MC Hammer - Please Hammer, Don't Hurt 'em (1990)

Label: Capitol

1. Here Comes the Hammer (4:32)
  2. U Can't Touch This (4:17)
  3. Have You Seen Her? (4:42)
  4. Yo!! Sweetness (4:36)
  5. Help the Children (5:17)
  6. On Your Face (4:32)
  7. Dancing Machine (2:55)
  8. Pray (5:13)
  9. Crime Story (5:09)
  10. She's Soft and Wet (3:25)
  11. Black Is Black (4:31)
  12. Let's Go Deeper (5:16)
  13. Work This (5:03)
Marcel²
Misschien vinden jullie mij een "eikel", maar vroeger heb ik dit album toch vaak gedraaid. Vind het best wel goed.

avatar van musicfriek
Nou nee hoor, heb zelf de cd-singles Pray en Have You Seen Her.

Marcel²
En wat dacht je van Here Comes the Hammer.

Snowman
De zwarte Vanilla Ice alleen hij weet wel waar hij over rapt. Best leuke nummers troch een 2,5 waard.

eazyfan
de zwarte vanilla ice zeker en Tim Dog maakte em af in You Ain't Shit,deze CD vind ik echt niks waard.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album stond op een site in de top 100 van beste rap-albums allertijden... Enig idee waarom? (een 2 gemiddeld en negatieve reacties). U Can't Touch It vind ik gewoon een klassieker, de rest ken ik niet.

avatar van Discoverme
Als ik nou toegeef dat ik zelfs 3 'BANDJES(!!) van hem heb wordt ik dan gebannend?

Pray (met Prince Sample) was ook wel lekker...maar eigenlijk klonk het voor geen meter, je kon het geen rap noemen en geen zingen...

Ach, hij kon/kan(?) erg goed dansen (en nee dat is niet duidelijk in U can't touch tihs te zien). Hij had wat goede James Brown-moves.

avatar van monique
waar is mc toch gebleven?

avatar van musicfriek
Ik heb zelfs nog een singletje van hem ergens. The Addams Groove. Themasong van de film The Addams Family geloof ik. Was toen een van zijn laatste hits.

Hoorde laatst het origineel van Have You Seen Her (Chi-lites) en damn, wat een verschil... De versie van Hammer is dan echt tenenkrommend slecht

avatar van monique
bedankt herman weet ik dat ook weer

avatar van Jazper
top album!!!!! net als miele!!! Er is geen betere!

Bestverkochte Rap-Album allertijden.. 45 miljoen ofzoiets

avatar van Jazper
echt 45 miljoen??? wel veel he? maar....terecht

C Changes schreef:
Bestverkochte Rap-Album allertijden.. 45 miljoen ofzoiets

serieus? bron?

eazyfan
nee man kan totaal niet, euhm die dingen die op Wikepedia staan zijn serieus verkeerd.

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt niet helemaal want Life After Death is het meest verkochte hiphop-album ooit, maar deze staat in de top 10 van meest verkochte hiphop-albums ooit......

MJ_DA_MAN schreef:

Hier is Eminem met 21 Miljoen The Marshall Mathers LP (2000) #1 US (8 weeks) (9x Platinum); #1 UK (6x Platinum) (21 million worldwide)

Hier Mc Hammer : http://www.answers.com/topic/list-of-best-selling-albums-worldwide

Hier 2Pac: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_albums_worldwide#Albums_alleged_to_have_sold_at_least_40_million_copies

Hier Mc Hammer:

046 20 Million 10 00.0 PLEASE HAMMER DON'T HURT 'EM MC Hammer (1990)

Er staat op deze site dat, op die site dat.

Vast staat wel, volgens de riaa, dat 2Pac de bestverkochte Rapartiest is. En dit album het eerste diamond Rap Album.

Ik Denk Overigens, dat 2Pac of Eminem nu het bestverkochte Rapalbum hebben, omdat dit album niet meer veel wordt gekocht, en all eyez on me & the marshall mathers Lp toch erg gewild zijn nog steeds. B.I.G. heeft er 10 miljoen verkocht, ergens rond dat.

Relax
NEeeeeeeeee!!
Ik heb foto van hem dat ie in jurk danst

fastpulseboy
nee joh allemaal klassiekers

avatar van Sjaan
Dit was toch ook geen rap??

avatar van Jorge-E
U can't touch this vind ik wel leuk.

avatar van FunkStarr
Dit blijft toch wel een beetje jeugdsentiment, had hier vroeger het bandje van (en helemaal grijs gedraaid).
Het meeste stelt muziekaal niets voor, maar er zaten toch ook een aantal heerlijke hitjes tussen (Can't Touch This, Pray) + het feit dat deze man toendertijd een eigen ding heeft neergezet.
Ik heb respect voor Hammer wat hij heeft betekent voor de muziekwereld ondanks dat zijn meeste muziek gewoon slecht is.
Werd vroeger in de hardcore scene zelfs gerespecteerd deze plaat.
Ik ga hier verder niet op stemmen maar ik vind dat je je absoluut niet hoeft te schamen als je dit goed vind want ik vond dit vroeger ook goed en vele anderen met mij. Nu is het vooral jeugdsentiment en zou ik het niet meer luisteren.

avatar van Snakeskin
1,0
baggerplaat.

avatar van Snakeskin
1,0
In een videoclip van deze man is het getooid in een broek die door het leven gaat een zgn drollenvanger, dit was voor hem noodzakelijke geworden omdat hij full of shit is. Wat een rotzooi.

avatar van FunkStar
Tja, MC Hammer. Voor mij is dit ook echt pure jeugdsentiment!
Kan me nog goed herrineren dat in 1990 U Can't Touch This werd uitgebracht en dat de clip daarvan om de haverklap op MTV te zien was! Ook de opvolger Pray vind ik best leuk gedaan, met een sample van When Doves Cry van Prince!

avatar van RogerV
Klassieker in foutheid deze

Al moet ik zeggen dat ik m zelfs als cult niet meer kan aanhoren

avatar van VanDeGriend
Wat al te onzinnige berichten verwijderd.

avatar van KILLERBEE99
U Can't Touch This

Here Comes the Hammer is ook best goed, de rest vind ik echt niet goed. Sommige gaat maar sommige ook net niet.

avatar van KILLERBEE99
ha heb deze nu orgineel, zat toevallig in een doos met van allerlei rotzooi, gratis van de rommelmarkt