Racoon - The Singles Collection (2013)

Label: [PIAS]

1. Feel Like Flying (3:32)
  2. Blue Days (3:57)
  3. Smoothly (3:46)
  4. Eric's Bar (2:53)
  5. Side Effects (4:03)
  6. Happy Family (2:43)
  7. Love You More (3:17)
  8. Laugh About It (3:30)
  9. Brother (2:43)
  10. Close Your Eyes (3:49)
  11. Lucky All My Life (3:19)
  12. Clean Again (3:51)
  13. Before You Leave (4:07)
  14. My Town (3:08)
  15. No Mercy (2:46)
  16. Took a Hit [Radio Version] (3:24)
  17. Don't Give Up the Fight (3:20)
  18. Liverpool Rain [Radio Version] (4:17)
  19. Freedom (3:18)
  20. Oceaan (2:44)
  21. Love You More [2013 Version] * (3:34)
avatar van englishanja
Lekker hebbedingetje voor fans

Cye
Voor de fans inderdaad altijd leuk, maar ook voor mensen die nog nooit een album van racoon hebben gekocht. Het laat goed zien hoe de band van melodieuze rock naar het singer songwriter repertoire is gegaan. Met name het middenstuk en op de laatste nummers is de band op z'n sterkst. Aanrader!

avatar van drbassdrum
Deze cd heb ik gekocht omdat ik eigenlijk helemaal niks van Racoon in huis had. Echt een groot fan ben ik niet van ze. Maar dit schijfje met alle hits erop mocht toch niet ontbreken in mijn collectie.

avatar van thelion
Verzamelaar die een goed overzicht geeft van wat de heren de afgelopen 13 jaar gedaan hebben.
Alle (grote) hits staan er wel op.
Ook een + punt is dat de nummers chronologisch staan daardoor hoor je de evolutie van band.

Helaas van Oceaan dat nummer slaat de plank volledig mis Bart moet gewoon in het Engels blijven zingen.

Als je nog niets van deze band in huis hebt en je wel van degelijke pop nummers houd is dit een zeer goede introductie tot het werk van Racoon.

avatar van Darkzone
Ik heb heel lang niet geweten dat dit een Nederlandse band is. En dat is een compliment! Heb ook lang Maroon 5 en Racoon 'door elkaar' gehaald, haha.
Meestal klinken Nederlandse pop/rock-bands toch behoorlijk Nederlands en dat doet deze band (gelukkig) niet in mijn oren. Een band die gewoon lekker goede muziek wil maken en niet popiejopie willen doen, én toch internationaal klinken.

avatar van NewYorkCityLight
Mijn moeder is dol van Racoon dus dit hoor ik ook regelmatig aan. Op zich allemaal best prima liedjes. Zelfs 'Love You More', wat ik destijds verschrikkelijk vond, is best te doen. Stiekem vind ik het nummer 'Oceaan' van de film Alles is Familie nog de leukste van de hele lijst

avatar van pureshores
beetje een dilemmaband; het is uiteraard typische 3FM/Matthijs "ik denk dat ik alles weet" van Nieuwkerk/Top2000 pop, maar ik betrap mezelf erop dat ik een paar nummers echt geweldig vind (Liverpool rain en Close your eyes). Love you more is overplayed maar wel een classic. daartegenover staat het vreselijke Oceaan en ook No mercy (tel hoe vaak dit wordt gezegd)
Toch hebben ze een soort gunfactor bij mij en live staat het als een huis.
Lag bij de Blokker dus denk dat ik hem toch ga aanschaffen (in het kader van zowel mezelf als Blokker verrijking )

avatar van MIAB
Dit is toch één van de beste Nederlandse band sinds tijden. Heerlijk rauwe stem en altijd echt. Toppers op deze verzamelaar zijn No Mercy, Love You More, Clean Again en natuurlijk mijn favoriet Oceaan. Jammer dat Racoon heeft aangegeven nooit meer Nederlands te willen gaan zingen. Met Oceaan gaf hij toch een geweldige reçu af.

avatar van Funky Bookie
Racoon is een charmante band. Deze verzamelaar is volgens mij een leuke dwarsdoornsede van hun werk en daarom voor mij genoeg om van hen te hebben,, maar het luistert zeker fijn weg.

avatar van Shelter
Voor mij een band die nooit een heel album boeit maar waarvan ik losse tracks/hits alleraardigst tot goed vind.
Een greatest hits is dan echt een uitkomst en hier staan ook veelal de nummers op die ik wel heel goed vind.
Bij een album is het toch meer een geheel en nu wat kaler hit na hit...toch 3.5*

avatar van Wandelaar
De oorsprong van de band ligt in het Zeeuwse Goes en vanwege die afkomst kun je wel een paar familiaire trekken van BLØF ontdekken. Een tikje zwaarmoedig is wel typerend voor beide bands, denk ik. Dat Racoon 'wasbeer' betekent, zegt nog niet direct dat het knuffelgehalte hoog is, want het rockgeluid is de eerste jaren nog redelijk stevig.

Dat verandert met het doorslaande succes van single Love You More. Laugh About It heeft ook een typisch singer-songwriter geluid en dit lijkt het nieuwe handelsmerk van de band: akoestische gitaar voorop, emotionele liedjes, dichtbij de microfoon ingezongen, reflecterend op liefdesverdriet en ander zielenleed; toch 'wasbeer' inderdaad.

No Mercy is de successingle van het prima album Liverpool Rain en een goed in elkaar gezet nummer, met wat meer tempo, maar weinig rock en meer ... violen.
Don't Give Up the Fight is een aardige song, en ik proef hier meer balans. De band is kleiner gaan klinken, intiemer, tegelijk ook meer inwisselbaar, internationaler en anoniemer. Dat moet je er misschien voor over hebben om als Nederlandse act op de been te blijven.

Met Oceaan bewijst de band dat het ook in het Nederlands kan en dat bewijzen ze nogmaals op hun meest recente album, al blijft de band trouw ook het oudere repertoire vertolken, zoals op hun concert een paar dagen geleden in Ahoy.

pureshores schreef:
Toch hebben ze een soort gunfactor bij mij en live staat het als een huis.

nou, ik zal toen wel teveel drank op hebben gehad toen ik dit schreef. Die gunfactor is allang weg bij mij.
Liverpool rain en Close your eyes steken er wel bovenuit maar dan ben je er ook wel doorheen.
Over de Nederlandstalige periode die hierna kwam hoeven we niets te zeggen.

avatar van Poeha
Ik zat me al af te vragen, bij je eerste stukje, of het wel dezelfde pureshores was, die ik enigszins denk te kennen. Maar zie hier, een hernieuwd inzicht van jouw kant

Poeha schreef:

Je kan er wel om lachen maar ik vind Laugh about it ook nog te tolereren .

Maar deze groep zit tegenwoordig wel enorm in de jeukhoek.

avatar van tnf
tnf
Ik kan ze best hebben.

De nummers zijn wmb beter te verdragen dan die van veel andere door 3FM of Radio 2 (+DWDD & z'n opvolgers) doodgeknuffelde Nederlandse acts. Niet dat deze nummers baanbrekend zijn, maar er zit iig wat in. Fijne stem, dat helpt alvast.

Hoogtepunt: No mercy.