Supertramp - Retrospectacle (2005)

Alternatieve titels: The Anthology | Gold

Rock / Pop
Label: A&M

1. Surely [Edit] (1:04)
  2. Your Poppa Don't Mind (2:59)
  3. Land Ho [Single Version / Remix] (3:54)
  4. Summer Romance (2:52)
  5. School (5:29)
  6. Bloody Well Right (7:39)
  7. Dreamer (3:30)
  8. Rudy (7:24)
  9. Crime of the Century (6:34)
  10. Sister Moonshine (5:19)
  11. Ain't Nobody But Me (5:37)
  12. Lady (5:23)
  13. Two of Us (1:26)
  14. Give a Little Bit (4:08)
  15. Downstream (4:02)
  16. Even in the Quietest Moments (6:27)
  17. From Now On (7:08)
  18. Gone Hollywood (5:20)
  19. The Logical Song (4:10)
  20. Goodbye Stranger (5:49)
  21. Breakfast in America (2:57)
  22. Oh Darling (3:49)
  23. Take the Long Way Home (5:09)
  24. You Started Laughing [Live] (4:02)
  25. It's Raining Again (4:24)
  26. My Kind of Lady (5:15)
  27. Don't Leave Me Now (6:24)
  28. Cannonball (7:38)
  29. Free as a Bird (4:21)
  30. You Win, I Lose (4:33)
  31. Another Man's Woman [Live] (9:36)
  32. Over You (3:32)
avatar van c-moon
Vandaag ontdekt dat deze verzamelaar uitkwam, en toegevoegd op MusicMeter!

Ik kijk hier eigenlijk wel naar uit. Ik ga me zeker die verzamelaar aanschaffen. Twee CDtjes, vol knappe Supertramp tracks! Yippie

avatar van Janz
De zoveelste verzamelaar van Supertramp. Jammer, want zo wordt op zich goede muziek in een kwaad (commercieel) daglicht gesteld.

avatar van dynamo d
Janz schreef:

Inderdaad. Betere verzamelaars zijn overigens (het duo) The Very Best of Supertramp en The Very Best of Supertramp, Vol. 2

avatar van c-moon
Nks mis met deze verzamelaar hoor! Met trouwens "Land Ho" en "Summer Romance" voor t eerst op CD..

Ok, ik geef toe: ik heb de andere verzamelaars niet in mijn bezit

Hier staan toch ook wat andere, vaak nieuwere nummers op. Ik blijf dit geweldige muziek vinden.

knight3
Altijd Cannonball als een van de zwakste songs van Brother Where You Bound. Neem dan de edit van het titelnummer (is ooit een B-kantje geweest)!

EVANSHEWSON
Voortreffelijke Supertramp verzamelaar; doch 1 Supersong is over het hoofd gezien, nl. het geweldige
FOOL'S OVERTURE van de plaat Even in the quietest Moments, maar verder is dit een haast perfect samengesteld overzicht van al het lekkers dat deze band presteerde, ik denk momenteel echt wel has-beens, maar ooit groots wat te horen is op het leeuwendeel van deze prachtschijf.
Mocht je liever een reguliere plaat kopen twijfel niet en ga voor CRIME OF THE CENTURY is absoluut TOP !

EVANSHEWSON
Wil nog toevoegen dat Supertramp na het vertrek van Roger Hodgson vlug achteruitboerde.
Hun beste platen blijven Crime of The Century (hier vertegenwoordigd door maar liefst 5 songs (nrs 5-6-7-8-9) en Breakfast in America ; 6 tracks (nrs 18-19-20-21-22-23).
Daarna ging het snel achteruit en dat hoor je aan de liedjes. Rick Davies zonder Roger Hodgson was veel minder.

avatar van Peter88
Goede verzamelaar. Helemaal als je nog helemaal niets hebt van supertramp. Ik mis alleen ook op deze verzamelaar van Supertramp weer Fool´s Overture.

avatar van divart
Geen beroerde verzamelaar, maar zoals gezegd die andere twee zijn beter. Mis hier trouwens ook het fraaie Slowmotion op. Het beste nummer van Supertramp van na 1980.
Probleem van Supertramp is dat ik die verzamelaars eigenlijk nooit draai. Elke album heeft toch zijn speciale sfeer en ademt iets uit van de tijdsgeest waarin die is gemaakt.
Op vakantie gaat meestal Breakfast in America mee, thuis draai ik het meest Crisis, what Crisis. En op de MP3 zit Crime of the Century. Even in the Quitest Moments is een goed album, maar draai ik weinig (ondanks het mooie Fool's Overture). Zal wel komen door dat vreselijke Give A Little Bit, daar had ik 30 jaar geleden al een hekel aan.

avatar van Djarune
zeer goede verzameling. Alle hits en alle liedjes die de echte fans graag willen horen. klasse

koenenbw
Ik ben al een tijd op zoek naar een goede verzamelaar van Supertramp.
Nu zie ik dat er nog wel meer verzamelaars zijn.
Kan iemand mij vertellen welke verzamelaar ik het beste kan nemen???

EVANSHEWSON
Absoluut deze, is het meest compleet. En wat mindere nummers zoals Babaji staan hier gelukkig niet op, op andere, eerdere wel.

Enig Minpuntje : Fool's Overture is alweer schandelijk over het hoofd gezien, voor de rest is dit echt het allerbeste verzamelwerkje van deze ooit grootse band.

koenenbw
ik hoorde ook dat de Very Best 1 en 2 goed zijn

EVANSHEWSON
Als je die vergelijkt met deze komen ze er bleekjes uit, er ontbreekt te veel, en deze is echt hun allerbeste compilatie, neem dat van een compilatiefreak als ik aan, echt!

Trouwens, de 4 eerste songs hier op dit album komen van hun vroegste albums, nummers die op andere verzamelaars altijd ontbreken, alleen al daarom is deze zijn geld meer dan waard.

avatar van dazzler
EVANSHEWSON schreef:

Ik ga akkoord: hun meest complete verzamelaar.
Maar zeg eens, EVANSHEWSON, vind je het als compilatiefreak
ook geen uitdaging om zo'n oeuvre kernachtig op 1 CD te plaatsen.
En mijn vraag is dan: hoe ziet die tracklijst er volgens jou dan uit?

avatar van LucM
Voortreffelijke compilatie van Supertramp, de meest complete met heel wat topsongs in chronologische volgorde waaronder "School", "Dreamer", "The Logical Song", "Goodbye Stranger" en "Breakfast in America".
Supertramp was één van de superformaties van de jaren '70 die symfonisch getinte popsongs bracht. Vanaf de jaren '80 ging het bergafwaarts met Supertramp, zeker na het vertrek van zanger Roger Hodgson, maar hun vroegere songs staan nog steeds als een huis.

avatar van dazzler
Hoe krijg ik de 18 beste Supertramp nummers op één schijf?
Omwille van de tracklengte een onbegonnen klus.
Ik doe een poging met deze 16 tracker ...

School / Bloody Well Right / Dreamer / Rudy / Crime of the Century /
Sister Moonshine / Ain't Nobody But Me / Give a Little Bit / From Now on /
The Logical Song / Goodbye Stranger / Breakfast in America / Oh Darling /
It's Raining Again / My Kind of Lady / Take the Long Way Home

bikkel
LucM schreef:

Luc M , Brother Were You Bound(1985) is het 1e album zonder Hodgson.
Deze is zeer de moeite waard.

beaster1256
1 punt eraf voor het ontbreken van fool's overture , hun beste nummer , hoe is het in godsnaam mogelijk om dat er niet op te zetten , ongelooflijk verdomme

Father McKenzie
Je hebt gelijk, zonder Fool's Overture is dit niet af, voor de rest prima samengesteld, ik vrees dat de duur van dit nummer er voor iets tussenzit, maar dan had men maar de iets mindere nummers moeten weglaten. De laatste 3 of zo zeg maar en in de plaats dat lekkere Fool's Overture als kers op de taart.
Ik verlaag met een halfje, omdat dit nu eenmaal geen perfecte verzamelaar is, naar mijn gevoel dus.
Wèl het beste dat er momenteel op de markt is.

Pieter Paal
Dacht ik al jarenlang alles van Supertramp (Roger Hodgson-jaren) in huis te hebben, mis ik in mijn collectie toch nog de single 'Land Ho / Summer Romance'. Ik moet deze dus toch bestellen.

Father McKenzie
In a perfect world Fool's Overture should have been on this album...

Pieter Paal
'Fool's overture' hoort gewoon op iedere Supertramp-compilatie thuis.

avatar van fatima
Ik vind elk nummer minder op een Supertrampcompilatie een groot pluspunt. Houen zo.

avatar van Jester
Waarschijnlijk is deze opmerking grappig bedoeld, maar dan nog snap ik niet dat iemand die Supertramp blijkbaar verschrikkelijk vindt, de moeite neemt om er een berichtje aan te wijden, en er tóch nog 2 sterren voor over heeft.

avatar van fatima
De scores daaronder zijn voor Marco Borsato gereserveerd.
En wees eerlijk: het is toch ook verschrikkelijk...?

Jack in the Box
fatima schreef:
De scores daaronder zijn voor Marco Borsato gereserveerd.
En wees eerlijk: het is toch ook verschrikkelijk...?

Marco Borstplato.

avatar van IntoMusic
Mannetje op de hoes lijkt wel erg veel op die in het boekje het het album Duke (Genesis) staat...

avatar van lennon
Ik heb deze cd als enkel album... hmm..

Anyway.. Ik vind de nummers die de heer Hodgson zingt het beste op dit album, en dan eigenlijk ook alleen de nummers die de massa goed vindt, dus School, etc etc.

Een nummer als cannonball vind ik echt helemaal niks, ook vanwege de zanger op dat nummer.

Maar de heren hebben enkele klassiekers op hun naam staan, en daarom is deze cd (op enkele skipmomenten na) toch wel essentieel in een cd kast...