Nou, ik ben er inmiddels uit hoor. De beste plaat van het jaar voor mij, wat een juweeltje. Deze plaat verdient absoluut meer luisteraars dan de 3 mensen die er tot nu op gestemd hebben.
Een donker dreigende atmosfeer, mooie opbouw van de nummers, invloeden uit diverse hoeken van de metal en niet metal (hardcore doom death thrash post-rock) samengesmeed tot een unieke plaat, nergens standaard, nergens saai. En dan ook nog eens een overdonderende mix van grunts, schreeuw en cleane backing vocals om alle emoties, reikend van agressie tot melancholie kracht bij te zetten.
Zelfs het enige nummer wat wel bijna standaard rechtoe rechtaan beukt "Stormwielder" komt goed uit de verf, omdat het mooi met het rustige It Comes Into View contrasteerd.
Door de unieke mix van stijlen ligt het wat minder zwaar op de maag dan een band als Neurosis en is het muzikaal gezien wat afwisselender dan een band als Opeth.
Hoogtepunten, voor zover je daar bij zo'n geweldige plaat van kan spreken zijn The Immateria, Flight's End en It Comes Into View.
Opeth, DEP, Mastodon, Neurosis, Isis en Cult of Luna fans, maar ook GY!BE fans die wat hardere muziek niet schuwen, welkom bij de toekomst van de metal.