Phoenix - Bankrupt! (2013)

Frankrijk
Label: Loyaute

1. Entertainment (3:40)
  2. The Real Thing (3:23)
  3. SOS in Bel Air (3:42)
  4. Trying to Be Cool (3:48)
  5. Bankrupt! (6:57)
  6. Drakkar Noir (3:23)
  7. Chloroform (4:05)
  8. Don't (3:17)
  9. Bourgeois (4:52)
  10. Oblique City (3:29)
avatar van midnight boom
Prachtige kitsch hoes
Erg benieuwd naar dit album!

avatar van coldwarkids
1 van de beste bands van de afgelopen jaren!!! Zoo erg benieuwd!!!!

avatar van Marteen
Helaas zal de speelduur wel weer rond de 36 minuten komen. Albums van Phoenix zijn altijd net iets te kort, maar kijk er erg naar uit.

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook erg benieuwd, de hoes vind ik eerlijk gezegd niks.

Marteen schreef:

Ik vind juist dat de speelduur precies goed is. It's Never Been Like That is ook precies goed. Wolfgang Amadeus Phoenix ook precies goed.

Drakkar Noir

Niet echt van onder de indruk tot nu toe.

Blijkbaar geen album waar veel over te zeggen valt, niemand komt verder dan een oneliner.

avatar van Gretz
Nu al gelekt? Dat is rap.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is pop.

Dat is Phoenix altijd geweest.

avatar van coldwarkids
Drakkar Noir is wel heel vetjes!! de rest moet nog groeien bij me! INBLT kunnen ze niet meer overtreffen

Dikkop
RH80 schreef:
Dat is Phoenix altijd geweest.

Je snapt hem niet.

avatar van inquestos
Ah, ik dacht even een heel nieuw Phoenix te horen, maar dat was de advertentie vooraf . Dit is gewoon weer Phoenix, maar wel dat meer van Alphabetical. Eigenlijk kent elk Phoenix album wel 2 catchy topnummers, maar in Entertainment hoor ik er toch geen.

Eventjes is er een sprankje hoop daarop in de brug van het nummer, maar dat is eigenlijk ook het enige echt goede stuk ervan. Had gehoopt dat ik er nog wel meer in zou gaan horen, maar na een keer of tien luisteren vind ik het nog steeds vrij doorsnee verder.

Dikkop
Ik vind het een tof nummer.
Het is inderdaad wel geen hoogvlieger.
Er mogen enkele betere op deze plaat staan.
Alphabetical vind ik toch heel anders dan Entertainment hoor!

avatar van coldwarkids
Alphabetical is en blijft voor velen een flop.. INBLT en WAP blijven pareltjes.

titelnummer is erg sterk imo

Marteen schreef:

wees gerust, er zijn genoeg bonustracks......maar liefst zeventig!

avatar van Pinsnider
Na de eerste keer luisteren vond ik hem een beetje tam. Maar de melodieën leken me wel weer dik in orde. Ik heb de indruk dat ik deze even iets vaker moet gaan luisteren. Bij hun eerdere platen was het telkens meteen raak, maar op zich ook wel weer leuk dat deze zich niet zo snel gewonnen lijkt te geven...
En zeventig bonusnummers..????

avatar van rolandobabel
correctie, er zijn geen zeventig bonusnummers, er zijn een en zeventig bonusnummers.....

avatar van paddy pipedown
Meer van het zelfde.
Meer solide kwaliteit.
Maar overbodig.

marco-1968
Vandaag paar keer op repeat.
Lekker plaatje.
Past ook wel beetje bij lekkere weer denk ik.
Voorlopig 4 sterren met kans op meer.

avatar van hallo!
Vandaag opgezet terwijl ik buiten in het zonnetje zat. Dat paste er wel goed. Zeer degelijke plaat die vol staat met leuke liedjes, maar die nooit weet te verrassen. Hij ligt in de lijn van Wolfgang Amadeus Phoenix en ik vind beide platen ook ongeveer even goed.

avatar van paddy pipedown
Hmm..ik draai em best vaak. Zo overbodig issie dus niet.
Half sterretje omhoog dan maar.
"Trying to be Cool" is een goede track zeg!

paddy pipedown schreef:
Meer van het zelfde.
Meer solide kwaliteit.
Maar overbodig.

Ga je vingers spoelen.

avatar van rolandobabel
heeft iemand al naar de 71 bonustracks geluisterd?

avatar van VerasFawaz
Yes, ik! Leuke extra, maar na één keer luisteren zet je het nooit meer op. De hoofdreden hiervoor is omdat alle nummers echt té kort zijn om ervan te kunnen genieten. Staat ook veel troep tussen moet ik erbij zeggen. Nee, geef mij het reguliere album maar!

avatar van (Blacksad)
Ik had oorspronkelijk niet al te veel van dit album verwacht maar het valt zeer goed mee
Aangename popmuziek om naar te luisteren. Er staan geen wereldnummers op, maar dat hoeft ook niet. Het zijn stuk voor stuk goeie nummers die goed in het gehoor liggen en waar men veel plezier aan zal beleven bij live optredens.

Vernieuwend is het niet, maar daarom is het niet minder leuk

Alleen die hoes...