Michiel B. schreef:
Fijne plaat, al klinkt het bij vlagen wel hééééééééééél erg als Hendrix!
In de Rock en metal encyclopedie werd Manic Eden beschreven als een geflopte band. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Manic Eden heb ik voor het eerst gehoord en gezien in het helaas helaas legendarische Headbangers ball. In de tijd dat er nog goeie muziek programma's waren met MTV, tegenwoordig is MTV geen schim meer van wat het ooit was. Anyway toen ik het nummer Do Angels Die zag was ik gelijk geraakt en enthousiast n,a,v. 1 nummer heb ik niet lang daarna het album gekocht op de gok. En na 1 draaibeurt kwam ik tot de conclusie : ik heb goed gegokt. Het is een bluesy rock album wat heerlijk in het gehoor ligt. Het gitaarwerk van Adje klinkt weer als een klok. En ik weet waar je naar refereert : in het nummer Do Angels Die zit een gitaarrif verborgen van de sterk ondergewaardeerde Jimi Hendrix klassieker Little wing 1 van de mooiste rifs naar mijn mening. Maar er zitten in de andere nummers ook Hendrix achtig gitaarwerk wat ik alleen maar ten zeerste waardeer. "Bluesy hardrock waaronder de nodige whisky is besprenkeld" een reactie van Edwynn daar hoef ik niks aan toe te voegen, ben het er helemaal mee eens. "Manic Eden is een album voor in de late uurtjes" ook mee eens, maar of de buren dat ook vinden??? In mijn geval open haard aan, een glaasje Johnnie Walker Black label en Manic Eden op de achtergrond heerlijk genieten gewoon. Anyway, Ron Young de zanger had overigens nog nooit van hem gehoord beschikt over een prachtige stem die naar mijn mening zeer geschikt is voor bluesy hardrock. En de vergelijking met Vandenberg : onzin, die vergelijking gaat niet op omdat Manic Eden compleet anders was (helaas) dan Vandenberg. In het recentste interview met Vandenberg gaf hij aan dat het hem pijn doet dat Manic Eden moest worden opgeheven en hij was ook super enthousiast over dit album. En uit dat interview zou misschien heel misschien kunnen concluderen dat er nog een Manic Eden album komt tussen de bedrijven door. Het gegeven dat Adje zelf al enthousiast is over Manic Eden en dit album, zeg nooit nooit!!!! wie weet komt er ooit nog een vervolg, ik ben voor. Ik draai dit -zeer ten onrechte- vergeten album nog steeds.