Pestilence - Spheres (1993)

Label: Roadrunner

1. Mind Reflections (3:21)
  2. Multiple Beings (4:05)
  3. The Level of Perception (3:49)
  4. Aurian Eyes (1:32)
  5. Soul Search (3:19)
  6. Personal Energy (4:09)
  7. Voices from Within (1:12)
  8. Spheres (3:29)
  9. Changing Perspectives (3:24)
  10. Phileas (1:17)
  11. Demise of Time (3:40)
avatar van andnino
Na de reunie van Pestilence ben ik maar eens gaan opzoeken waar deze band nou zijn naam aan te danken had. Spheres zou dan een death metal band die ging experimenteren laten horen.
Mijn indruk: dat klopt. En ook nog volgens mijn definitie van experimenteel; het bij elkaar gooien van onsamenhangende elementen, geen goede songs, een vervelende klank (hier vooral gecreëerd door die keyboards) en weinig bruutheid (dat kan best samengaan met techniek en progressiviteit). Wat mij betreft geen plaat die elke zichzelf respecterende metalhead moet kennen ofzo. We zijn wellicht een beetje verwend, maar ook gewoon veel beter gewend.

avatar van namsaap
O, wat was ik teleurgesteld toen Pestilence na het geweldige Testimony Of The Ancients met Spheres op de proppen kwam. Onlangs heb ik - in het kader van het completeren van mijn Pestilence-collectie - toch de reissue op vinyl besteld, om er vervolgens na 25 jaar achter te komen dat dit toch wel een erg sterk album is. Pestilence was met Spheres zijn tijd ver vooruit .

Op kant a zijn naar mijn mening met name Mind Reflections en The Level of Percention (heerlijke gitaarsynth) sterke nummers. Kant B is eigenlijk een groot hoogtepunt, waar het titelnummer wellicht nog bovenuit steekt.