Overmars - Affliction, Endocrine... Vertigo (2005)

Frankrijk
Metal / Avant-Garde
Label: Candlelight

1. Obsolete (5:57)
  2. This Is Rape (11:36)
  3. Destroy All Dreamers Part. I (2:09)
  4. Deux Mesures de Solitude (5:07)
  5. Buccolision the Mistaken One Part. II (Geography Is Just a Symptom) (6:47)
  6. Destroy All Dreamers Part. II (1:48)
  7. A Spermwhale's Quest (5:52)
  8. Destroy All Dreamers Part. III (2:54)
  9. En Memoire des Faibles Qui Ont Survecu a Darwin (13:01)
  10. Destroy All Dreamers Part. IV (2:34)
  11. From Love to Exhausting (9:24)
  12. Destroy All Dreamers Part. V (2:38)
Broer Konijn
Deze zal ik 'ns gaan checken, lijkt me een leuk plaatje

avatar van tomthumb
Ik wist dat ie snel was onze Marc, maar dat ie zo snel carrière heeft gemaakt in de muziek.

DutchViking
Jep, onze Marc toont ons hier dat hij een zeer begenadigd musicus is, waar we wellicht nog veel van zullen gaan horen

In de Aardschok stond een leuk stukje over Overmars (de band):

De band doet erg vaag over de herkomst van zijn naam, maar ik denk dat er geen Nederlander is die niet eerst aan de voetballer denkt. Het zou weinig complimenteus zijn, want dit speeltempo zou zich slecht vertalen naar een voetbalveld en bovendien klinkt het meer naar geblesseerd gekerm dan triomfantelijke scores. De algehele teneur is teneergeslagen en gefrustreerd als na een dik verloren wedstrijd.

Leuke albumtitel trouwens

Er zijn meer mensen die Overmars heten .

DutchViking
Ik ben 'm nu aan het luisteren, maar ben er eerlijk gezegd niet weg van. Dit plaatje klinkt vrij rommelig, hoewel er zeker ook enkele leuke songs tussen zitten. De band speelt industrial metal met elektronische invloeden en doet dat op een vrij aparte manier, dat moet ik er wel bij zeggen.

DutchViking
Nogmaals opgezet, maar nu bevalt ie me wat beter. Toch zit er geen bovengemiddelde score in. Ik twijfel nog tussen 2,5 en 3*

avatar van Joy4ever
Overweldigende plaat. Eén van de betere in het genre.

lambf
Buccolision the Mistaken One Part. II (Geography Is Just a Symptom) is echt....bizar. Dat geschreeuw van die vrouw, indrukwekkend!