Donnie - The Colored Section (2002)

Soul
Label: Giant Step

1. Welcome to the Colored Section (0:44)
  2. Beautiful Me (3:34)
  3. Cloud 9 (5:08)
  4. People Person (3:48)
  5. Big Black Buck (5:44)
  6. Wildlife (4:41)
  7. Do You Know? (4:55)
  8. Turn Around (4:16)
  9. You Got a Friend (5:31)
  10. Heaven Sent (5:04)
  11. Rocketship (3:12)
  12. Masterplan (4:47)
  13. Our New National Anthem (3:29)
  14. The Colored Section (8:26)
avatar van Reijersen
Was eerst heel erg sceptisch over deze CD. Maar naarmate ik hem meer en meer in mn CD-speler plaatste ben ik hem meer gaan waarderen. Hoort nu thuis in mn top 10.
Vooral vrolijk, swingende soul lieders. Veel gebruik van blazers.

avatar van Reijersen
Ben toch eens duidelijk naar de teksten gaan luisteren. Goede teksten die ook daadwerkelijk ergens over gaan. De nummers komen allemaal vrolijk en swingend over, maar de thema's van de nummers zijn dat niet altijd.

avatar van BoordAppel
Is het raar dat dit me af en toe aan Stevie Wonder doet denken?

Lekker plaat, dat zeker.

BoordAppel schreef:
Is het raar dat dit me af en toe aan Stevie Wonder doet denken?

Lekker plaat, dat zeker.

BoordAppel, lijkt me niet raar inderdaad. Staat ook in het boekje van Donnie. STEVIE WONDER IS MY BIGGEST HERO IN MUSIC

yasper schreef:
Hij trad dit jaar ook op tijdens het North Sea Jazz..ik kon daar helaas niet heen..heeft iemand anders hem daar live kunnen bewonderen? Zo ja, hoe klinkt hij live? Ben erg benieuwd..

Niet op NSJF geweest, maar wel live gehoord en gezien. Hij maakt er een waar vrolijk gebeuren van. Zijn stem is ook erg sterk live. Net als dit album. Een album dat helaas te weinig aandacht krijgt.

Zijn stem lijkt echt op John Legend ze stem!
Alleen totaal andere nummers wel. Gelukkig haha.
Lekker zeker..

Veertje007 schreef:
Zijn stem lijkt echt op John Legend ze stem!
Alleen totaal andere nummers wel. Gelukkig haha.
Lekker zeker..

Ik ben zo blij dat meer mensen dit album leren kennen.

yasper schreef:
Ik vind zijn stem eigenlijk helemaal niet lijken op John Legend, maar ben blij dat je het album kunt waarderen. Hoe vaker je 'm beluistert, hoe beter hij wordt! Zijn tweede album is nog steeds niet uit..

Tja iedereen denkt wat anders. Maar ook Stevie Wonder sound.
Vooral bij het nummer Big Black Buck.
Hij is wel langzaam dan zeg, dit album is van 2002.

avatar van landrover
Iemand een idee waar ik dit album op internet kan vinden ?

landrover schreef:
Iemand een idee waar ik dit album op internet kan vinden ?

Jazeker. Watch ya PM.

avatar van landrover
Reijersen schreef:

Jazeker. Watch ya PM.

Ik sta nog steeds te trappele!

avatar van Exfrozen
Thank You Reijersen! Als ik wat afwisseling nodig heb tussen het Metal/Rock geweld, kijk ik altijd even op het profiel van meneer Reijersen. Zo kwam ik dus hier terecht.
Ik begin met lezen van een aantal berichten en kom een aantal keer de naam Stevie Wonder tegen. Dat kan niet slecht zijn dacht ik.
Pindakazen die handel!

Conclusie
Heerlijke beats, zeer aangename zang!
Hij kan gewoon makkelijk mee met de grote Soul artiesten.
Ik zet hem gewoon op 4,5* hoogste cijfer van een Soul artiest bij mij , en omdat ik het gemiddelde gewoon niet omlaag kan doen.

Exfrozen schreef:
Pindakazen die handel!

Conclusie
Heerlijke beats, zeer aangename zang!
Hij kan gewoon makkelijk mee met de grote Soul artiesten.

Ten eerste top dat je het probeert Exfrozen

Ten tweede erg mooi dat je het nog goed vindt ook

avatar van LeRoi
Als Soul-liefhebber via het T10 lijstje van Reijersen, toch waar eens via Bol.com geskanned. Klinkt zeker niet slecht , erg vrolijk en goede sound, maar mis vooralsnog de 'soul-click' ...maar wellicht dat ik het vaker moet horen...

avatar van Sjaakspeare
Reijersen schreef:
Vooral vrolijk, swingende soul lieders. Veel gebruik van blazers.

Dat klinkt veelbelovend...

avatar van Reijersen
Fantastische cd van Donnie. Tekstueel van ongekend niveau, muzikaal behoren bij de top en vocaal erg sterk. Het funkt aan alle kanten, maar is toch ook op een bepaalde manier erg innemend. Perfecte sfeer en erg origineel.

tuktak
5 euro in de plaatselijke aanbiedingenbak, soms is het even zoeken, maar vind je zulke albums voor een prikkie!

avatar van Rhythm & Poetry
Na een luisterbeurt kan ik weinig anders concluderen dat Donnie een stem heeft die staat als een huis. De sfeer wordt net als zijn opvolger geregeld goed neergezet door de achtergrond vocals. Een zeer vrolijk album. Ook de instrumenten worden op een goede wijze gebruikt. Ik heb nog wel moeite om een heel album naar een zanger te luisteren, daar waar ik geen moeite mee heb als het om een rapper gaat. Maar zoals Reijersen tipte is dit iets wat ik vaker moet gaan beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind zijn opvolger iets beter, maar ook deze ga ik de komende tijd nog veel beluisteren om tot een goed eindcijfer te komen. ZIjn stem vind ik hier erg goed de producties net wat minder.

avatar van Will u.be
haha 5,99 bij de Plato... moest hardop lachen in de winkel en snel dit buitenkansje benut

tuktak
ha, ik had hem voor 5 euro

avatar van Will u.be
haha en ik heb me vergist, op 't bonnetje staat 4,99

avatar van kemm
'Cloud 9' op een compilatie was mijn eerste kennismaking met deze man. Een topsong is dat, gedrenkt in een dromerig sfeertje, maar tevens met een boodschap. De sound klinkt modern, maar bevat tegelijkertijd een stevige knipoog naar het betere funky 70's spul (Stevie Wonder!). Wat 'Cloud 9' zo kenmerkt, gaat eigenlijk op voor het hele album. Songs als 'Beautiful Me', 'Big Black Buck', 'Wildlife' en 'The Colored Section' zijn gewoonweg van dezelfde wereldklasse. Het niveau is niet constant zo hoog, vooral vanaf 'Turn Around' is er een kleine dip merkbaar, maar vervelend wordt het nergens. Donnie's debuut is dus zeker een vermelding waard als het gaat om Nieuwe Soul.

Rene1979
Bedankt voor dit Reijersen. Klinkt super lekker.

Rene1979
Wat is dit toch een geniaal album blijf het maar luisteren!

avatar van sq
sq
Deze slaat bij mij helemaal dood, sorry mensen. Minpunten zijn voor mij de de koor/harmony zang en de overmatig aanwezige ritmesectie op sommige nummers. Met name die stukken met veel electronica in het ritme (synthetische handclaps ) én ook nog veel harmonyzang, zoals Rocketship, vind ik nauwelijks aan te horen. Dat elektronische werd ook door Reijersen zelf al als drempel aangegeven. Het hóeft ook niet verkeerd te zijn en ik ben er zelf ook niet consequent in. Bij de nu-soul van Dwele (ook een tip van Reijersen ooit voor mij) vind ik het bijvoorbeeld prima passen.

Maar dit is kennelijk niet geschikt voor mij. Zelfs de barokkige zang van Donnie zelf vind ik namelijk soms maar moeilijk te verteren; eerder hysterisch dan mooi/gevoelig. En als hij soms lekker bezig is (hij kan natuurlijk wel zingen), waarom moet hij dan weer in sommige nummers zo pathetisch op Stevie Wonder willen lijken? Ik kan niet luisteren naar You Got a Friend zonder voortdurend te verlangen naar Stevies echte Knocks Me Off My Feet .

avatar van principal2000
Ik vind dit een wisselvallig album. Cloud 9, Turn Around en de titelsong
vind ik mooi of zelfs prachtig. Masterplan en Our New National Anthem vind ik vervelende nummers. Af en toe lijk je qua stem inderdaad te luisteren naar Stevie Wonder. Maar dan lijkt het weer meer Rahsaan Patterson (ook goed). Soms is het weer meer John Legend en in een aantal gevallen weer meer een doorsnee r&b artiest. Deze man kan in ieder geval wel zingen, maar lijkt zijn balans nog niet gevonden te hebben. Ook muzikaal gaat het op en neer. Van authentieke nu-soul, naar r&b, naar bijna Timberland-achtige producties. Ik heb ongeveer hetzelfde met het enige album van Musiq Soulchild die ik bezit. Er zit zeker kwaliteit in, maar als geheel is het toch wat teleurstellend. Het album zweeft voor mij op de rand van de voldoende: 2,5* tot 3*.

avatar van Brains
Ah, kijk, door dit soort albums ben ik blij dat ik meedoe met het soul album van de week.
Een heerlijk feel-good album met een erg goede zanger die ook mij gelijk deed denken aan Stevie Wonder maar dan met een fris en modern vleugje. Als ik dan toch een minpunt moet noemen is het de lange speelduur.
Al met al gewoon een dikke 4*.