Heaven Shall Burn - Veto (2013)

Duitsland
Label: Century Media

1. Godiva (4:20)
  2. Land of the Upright Ones (4:09)
  3. Die Stürme Rufen Dich (4:00)
  4. Fallen (4:30)
  5. Hunters Will Be Hunted (6:00)
  6. You Will Be Godless (3:11)
  7. Valhalla (5:30)
  8. Antagonized (3:34)
  9. Like Gods Among Mortals (4:21)
  10. 53 Nations (4:07)
  11. Beyond Redemption (5:47)
avatar van Don Cappuccino
Gisteren voor het eerst gehoord en ik was zeer verrast. Veto is een stuk minder eentonig dan het vorige album en vooral sterker. Er staan weer een aantal zeer brute nummers waarop te horen is dat deze band de Bolt Thrower van de metalcore is. Maar er worden ook wat meer melodieuze momenten gepakt en er wordt met Electronic gewerkt. Valhalla is een cover van Blind Guardian met aan het eind ook de originele zanger van dat nummer. Deze ga ik meer luisteren.

avatar van CWTAB
Goede cd, met een erg goede bonus track European Super State, cover van Killing Joke

avatar van GothicBowie
Heaven Shall Burn zal bij velen wel bekend in de oren klinken. Deze Duitste metalcore band is gekend van Noord tot Zuid mede door hun lange bestaan en prachtige uitgaves (sinds 1997!). Twee jaar geleden brachten ze Invictus uit die door sommigen als een copy/paste omschreven werd en door anderen als een sterke plaat. Met toppers als Antigone en Deaf To Our Prayers bulderen ze voort aan nieuw werk. Aan de lezers om hier zelf een beslissing uit te trekken want wij zullen het hebben over de groep hen nieuwste album Veto. Dit album is het recentste paradepaardje van de band. Snoeiharde metalcore met nog hardere lyrics! Ben je er klaar voor?

Het albumt opent sloom en langzaam maar het duurt niet lang voor we het geweld op ons voelen afkomen. Aan de oorspronkelijke formule van de Duitsers verandert er weinig en eerlijk gezegd, dat is niet nodig ook. Snikkelhard drumgeweld in combinatie met de inbeukende gitaren laten de eerste tracks na enige seconden overvloeien in het melodieuze boeltje. Het moet gezegd worden, vanaf track 1 hebben ze mij mee naar dat wat ze willen bereiken. De ene boeiende song na de andere wordt mij toegeworpen en ik grijp ze met open handen. “Hunters Will Be Hunted” opent sereen en zeer instrumentaal. Een heerlijk machtsgevoel glipt tussen mijn handen naar boven tot plots het vocale deel de bovenhand neemt. Bam en zo gaat het maar door. De ene na de andere heftige song wordt op mij afgevoerd alsof ze voor het vallen rapen. Machtig!

lees meer :

avatar van Edwynn
Mwa. Ik vind het maar een saaie en gepolijste boel. Metalcore? Ik dacht eerder aan een slap Gothenborgaftreksel. De knallende productie imponeert maar is slechts een harnas voor compositorische middelmaat.

avatar van james_cameron
Deze duitse metalcore-band is in het verleden veelvuldig betrapt op eenvormigheid. Ditmaal heeft men flink moeite gedaan om meer variatie toe te passen tussen de songs onderling, en dat is redelijk gelukt. De songs hebben meer een eigen identiteit dan voorheen en alles klinkt wat dynamischer. De voortdurende schreeuw/ krijszang kan mij nog steeds niet de volle lengte bekoren, maar ik moet toegeven dat het album degelijk in elkaar steekt en geen slechte tracks bevat. Op deze manier kunnen de oude rotten (dit is alweer het zevende studioalbum) nog wel een tijdje mee.

avatar van andnino
Edwynn schreef:

Mee eens. Er is al een flinke vooruitgang te horen ten opzichte van de twee voorgangers, maar echt goede songs zitten er niet tussen. Gevalletje ene-oor-in-andere-oor-uit.

Ben al wel blij dat men iets minder rare fratsen uithaalt. Uitstapjes naar andere genres staan deze band in de meeste gevallen gewoon niet. Hoor bijvoorbeeld Valhalla, wat een gedrocht zeg.

Ps. Er bestaat geen stad die Gothenborg heet. Göteborg in het Zweeds, Gotenburg in het Nederlands.

avatar van Edwynn
Nou ja, je weet wat ik bedoel.

Valhalla is een Blind Guardian cover. En wanneer grunters en screamers traditionele metal coveren, is het opletten geblazen voor Human Rights Watch. Want dat grenst nogal eens aan een oorlogsmisdaad.