Revocation - Teratogenesis (2012)

Label: Scion

1. The Grip Tightens (4:10)
  2. Spurn the Outstretched Hand (4:07)
  3. Maniacally Unleashed (3:41)
  4. Teratogenesis (4:06)
  5. Bound by Desire (5:34)
  6. Dyer's Eve * (5:15)
  7. Surprise! You're Dead! * (2:11)
  8. Pull the Plug * (4:14)
  9. Death in Vain * (4:27)
avatar van Tornodos
Héérlijke death/thrash EP van eenentwintigeneenhalf, het is ook de eerste keer dat de band alles maar ook alles goed uitvoert. Geen fillers, geen rare momenten maar puur goed gestructureerde metal! Daarnaast zijn de zonodige smakelijke solos van Davidson & Co. aanwezig, wat tot een 5,0 leidt!

Aanbevolen tracks: Bound by Desire (ongelooflijke einde!) en Spurn the Outstretched Hand (super solo)

avatar van Bastiaan Tuenter
Teratogenesis is met afstand het beste werk van Revocation. De band is ondertussen langspelers blijven uitbrengen, maar steeds weer grijp ik terug naar dit fijne meesterwerk. Verder niets toe te voegen aan de reactie van Tornodos.

avatar van Tornodos
Bedankt Bastiaan Tuenter, Revocation is extreem consistent (6 albums in 8 jaar!) en naar mijn mening een van de veelbelovende metalbands tegenwoordig.

avatar van ZAP!
Teratogenesis (Deluxe Edition) | revocation.bandcamp.com.

Met 4 bonustracks (covers van resp. Metallica, FNM, Death en Exhorder).

avatar van ZAP!
Ik begin met een dikke 8, maar daar kan nog wel es een halfje bij komen...

avatar van james_cameron
Bovengemiddeld sterke EP, met de amerikaanse band in topvorm. Het gitaarwerk is spetterend en het songmateriaal beter en vooral meer memorabel dan op de meeste volwaardige albums van de band. De luxe uitvoering bevat vier prima covers, met Dyer's Eve van Metallica als positieve uitschieter.