Guns N' Roses - Use Your Illusion (1998)

Label: Geffen

1. Live and Let Die (3:03)
  2. Don't Cry [Original] (4:44)
  3. You Ain't the First (2:37)
  4. November Rain (8:59)
  5. The Garden (5:21)

met Alice Cooper

6. Dead Horse (4:18)
  7. Civil War (7:36)
  8. 14 Years (4:17)
  9. Yesterdays (3:13)
  10. Knockin' on Heaven's Door (5:36)
  11. Estranged (9:20)
  12. Don't Cry [Alt. Lyrics] (4:42)
avatar van avdj
De perfecte GnR is er toch

avatar van VanDeGriend
Vind je ?

avatar van avdj
De matige nummers van I en II staan hier toch niet op?

avatar van Eddie
Wat is dit, hier heb ik nog nooit van gehoord, is volgens mij ook nooit in nederland uitgekomen of wel?? Net even op de site van onze cd leverancier gekeken en dar staad hij ook niet op.

avatar van avdj
Kwam ook alleen in Amerika uit.

avatar van HiLL
Lelijk die hoes zo.

avatar van gemaster
Als dit echt bestaat, dan is het wel een goede keuze. 4 hele dikke sterren.

gemaster schreef:
Als dit echt bestaat, dan is het wel een goede keuze. 4 hele dikke sterren.

Hij bestaat echt
Ik heb de nummers gedownload en ga het binnenkort branden.

Keuze had nog altijd beter gekund, The Garden en You Ain't the First zijn nou niet bepaald toppers als je het mij vraagt, daarvoor had ik liever bijvoorbeeld Coma en Dust 'n Bones gezien. Maar over het algemeen niet slecht nee.

avatar van HammerHead
En Knocking on Heavens Door er wel op zetten, wat echt een droevig slechte cover is. Brrrr

De keuze had dus vele vele malen beter gekund. Dit zijn gewoon de singles. Wat een enorm overbodige release, zeg. Bijna een schande dat ie op de site staat.

avatar van Eddie
Als ik de track list bekijk is het maar goed dat we twee platen gekregen hebben, want wat zouden we hiermee een hoop gemist hebben zeg, ik denk alleen al aan parels als Coma, Right Next Door To Hell, You Could Be Mine (een van de grootste hits van de plaat). en zo kan ik nog wel ff door gaan.

Jammer ook dat My World er niet op staad

avatar van gemaster
Ik vind The Garden juist een goed nummer. Coma en You Could Be Mine hadden er idd ook op gemoeten. Don't Cry met alt. lyrics moet natuurlijk weg.

avatar van Arno
Knockin' on heaven's door vind ik net een vrij goeie cover. Maar dat komt waarschijnlijk doordat ik de livedvd van de UYI-tour heb, en daarop hebben ze het lied wel erg goed gespeeld.

Leuk dat zoiets bestaat maar ik vraag me eigenlijk af wat het voor zin heeft om zoiets uit teb brengen toch geef ik 4* omdat ik de muziek heel goed vind alleen het was niet zo nodig geweest vind ik om een megeling van UYI I en II uit te brengen maarja miss denkt een ander daar anders over

avatar van avdj
Op beide CD's skip ik wel een aantal nummers maar ik zal een andere samenstelling gemaakt hebben dan dit. Geen 2 keer Don't Cry om maar iets te noemen. Bovendien is er ruimte voor 1 of 2 nummers extra.

shappy1010
Lache man, wat heb ik deze cd lang niet gehoord! Toch heb ik het idee dat G&R volledig pasé is. Mensen waren destijds helemaal lijp van deze band, maar waar zijn al die fans gebleven?

avatar van Eddie
Hier!!! Ik vind het nog steeds een wereld band en draai ook hun platen nog geregeld alleen met drie volledige platen ben je redelijk snel uitgeluisterd en met meer dan 10 jaar geen nieuwe releases verslapt de aandacht ook wel eens wat.

avatar van ZERO
Ik sluit me aan bij Eddie! GnR is en blijft een wereldband!

avatar van eddy_lives
heb eigelijk nog nooit van deze cd gehoord... maar het is wel een mooie oplossing ja, beide cd's hadden er nogal veel (teveel) rotte appels tussen zitten.

en ja GNR is een top band!

avatar van miss_gnr
de zin van deze cd snap ik niet maar voor de critici die destijds vonden dat 1 cd misschien beter was geweest is het een leuke cd/ de wat zwakkere nummers staan er niet op. hoewel ik persoonlijk eigenlijk maar 1 nr echt zwak vind en dat is my world.

avatar van megadeth777
goede cd alleen waar zijn numers als coma, don't dame me rigt next door to hell. en wtf the garden vind k juist een zuig nr maar dat is mijn smaak maarjah toch een erg goede cd alleen jamer dat er wat topers missen.

Waren de heren door hun dope, alcohol en geldvoorraad heen? Nou ja, laten we het positief bekijken. De onverbeterlijke fans hadden I en II toch al in huis, zij die vier LP's in één hoes teveel van het goede vonden kunnen nu hier terecht. Daarom is mijn waardering iets hoger.
Ik voor mij heb een andere oplossing gekozen: bibliotheek plus brander.

Een samenvatting van 2 halfgebakken cd's en nog steeds halfgebakken...

Eddie schreef:

Jammer ook dat My World er niet op staad

Ze hadden nooit die 2 platen uit moeten brengen. Eentje had voldoende geweest en had ook absoluut gekunt, maar dan kunnen ze ook nog niet eens een behoorlijke enkele cd samenstellen, tsjongejonge...

avatar van HammerHead
Ik ben anders maar wat blij dat het er 2 zijn geworden, aangezien een enkel album waarschijnlijk erg op deze uitgave had geleken.

Guardian of Isis
shappy1010 schreef:

Present! Appetite for Destruction, daar staat gewoon geen enkel slecht nummer op. Momenteel ben ik Use Your Illusion I aan het beluisteren; ik beluister elk album toch minimum vijf keer om het goed te laten inzinken.

(Die mensen die op meer dan 10000 albums gestemd hebben, hebben me dunkt toch dringend een nuttigere hobby nodig. )

Mijn 'Use Your Illusion' had er in ieder geval zo uitgezien:

7. Locomotive
8. Yesterdays
9. Estranged
10. November Rain

Dan had je eigenlijk gewoon een zeer goed album.

DonDijk
Dead Horse vind ik ook wel geil.

avatar van Sjaan
Koop gewoon deel1 en 2 apart dan ben je toch klaar??

kaztor schreef:

7. Locomotive
8. Yesterdays
9. Estranged
10. November Rain

Dan had je eigenlijk gewoon een zeer goed album.

Bad Obsession had er dan ook nog op moeten staan. De studio versie is misschien niet zo swingend, maar live vind ik het één van de beste blues/hard rock platen ooit gemaakt.