God Forbid - IV: Constitution of Treason (2005)

Label: Century Media

1. The End of the World (6:09)
  2. Chains of Humanity (4:03)
  3. Into the Wasteland (4:00)
  4. The Lonely Dead (6:52)
  5. Divinity (4:09)
  6. Under This Flag (5:45)
  7. To the Fallen Hero (4:42)
  8. Welcome to the Apocalypse (Preamble) (4:07)
  9. Constitution of Treason (4:31)
  10. Crucify Your Beliefs (8:34)
avatar van knoltor
Wat een ondergewaardeerde band is dit toch! Deze sympathieke heren werken hun reet eraf en toch iedere keer als ik ze live zie, spelen ze in een of ander rottig hol (baroeg, kleine zaal effenaar) en is het publiek matig enthousiast. Terwijl een concert van Killswitch Engage moeiteloos uitverkoopt. En stiekem is dit een betere band...
Ben ik dan echt de enige fan in Nederland?
Dit album is een duidelijk voorbeeld van de kwaliteit van deze band, goede songs, sterke composities en oh zo strak uitgevoerd (dat kunnen ze trouwens ook live). Ik gun deze heren een doorbraak naar een groter publiek!

bro
ken enkel The end of the world vanop MTV2:headbangers ball-cd en into the wasteland en under this flag heb ik ook door nog andere gratis promotie-cd's die je bij tijdschriften soms wel vind. ik verklaar mijzelf zot dat ik deze cd nog altidj niet nagecheckt heb want die 3 nummers vind ik gewonn bovenmachtig. direct eens doen dan maar

bro
owwwww, veel te zalige cd. moet in mijn top 10 gewoon!!! deze cd flipt voor dood. prachtig, prachtig. god forbid heeft weer een fan bij en waarschijnlijk zal er ook weer een verkochte cd op de teller staan
man, echt geen enkel slecht liedj te bespeuren en bij dit genre heb ik altijd de neiging alles liedjes goed te vinden maar eigenlijk ook niet echt veel verschil te horen tussen de liedjes. ok ja, ik hoor wel duidelijk verschil maar ik heb dan wl vb moeite om die liedjes te herkennen. dit problmeem heb ik dan vooral bij killswitch engage en as i lay dying. bij god forbid is daar zwaar geen sprake van. totaal niet. prachtig.
ook de zang vind ik veel beter dan bij de meeste, veel bekenderde bands in dit genre. klinkt voller, agressiever en kan aardig uit de hoek komen. nu ook weer niet revolutionair maar echt wel sjiek.
5*.

bro
ben dus nu al enkele weken in bezit van deze cd in limited versie met als bonus een dvd op B-side van liefst 56 minute. helemaal geschift zalig dus. en dat terwijl die maar voor 10€ te grijpen valtl bij Large.

wie hem nog niet heeft en deze cd echt overheerlijk vind = large the place to be voor limited cd + dvd voor 10€
dat is hij zeeeeeeeker waard

avatar van DJ-J.B
knoltor, je hebt helemaal gelijk! maar kijk, ze worden wel genoeg erkend door de nederlandse metal industrie want ze staan op diverse metal-verzamel albums! ik vind het goede muziek en daar gaat het om... toch???

avatar van knoltor
Daar heb jij dan weer gelijk in. Bovendien is het jammer als je een band tof vindt en je moet naar de HMH of Ahoy of andere afschrikwekkende plekken om ze te zien. Doe mij dan maar de kleine zalen.

avatar van andnino
Sow dit valt me nog mee vind het een stuk prettiger dan Earthsblood

avatar van ASman
Uitstekend album van een uitstekende band, die het jammer genoeg nooit zo ver geschopt heeft als had kunnen en misschien ook wel moeten gebeuren. Energie vind je in dit genre wel genoeg, maar prima songwriting zoals God Forbid hier toont, is toch wel wat spaarzamer te vinden bij de doorsnee meuk. Het opmerkelijk goede gitaarspel en cleane vocalen, die voor een keer helemaal niet wenerig, maar eerder "soulful" zijn, deden deze band toch wel boven de massa uitstijgen. Ondertussen heeft God Forbid al de handdoek in de ring gegooid, wat jammer is, want samen met Lamb Of God, Killswitch Engage, Devildriver, Chimaira en Shadows Fall behoorden ze tot veruit het beste wat het Metalcore-genre (al bestaat er discussie of deze bands, met uitzondering van Killswitch, wel écht Metalcore speelden- en naar mijn mening speelden ze eerder een moderne vorm van Thrash/Groove) ooit heeft voortgebracht en wat het intussen met uitsterven bedreigde genre ooit zal voortbrengen.

avatar van andnino
Ik zal wel nooit een echte liefhebber van het genre zijn geweest. Killswitch Engage en Shadows Fall hebben me bijvoorbeeld nooit echt weten te raken. Ik heb wel mijn favorieten, en ken ook wel albums die wat mij betreft het genre overstijgen.
Dit is er wat mij betreft geen. Als ik dit anno 2016 luister, hoor ik veelal gedateerde genrekenmerken, die bovendien door anderen beter gedaan zijn (ik denk dan aan vooral aan Lamb of God en Chimaira, hoewel die laatste band ook al jaren over zijn top heen is). De zang is niet typisch, maar ook niet bepaald mooi.
Al met al is het wel ok, maar geen plaat die in retroperspectief heel veel te bieden heeft.