Three-6 Mafia - Mystic Stylez (1995)

Label: SOH

1. Da Begining (1:18)
  2. Break da Law '95 (4:26)
  3. Da Summa (4:48)
  4. Live by Yo' Rep (Bone Thugs-n-Harmony Diss) (5:17)

met Kingpin Skinny Pimp en Playa Fly

5. In da Game (4:08)
  6. Now I'm Hi, Pt. 3 (5:15)

met Playa Fly

7. Long Nite (4:39)
  8. Sweet Robbery, Pt. 2 (4:50)
  9. Back Against da Wall, Pt. 2 (4:55)

met Kingpin Skinny Pimp en Lil Gin

10. Fuckin' Wit' Dis Click (6:23)
  11. All or Nothin' (4:59)
  12. Gotta Touch 'Em, Pt. 2 (4:59)
  13. Tear the Club Up (Da Real) (4:39)
  14. Big Bizness (Screwed) (2:23)
  15. Mystic Styles (6:28)

met Playa Fly, La Chat en MC-Mack

16. Porno Movie (5:25)
avatar van The SS
wat een lelijke cover!!!!!!

RedLightCityBoy
Porno Movie

avatar van Norbert
Bizar laag gemiddelde eigenlijk. Wat mij betreft is het vroege werk van de Three 6 Mafia verreweg het beste. Nog lekker rauw en underground.

avatar van Harderwiek
Nope, niks voor mij dit. Meestal luister ik de albums van HHAvdW meerdere keren in een week. Maar na twee luisterbeurten moet ik er niet aan denken het nog een keer te beluisteren komende dagen. En dat heeft voornamelijk met smaak te smaken. Los daarvan hoor ik op dit album wel dat het goed in elkaar zit en dat het veel acts in de jaren begin '00 heeft beïnvloed. Toch vind ik de beats vaak maar simpel en totaal niet uitzonderlijk, zo 'duister' of 'horror' vind ik het ook niet per se. Misschien destijds wel. Daarentegen vind ik Juice J een degelijke rapper en valt die positief op vergeleken bij de andere rappers. Maar dat is eigenlijk het enige pluspuntje van dit album. 2,5*

avatar van Kos
Kos
Nou, na een paar luisterbeurten is het ietsje beter te harden maar nog steeds niet mijn ding.

Probleem is denk ik dat het allemaal een beetje inconsistent voelt. Ze hebben goed geluisterd naar bijvoorbeeld Geto Boys qua teksten maar missen de energie, agressie in de producties en simpelweg rhymestyles om dat ook maar te benaderen.
Het klinkt allemaal behoorlijk amateuristisch geproduceerd.

avatar van MAS
MAS
In 1995 waren Juicy J en DJ Paul al jaren bezig in de Memphis underground scene en hadden beide DJ's/rappers al meerdere mixtapes uitgebracht (dat ging destijds nog op cassette). Begin jaren 90 vormde zij samen Three 6 Mafia en een paar jaar later voegde Lord Infamous, Gangsta Boo, Koopsta Knicca en Crunchy Black zich bij het collectief. Dit debuut album van Three 6 Mafia is het beste te omschrijven als een lo fi, horrorcore, trap album. De stoffige beats, lugubere teksten en horror samples zorgen voor een duistere sound, terwijl de flow, delivery en repetitieve refreinen de fundamenten vormen voor de crunk en trap hiphop die later populair werd. Mystic Stylez wordt tegenwoordig gezien als een (cult) klassieker die van grote invloed is geweest op de hiphopgeschiedenis en veel artiesten heeft geïnspireerd.

Rene1979
Mystic Stylez is voor mij zoals hierboven aangehaald een klassieker en dat heeft als reden dat deze stijl redelijk aansloot bij wat Outkast deed, maar qua stijl toch nog rauwer stoffiger en harder was. Dit was een ongelikt album, je hoort zelfs de kraakjes in de platen die gebruikt zijn voor de samples. Gewoon lekker rauw. Ben helemaal geen fan van die hele Memphis Crunk scene geweest, maar deze vind ik nog steeds te gek.

avatar van MDekens
Ik liep laatst Concerto binnen, en ze hadden deze op vinyl op. Direct gekocht en thuis verder 'ontdekken'. Heerlijk zeg, ik merk ergens wel dat MF en uiteindelijk ook Tyler, The Creator hier wat inspiratie in hebben opgedaan.