John Lennon - Working Class Hero (2005)

Alternatieve titel: The Definitive Lennon

Label: EMI

1. (Just Like) Starting Over (3:56)
  2. Imagine (3:02)
  3. Watching the Wheels (3:30)
  4. Jealous Guy (4:14)
  5. Instant Karma! (We All Shine On) (3:20)

6. Stand by Me (3:26)
  7. Working Class Hero (3:48)
  8. Power to the People (3:22)
  9. Oh My Love (2:44)

10. Oh Yoko! (4:18)
  11. Nobody Loves You (When You're Down and Out) (5:07)
  12. Nobody Told Me (3:34)
  13. Bless You (4:37)
  14. Come Together [Live] (4:22)
  15. New York City (4:31)
  16. I'm Stepping Out (4:06)
  17. You Are Here (4:07)
  18. Borrowed Time (4:29)
  19. Happy Xmas (War Is Over) (3:37)

20. Woman (3:33)
  21. Mind Games (4:12)
  22. Out of the Blue (3:22)
  23. Whatever Gets You Thru the Night (3:27)

met Elton John

24. Love (3:23)
  25. Mother (5:34)

met Ringo Starr

26. Beautiful Boy (Darling Boy) (4:01)
  27. Woman Is the Nigger of the World (5:16)

28. God (4:09)

29. Scared (4:36)
  30. #9 Dream (4:46)

met May Pang

31. I'm Losing You (3:55)
  32. Isolation (2:51)

33. Cold Turkey (5:01)

met Eric Clapton

34. Intuition (3:08)
  35. Gimme Some Truth (3:15)

met George Harrison

36. Give Peace a Chance (4:51)

37. Real Love (4:12)
  38. Grow Old with Me (3:20)
ja?
is het dezelfde versie als de cd van Lennon, live in NY
die heb ik nl, idd goeie versie

avatar van HiLL
Ik denk het wel, staat er bij namelijk: Live in New York.

avatar van avdj
Klopt, dat staat in het boekje.

avatar van Janz
Wat is er mis met Lennon dat deze toffe verzamelaar overal in de uitverkoop gaat?

Bob Cremers
Het maakt mij niks uit.

nicolas
wa ist verschil tussen dit en lennon legend?

Bob Cremers
Alleen wat meer nummers.

avatar van Kaaasgaaf
De Oh My Love op dit album is een andere dan op Imagine? Want daar hoor je Yoko niet en hier staat bij het nummer ''met Yoko Ono''. Is het dan misschien een live-verise ofzo?

avatar van Peter88
Kaaasgaaf schreef:

Het is anders gewoon dezelfde versie als op Imagine.

avatar van Kaaasgaaf
Gelukkig maar, want dat vind ik een van z'n mooiste songs, dus het zou raar zijn als dat in een andere versie op een 'definitieve' verzamelaar terecht zou komen.
Ik zie al wat MuM verkeerd heeft gedaan. De nummers die met Yoko geschreven zijn (oftewel waar zij de credits met hem deelt), zijn hier geplaatst alsof zij een gastartieste is. Maar je hoort haar in deze nummers niet zingen en volgens mij speelt ze ook geen instrument. ''Met yoko ono'' moet dus bij al deze nummers weg.

avatar van rudiger
Heerlijk overzicht van deze Muziekgenie .
buiten dat de beste kerst single allertijden erop staat , staan ook mijn favo Woman en natuurlijk Mother erop , de rest is ook niet te versmaden .
4,5 ster voor dit geweldig overzicht van 1 van de beste musicus die er rond hebben gelopen .
MOTHER

avatar van Lennonlover
beste Lennon-verzamelaar die je kunt kopen. 5*

avatar van LucM
Werkelijk de definitieve verzamelaar van John Lennon, de meest complete en er staat geen enkele zwakke song op. Bovendien staan er ook heel wat nummers die niet op de reguliere albums staan.
John Lennon is één van de grootste zangers en songschrijvers die ooit op aarde heeft bestaan, getuige zijn werk bij zowel the Beatles als zijn solowerk. Zijn grote verdienste bestaat erin om een boodschap op doeltreffende wijze te verpakken.
"Imagine" vind ik één van de mooiste popsongs ooit, het aangrijpende "Working Class Hero" doet er niet voor onder. "Instant Karma!" (dat enkel op single verscheen) is meer dan klasse en "Happy Xmas (War Is Over)" is één van de beste kerstsingles ooit, weer een nummer met een boodschap.
Zeer zeker een must voor iedere popliefhebber!

avatar van rudiger
Dit lijkt op het eerste oog een complete verzamelaar , maar zelden is `n verzamelaar compleet , zo ook deze niet .
Welke idioot vergeet het schitterende HOW hier nou op te zetten .
Valt me al weer mee dat Isolation erop staat.

avatar van rudiger
Er zal binnenkort wel weer een verzamelaar uit komen van deze Grootheid .
Want waar zijn de volgende nummers .
Remember - Hold On - How Do You Sleep - Aisumasen - Bring On The Lucie - Old Dirt Road - Going Down On Love en natuurlijk How .
Dan kan je beter de reguliere albums kopen dan zo`n naar geld ruikende bijeen geraapte verzamelaar .

avatar van Lennonlover
Bring On The Lucie, erg goed dat ze die er eens bijsteken. Wordt vaak vergeten vind ik. Er sterk nummer.

avatar van rudiger
Zeker weten LL , maar dat HOW hier niet opstaat en Aisumasen is gewoon niet te begrijpen . Wat een bere nummers zijn dat toch.
Wie heeft dit eigenlijk samengesteld ?

avatar van royals
Had ik net die oudere verzamelaar van hem gekocht.... Ik vindt greatest hits tegenwoordig eigenlijk niet meer nodig. Of je maakt je eigen cd'tje of je download de nummers. Dit is geldklopperij, je betaalt voor het boekje? Maar de man heeft wel prachtige nummers gemaakt (Jealous Guy, Imagine, Mind Games, Instant Karma....) allemaal klassiekers. Eén Lennon cd moet je minstens hebben in je platenkast.

avatar van OldRottenhat
Wat is Watching the Wheels toch een fantastisch leuk nummer!

royals schreef:
Eén Lennon cd moet je minstens hebben in je platenkast.

Nee , 4 moet je er hebben .

avatar van royals
rudiger schreef:

Nee , 4 moet je er hebben .

Ja, ik zei ook minstens

Misterfool
geen is anders ook prima

avatar van LucM
Naast eventueel deze (prima) compilatie zijn "John Lennon/Plastic Ono Band" en "Imagine" toch verplichte kost voor iedere rechtgeaarde popliefhebber.

LucM schreef:

Zo is dat, dàt zouden alle leden van deze site nu echt wel mogen weten, tenminste de wat oudere jongeren, aheum....

Misterfool
sorry ik snap echt niet waarom mensen dit nou zo goed. ik hoor een gast die tegen al zijn (slechte) vermogens in een aantal redelijke hits scoort. met uitzondering van imagine. maar muzikaal vind ik hem een lachertje.

EN nu heel snel weer op naar maccarntey AKA het brein van de beatles.

en natuurlijk mogen jullie grappen maken over mijn username ieder zijn mening

Father McKenzie
Aha, hij bestaat, de Lennonhater, haha!

Misterfool schreef:
maar muzikaal vind ik hem een lachertje.

EN nu heel snel weer op naar maccarntey AKA het brein van de beatles.

Muzikaal gezien was hij ook gewoon een lachertje. Dat was ook niet Lennon's sterke punt. Lennon's sterke punten waren naar mijn mening dat hij ontiegelijk veel gevoel in zijn muziek wist te leggen en hij had soms géniale teksten. Less is more goldt voor Lennon!

En tja, McCartney... Daar heb ik dan weer een bloedhekel aan.

Stijn_Slayer schreef:
[En tja, McCartney... Daar heb ik dan weer een bloedhekel aan.

Zoals zovelen die dwalen, wat McCartney's meesterlijke muzikale kunnen betreft en dat niet inzien of horen willen.... jammer!
Dat bewijst dat vele mensen toch een eerder eenzijdige muziekbeleving hebben. Maar Macca's muziekkunstjes zijn inderdaad niet aan iedereen besteed, jammer, want op zijn best is McCartney een kei die alle genres aankon en aankan!
En McCartney is niet altijd melig, dat zijn echte vooroordelen van wie 's man's lekkere stem en imago niet lusten.... Macca is mijn muzikale Beatles-held nummer één, nog méér dan Lennon....

avatar van lennon
Misterfool schreef:

Toch grappig om je bij (bijna) elke Lennon bespreking tegen te komen. Op een of andere manier vind je hem dus toch boeiend genoeg, om elke keer een reactie te geven.
Als iets mij niet boeit, of als ik het slecht vind, zal ik persoonlijk daar misschien 1 keer een mening over geven, en het daar bij laten....
Als het me boeit reageer ik in meer topics.. en daar lijkt het een beetje op

En als jij Lennon muzikaal gezien een lachertje vindt (op Imagine na) betwijfel ik of je werkelijk alles echt kent wat de man heeft gedaan.. incluis Beatles werk, denk ik dat je je toch echt vergist..... en het misschien toch echt tijd is om je Lennon horizon eens wat te verbreden

Is deze versie van Real Love nou de demoversie die de overige drie Beatles gebruikt hebben, of is deze ook ''opgepoetst''?

Deze vind ik mooier dan de Beatles versie in ieder geval.