Herman van Veen - In Vogelvlucht (1987)

Alternatieve titels: 20 Jaar Herman van Veen | Zijn Mooiste Liedjes

Label: Harlekijn

1. Hilversum III (3:52)
  2. Een Vriend Zien Huilen (3:49)
  3. Suzanne [1987] (3:58)
  4. De Bom Valt Nooit (3:03)
  5. Later (3:39)
  6. Opzij (3:12)
  7. Liefde van Later [1987] (4:12)
  8. Fiets [1987] (2:10)
  9. Anne (3:43)
  10. Als het Net Even Anders Was Gegaan [1987] (4:42)
  11. Zo Vrolijk (2:58)
  12. Zingende Doden (3:22)
  13. Dat Tedere Gevoel [1987] (2:24)
  14. Signalen (6:46)
  15. Voor een Verre Prinses [1987] (2:20)
  16. Harlekijnlied [1987] * (1:35)
  17. Weet Je Nog (3:04)
  18. Rozegeur [1987] (5:24)
  19. Liedje (2:39)
  20. Kletsnatte Clowns [1987] * (3:19)
  21. Ochtend in de Stad [1987] (4:02)
  22. Toveren (3:24)
Zijn stem en timing zijn echt heel goed. Maar je moet ervan houden. Ik houd er wel van

Dustyfan
Zijn teksten zijn wel mooi, hij had het alleen niet zelf moeten zingen. Wat een rotstem, jeg....

Dionysos
Herman van Veen .
Een van de grootste dichterlijke talenten die ons land gekend heeft, alsmede een invloedrijke vormgever van mijn jeugd.

Niets dan lof voor deze man. Hoewel de muziek an sich niet geheel mijn kopje thee is, kan ik toch heerlijk wegdromen op zijn stem en de vaak schitterende teksten.

Kennen jullie de theatershow Alfred J. Kwak (dus niet de tekenfilmserie)? Die hadden wij thuis op plaat en die ken ik echt uit mijn hoofd. En toen ik de plaat laatst nog eens hoorde, blijkt het nog steeds goed te zijn.

Daar kan je ook goed horen wat hij met z'n stem kan. Virtuoos.

Ik kan ook wel de kriebels krijgen van zijn stem, maar de bewondering voor wat hij kan, blijft.

avatar van FisherKing
Dustyfan schreef:

hij had het alleen niet zelf moeten zingen. Wat een rotstem, jeg....

Welnee, fantastische omfloerste stem...

Dustyfan
FisherKing schreef:

Welnee, fantastische omfloerste stem...
Alsof 'ie een zak meel heeft leeggegeten. Daarom dus, brrrrrrrr

Herman van Veen... Ik denk niet dat ik er veel over hoef te zeggen, een ieder weet dat hij meer dan tallent bezit.
Zijn nummers zijn krachtig en altijd dichterlijke hoogstandjes.

5* voor dit verzamelwerk!

avatar van gemaster
Ik ken alleen 'De bom valt nooit'. Prachtige tekst. We kregen het bij geschiedenis omdat zo mooi bij het tijdsbeeld paste.

Hoger dan 5 kan je niet, dus 5.
Als het zou kunnen: 5,5.
Een heel verstandige, wijze man, en dat voor een Nederlander. Grapje!!!!!!!!! Ik ben een Belg, dus vind dat het wel even mocht. Toch voor alle duidelijkheid: grapje!!!!!!!!!!! HiHi.

avatar van george clinton
Ik heb hem ooit live gezien en ben daardoor nog meer van die man gaan houden. Zijn teksten zijn ware gedichtjes op muziek. Niet toevallig geschreven door grootse Ndle dichters : Willem Wilmink, Hans Lodeizen,...
Ook zelf weet hij wel een tekst te schrijven. Mijn favoriet is 'Weet je nog?' (tekst van Lodeizen). Word ik helemaal stil van.
Ik vind hem de grootste. Boudewijn de Groot is ook groot maar Herman is nog groter.

Mooie muziek, prachtige teksten.

Zijn stem hou ik niet altijd de hele cd vol: iets te wollig allemaal, maar dat het een liedjes-kunstenaar is staat voor mij wel vast.

avatar van george clinton
En die teksten zijn ook heel erg mooi. Ieder jaar laat ik "Weet Je Nog?" aan m'n leerlingen horen. Vinden ze natuurlijk niets aan. Nee: "Da's muziek voor oma's en opa's." en "Marco Borsato heeft veel mooiere teksten." Dan lach ik, minzaam.

avatar van Janz
george clinton schreef:

Is Herman dan zo funky?

George Clinton: jij laat dus ook Herman aan je leerlingen horen! Ik stel vast dat ze het meestal aanvankelijk niks vinden, maar na een klasgesprek en bespreking sommigen denken van 'ja, allé, 't is nog niet zo erg eindelijk'. Nu, misschien zeggen ze dat maar omdat ze denken dat ik dat wil horen ...
De volgende teksten heb ik al gebruikt: 'Als je komt', 'Liedje', 'Wie', 'Huiswerk', 'Werk' en heel voorspelbaar 'Toveren'. Maar ja, Clouseaus 'Afscheid van een vriend' spreekt hen meer aan in het thema 'Ziekte en dood'. En dan kijk ik ook minzaam.
'Weet je nog' heb ik nog niet gebruikt, maar daar kan verandering in komen.
Ik speel ook met de gedachte 'Kyrie Eleison' te laten horen, maar daar verdient Willem natuurlijk een groot aandeel in. En hij is een Belg!

Sietse
dit is iets dat van mijn moeder komt, en samen met Boudewijn de Groot is blijven hangen. Ik vind het werkelijk waar heel erg mooi. Alleen de iets meer uptempo nummer ben ik niet kapot van.

maar tekstueel ook zo goed...

"en ook hier hoor je geen vogels meer, alleen twee minuten nog de 4e mei."

avatar van Bolev
Dit is volgens mij het beste nederlandstalige album ooit gemaakt! De teksten zullen bij iedereen wel iets losmaken... En klassiekers zoals "Hilversum 3"en "Anne" zijn gewoon juweeltjes!! Herman is de man!! 4,5 ** omdat NL-talige muziek toch niet helemaal mijn ding is..

avatar van the viking
Net als Boudewijn de Groot heeft ook Herman van Veen goede nummers gemaakt met sterke teksten bovendien !

avatar van Hans Brouwer
Herman van Veen behoort tot de Nederlandse top. Samen met "In vogelvlucht II" vormt dit album een mooi overzicht van zijn repetoir.

Marcel²
Inderdaad Hans, ook ik heb deze twee verzamel albums in bezit en draai het regelmatig.

De muziek van mijn kindertijd. Mijn ouders draaiden dit altijd voor me tijdens lange autoritten. Pure nostalgie.

Sietse
bij mij ook...zelf de plaat nu ook, net zoals mijn moeder (en vader)
Erg mooi

Klein minpuntje vind ik persoonlijk dat er op deze verzamelaar opnieuw ingezongen versies staan van o.a. "Suzanne" en "Liefde van later". Suzanne verscheen op single in 1969 en werd een dikke hit, helaas een nieuwere uitvoering verscheen hierop. De originele staat op de albums 'Herman van veen II' en ook op de verzamelaar 'Alles' uit 1973, ook op cd. Zo ook met "Liefde van later"!

avatar van monique
goede verzamelaar,mooie teksten,kortom een 5

avatar van Hans Brouwer
Vandaag moesten wij naar zo'n verplicht verjaardagsfeest waar wij eigenlijk helemaal geen zin in hadden. Een gezelschap dat niets heeft te melden en dat alleen maar klaagt, jengelende en stront vervelende kinderen die je het liefst direct de nek omdraait....... U herkent dat vast wel. Om toch een beetje "in de mood" te komen heb ik onderweg in de auto het liedje "Zo Vrolijk" een aantal keren achter elkaar gedraaid. Mijn vrouw, dochters en ik kwamen toen toch nog enigszins goedgehumeurd aan. En achteraf viel het verjaardagsfeestje eigenlijk nog wel mee . Met dank aan Herman van Veen.

Hans Brouwer schreef:
jengelende en stront vervelende kinderen die je het liefst direct de nek omdraait....... .

Als ze je bericht maar niet lezen.

Feeder
by_the_way schreef:

Als ze je bericht maar niet lezen.

avatar van KampF
Suzanne, zo mooi Nostalgie

EVANSHEWSON
Zo Vrolijk... leuk verhaal Hans Brouwer, leuk verhaal!

Ik vind deze verzamelaar erg goed gemaakt, alle leuke liedjes staan erop; Opzij, Fiets, Zo Vrolijk, Rozegeur, en erg leuk vind ik gewoon ; Liedje!
Ach, van Veen heeft best erg leuke liedjes gehad hoor. Hilversum III is toch qua melodie en begeleiding erg leuk?

****1/2

avatar van Ninni
In 1987 zat ik nog in de buik van mijn moeder. Toen kochten mijn ouders dit album en werd het vanaf dat moment regelmatig gedraaid.
Was absoluut een van mijn favoriete albums.
Toen gingen we een keer op vakantie, werd er ingebroken bij ons thuis en was deze cd ook gestolen. Ik was in tranen.
Lang niet meer kunnen herinneren welk album het precies was, maar toen ik 'm laatst in de winkel zag liggen kwam die "maan" me bekend voor. Ik m'n vader bellen, en ja, volgens hem was het dit album.
Gekocht, gedraaid en wederom weer verkocht.
Fantastisch album.

avatar van Lamontagne
Weet je nog is echt een topper,
voor de rest een schitterende plaat