  22. Promised You a Miracle [Live] * (4:38)
  23. Belfast Child (5:13)
  24. Mandela Day * (5:41)
  25. Biko * (7:31)
  26. This Is Your Land (4:46)
  27. Kick It In (4:20)
  28. Let It All Come Down * (3:38)
  29. Let There Be Love (4:42)
  30. See the Lights (3:54)
  31. Stand by Love (4:08)
  32. Real Life * (3:54)
  33. She's a River (4:29)
  34. Hypnotised (4:32)
  35. Glitterball (4:23)
  36. War Babies (4:16)
  37. Space (5:28)
  38. Jeweller to the Stars * (3:32)
  39. Dancing Barefoot * (3:48)
  40. Cry (3:53)
  41. Spaceface (3:51)
  42. One Step Closer * (6:04)
  43. Home (4:22)
  44. Stranger * (4:10)
  45. Stay Visible * (5:19)
  46. Rockets (3:25)
  47. Stars Will Lead the Way (3:25)
  48. Stagefright * (4:15)
  49. Blood Diamonds (3:54)
  50. Broken Glass Park (4:08)
avatar van c-moon
Deze release werd op 5 februari 2013 aangekondigd voor 25 Maart 2013. Er zijn twee versies van: eentje met 2 CD's en eentje met 3 CD's ( de nummers aangegeven met * zijn de extra nummers op die 3CD-versie).

Wie alles van van de band al heeft, zal wellicht even nadenken alvorens dit aan te schaffen: al bevatten beide versies wel twee 'nieuwe' nummers, of eigenlijk maar één. 'Broken Glass Park' werd namelijk al door Jim Kerr uitgebracht onder naam 'Lostboy'.
'Blood Diamonds' is wel volledig nieuw.

Enkel op de 3CD-versie staat de nog recente (2011) song 'Stagefright' die je op geen enkel regulier album vindt. De song werd eerst af en toe gebracht op de 'Graffiti Soul'-tour en werd als download-single gereleased via simpleminds.com.

Verder zijn beide versies een goede instap voor wie nog niets van de band in huis heeft. Maar voor dat beetje geld meer zou ik sowieso de 3CD-versie aanbevelen. Blij dat ook nummers van 'Our Secrets Are The Same' het album gehaald hebben, 'Jeweller to the Stars' enkel op de 3CD-versie (dus de originele song en niet de remake die als 'The Jeweller' op 'Black & White 050505' verscheen) en het prachtige 'Space' staat op beide versies.

Verder vind je op beide versies natuurlijk de bekende classics... Maar de gekozen extra's voor de 3CD-versie zijn toch goéde keuzes naar mijn bescheiden mening.
Natuurlijk had ik ook nog wel een aantal andere nummers op deze compilatie willen zien, zoals bijvoorbeeld ... Maar eens mens kan niet alles hebben...

Voor de fans, voegt dit, behalve die nieuwe songs wellicht niet veel toe, en het is natuurlijk een zoveelste 'best of'. Maar velen onder hen zullen dat zeker toch kopen, al was het maar voor die extra's en 'de volledigheid'.

De eerlijkheid gebiedt me te melden dat ik beide versies zal aanschaffen: je bent completist of je bent het niet...

Het album wordt niet toevallig uitgebracht in Maart wanneer de band weer gaat touren, met een ... heu... Greatest Hits tour in de UK.

Het beloofde nieuwe album zou ook nog voor 2013 zijn heb ik ergens horen fluisteren...

avatar van goldendream
Blij ben ik hier niet mee.
De songkeuze is goed, maar toch.
'Biko' en 'Stand by love' zijn overbodig.
Geen 'Premonition', 'Big sleep', 'Hunter and the hunted', 'Book of brilliant things', 'East at easter'.

En ondertussen mag de trouwe fan blijven wachten op dvd-releases.

avatar van c-moon
@ goldendream - Akkoord over de overbodige van 'Stand By Love' en het gemist van genoemde tracks: maar op een 'best of' heb je dat wel vaker natuurlijk. Voor mij mogen ze ook van al die 'best ofs' het gedrocht 'Don't You ' eraf halen ))

En wat die dvd's betreft: dat heeft Jim Kerr ook nu weer beloofd, de schelm...
Persoonlijk ben ik daar minder vragende partij: ben meer een audio-man
En hopelijk is het waar van dat nieuwe album...

Zucht....
Met zo'n titel word je even op het verkeerde been gezet, zoveelste overbodige best of.
Zal Kerr niet begrijpen dat je de opbouwde credit met de 5x5 toernee met deze realease weer aan het verspelen bent en dan weer zo'n vreselijke Greatest Hits Tour.......

avatar van Chameleon Day
Eens met mijn voorganger. Onbegrijpelijke en totaal overbodige release...

avatar van Mjuman
Verzamelaars: aan mij helemaal niet besteed, en met die zeldzaam lelijke hoes - voor de SM-collectivisti (nee niet de verzamelaars van zweepjes en andere fetisjes) heb ik deze Simple Minds - The Best of Simple Minds (2002) nog in de aanbieding, voor een schappelijke prijs. Zelfs in de auto draai ik dit niet

avatar van rijnsewijn
Najaar 2013 staat een nieuw album gepland. Best off kan me ook gestolen worden. Doe mij maar een ouderwetse cd single met de drie nieuwe liedjes.

avatar van goldendream
Een veel en veel beter voorstel ...

Voor cd: nieuw album met alleen nieuwe songs, inclusief de onuitgegeven nummers op deze overbodige verzamelaar

Voor tour: vervolg op 5X5, dus van 'Sparkle' tot en met 'Good News'
OF in de stijl van The Cure en Echo & The Bunnymen: 2 of 3 albums integraal live brengen
(bij voorkeur albums voor 1985)

Voor dvd: er werk van maken, dringend!
En meteen 2 releases:
(1) box met 'The story of' (2 schijfjes, speeltijd samen 180 minuten) (in de stijl van 'Running down a dream' van Tom Petty)
(2) box met liveconcerten, chronologisch geordend (10 schijfjes, speeltijd samen 900 minuten) ('Don't you' mag er dan maximaal 5 keer tussen staan)

Wie vindt dit ook een beter voorstel?

avatar van Premonition
De tour met nummers van Sparkle t/m Good News laat ik aan mij voorbij gaan. Integraal spelen van Empires and Dance and Sons and Fascination/Sister Feelings Call zeker niet!

DVD: live opnames Studio Davout februari 1982 (Promised You a Miracle, Celebrate, The American en Premonition), live opnames november 1982 en januari 1983 The Tube (diverse nummers NGD/SaF/EaD/RtRC) , live opnames december 1980 Schotse TV "Hear Hear" (Today I Died Again, Changeling, Factory, Thirty Frames a Second en I Travel) en tot slot live opnames Rockpalast juni 1982 voor Duitse TV (Promised You a Miracle, King is White en diverse nummers SaF/SFC, EaD en RtRC)

avatar van ASimons
Wat doen ze nou weer ? Zo veel briljante muziek gemaakt en dan nu weer een overbodige verzamelaar met tot overmaat van ramp een totaal verneukte versie van Broken Glass Park.
Komt dit uit de koker van VIRGIN ?

ASimons schreef:
Komt dit uit de koker van VIRGIN ?

Denk ik niet, ze starten ook een bijhorende toernee...

Typisch een goed voorbeeld van ouwe wijn in nieuwe zakken, dus zoveelste verzamelaar alleen dan met andere cd-hoes.
Ik zie liever na zo'n 4 jaar wachten weer eens een compleet enerverend nieuw studioalbum.
Het lijkt wel of Simple Minds aan commerciele uitverkoop doen.
5x5 live vind ik dan weer wel van toegevoegde waarde.

Cured
Vind de hoes wel gaaf , maar voor de rest een uitmelkerij van jewelste.

avatar van Hans Brouwer
Wat een ongelofelijk gezeur hierboven. Alleen c-moon plaatst een fatsoenlijk eerste bericht. Ik heb wat te vieren en waarom zou ik dat niet doen met "Celebrate (2013)"? Ik ga voor de 3 cd versie!

Cured
Waarom? Heb je nog niks van de SM of zo? Trouwens als de meerderheid dit niks vindt, dan is het zo .

Ach gezeur hans? Daar ben ik het niet helemaal met je eens. Ik vind als een band of artiest enkele greatest hits-of verzamelalbums uitbrengt helemaal niet erg, vooral als de artiest in kwestie al wat langer meegaat en al enigzins wat reportoir op de naam heeft staan. Dit geld natuurlijk voor Simple minds, ..vind ik ook helemaal niet erg, tot bepaalde mate.
Ik ben zelfs groot fan van hun werk vanaf het begin van hun carierre tot hun laatste cd toe, met natuurlijk wel eens een teleurstelling.
Maar de hoeveelheid aan verzamelwerk er de laatste 10 jaar van deze band uitkomt in vergelijking tot nieuw werk gaat, en blijkbaar niet alleen ik hier zo te lezen, erg opvallen.
Natuurlijk is het voor een artiest de grootste eer dat er verzamelaars uitkomen, dat is alleen maar een blijk van waardering, en natuurlijk snap ik ook dat in het geval van Simple Minds de produktie van albums niet meer zo hoog kan liggen als de eerste 4 jaar, vaak 1 album per jaar en zelfs soms 2. Maar als na 4 jaar er nog geen nieuw werk uit komt en men moet het als fan maar weer mee af doen met de zoveelste verzamelaar, dan vind ik de verhouding zoek.
Ben het overigens wel met Cured eens dat de hoes gaaf is.

avatar van ricardo
Tja wat moet je hier nu van zeggen. Hierboven staat vanaf 17.99 verkrijgbaar en dat zal vast voor de 2 cd versie zijn. sons/sister, ngd en sparkle koop je met zijn 3 en al voor minder nieuw, street fighting years als meest nieuwe van deze band er nog bij en je hebt het beste van hun wel in huis. Ben je net zoveel kwijt als de 2 cd set denk ik, en heb je nog de originele albums ook.

Deze band is voor mij niet belangrijk genoeg om alles van in huis te hebben, maar ngd is 1 van mijn favoriete albums aller tijden.

De verzamelaar die mjuman aanbied zie je overal voor 5 euro liggen en lijkt me een betere keuze dan deze voor 18 euro.

Tja, de eerste vijf pareltjes moeten het gelijk weer ontgelden: 9 selecties daaruit en daarna gelijk 4 nummers van het New Gold Dream-album.
Van de eerste albums hadden er minstens 20 nummers aanwezig moeten zijn.

avatar van dazzler
Verzamelbox die duidelijk voor de singles kiest.
Dat verklaart waarom de eerste albums er bekaaid vanaf komen.

Dat wil ook zeggen ook de single versies van de nummers.
Ik vind dat fijn in het geval van Alive and Kicking (de albumversie duurt me iets te lang).

Maar ik schrik me een hoedje als ik de ingekorte en zelfs verminkte versies
van I Travel en Belfast Child hoor. Hier had men toch beter de gewone versies behouden.

Op deze manier wordt een complete collectie van singles toch weer een beetje pijnlijk.

avatar van Mjuman
En dan toch 4 van 5 * sterren geven?

Bevestigt voor mij weer eens twee dingen: de volstrekte relativiteit van cijfers toekennen - generiek - alhier, en oogkleppenmentaliteit der platenmaatschappijen.

Imo zijn verzamelaars als deze uitermate geschikt voor lieden die niet goed mee konden komen in de muziekklas des levens óf te weinig pegels hadden om de echt relevante albums te kopen.

Kan het niet gewoon zo zijn dat -ik doe maar een gooi- iemand net de band een beetje ontdekt en gewoon naar een dwarsdoorsnee van de carrière zoekt?

In dat geval voldoet dit aardig, alleen... we hadden zoiets eigenlijk al wel.

avatar van Twinpeaks
Staat de kwaliteit van het gebodene niet los van de urgentie van het product ? Tuurlijk zijn er genoeg verzamelaars en als mensen puur hun sterren uitbrengen aangaande de kwaliteit van het product dan kan mij dat niet zo heel veel schelen.Omdat het de zoveelste verzamelaar is ,is het gebodene toch niet automatisch in kwaliteit veranderd?

avatar van dazzler
Bij het beoordelen van verzamelaars kijk ik naar de volledigheid.
De 3cd box is volledig als het om de single releases van Simple Minds gaat.

Het kortwieken van I Travel en Belfast Child stoort mij wel een beetje.
Plus het feit dat er vanaf 1989 ook heel wat singles verschenen die ik minder goed vind.

Daarom 4*.

Ik heb deze box toch maar gekocht omdat ik vooral de derde cd in huis wilde.
Zo heb ik uit hun latere periode toch de bekendere nummers, zonder dat ik de albums hoef.
Voor de rest heb ik al hun reguliere albums uit de jaren 80 in huis (ik moet enkel het debuut nog).

ps. Ik heb soms de indruk dat de zoveelste verzamelaar van een band wordt neergesabeld
omdat users in kwestie al oudere verzamelaars bezitten of hun favorieten er niet op staan.
Ik sluit me aan bij het idee dat elke generatie zijn kennismaking met de band verdient.

avatar van vigil
kaztor schreef:
Van de eerste albums hadden er minstens 20 nummers aanwezig moeten zijn.

Het ding heet "The Greatest Hits" dus dan weet je volgens mij wel wat je kan verwachten...

avatar van goldendream
Een verzamelaar is wat het is, niks mis mee. Maar als de echte fan op zoveel onuitgegeven zaken zit te wachten, is een zoveelste verzamelaar een ergernis en gemiste kans. Wat is dan onuitgegeven?

- Een cd met heel oude nummers ten tijde van Johnny & The Self Abusers. Ok, er is ooit een poging daartoe geweest, maar die cd is onverkrijgbaar (tenzij op ebay voor ruim 80 euro) en onvolledig. Geen 'Saints & Sinners' om maar iets te noemen.

- Een vervolg op Themes 5, voor de volledigheid.

- Livemateriaal van oude concerten. Moeilijk te aanvaarden dat de band niet iets heeft zoals 'Under A Blood Red Sky' van U2.

- Oud zeer: dvd-materiaal. Geen Classic Albums-episode over New Gold Dream, geen oude concerten, zo goed als niks. Ik denk niet nog bands van hun kaliber te kunnen noemen die dit niet bieden.

Dan moet een mens zich maar behelpen met bootlegtoestanden van povere kwaliteit waar de band niks aan verdient, maar ze moeten het dan maar weten zeker.

Ja, ik laat deze verzamelaar zoals vele verzamelaars aan me voorbijgaan.

dazzler schreef:

Als je toch filosofisch eindigt, haak ik daar graag even filosofisch bij aan: iedere tijd is een andere, hou je dan de selectie constant of wijzig je die steeds?

Het idee dat iedere generatie zijn kennismaking met de Bijbel verdient, betekent toch ook niet dat je die iedere keer middels andere selecties presenteert. Waarom het boek - als autonome creatieve uiting - wel in tact laten en creatief werk van hoogstaand niveau wel zonder aandacht voor de creatieve scheppping wel manipuleren, puur om het gewin? Dat is imo goddeloos

Overigens de bijbel is nog steeds het meest gedrukte en vertaalde boek .

avatar van fatima
... wat even irritant is als de zoveelste verzamelaar van de Simple Minds...

fatima schreef:
... wat even irritant is als de zoveelste verzamelaar van de Simple Minds...

Alleen ligt die laatste niet op/in je nachtkastje in menig hotel

dazzler schreef:

Nou, in ieder geval staat de teller sinds 2002 inmiddels op 3, als ik Early Gold even niet meereken...

avatar van SirNoodle
als verzamelaar een mooie instapper voor 'nieuwe' luisteraars. ik heb de 3cd-versie, dat geeft een mooi volledig beeld van hun evolutie, en van daaruit kan je als nieuwe luisteraar beginnen ontdekken. packaging vind ik heel knap, waar blijft die ultra-limited edition met echt borstbeeld + graffiti erop

naar de muziek toe hadden ze natuurlijk wel wat creatiever kunnen zijn (niet alleen singles, niet al de platgetreden paden, wat meer alternatieve versies, album tracks, verborgen pareltjes enz) maar die kritiek geldt voor zowat elke verzamelaar, en dan is deze nog behoorlijk uitgebreid.

maar toch maar 2,5 ster omdat ik (bekend zijnde met het werk van simple minds) enkel de nieuwe nummers beoordeel, en die vind ik alledrie echt zwak. Waar ze op graffiti soul en black & white terug wat meer de muziek lieten ademen, krijg je hier toch 3 overgeproduceerde dichtgeplamuurde taaie brokken die het tekort aan ideeën moet maskeren. Er zit waarschijnlijk wel een goed nummer in 'broken glass park' maar ze hebben het heel goed weggestoken