The Beatles - The Beatles at the Hollywood Bowl (1977)

Alternatieve titel: Live at the Hollywood Bowl

Label: Parlophone

1. Twist and Shout (2:35)
  2. She's a Woman (3:02)
  3. Dizzy Miss Lizzy (2:55)
  4. Ticket to Ride (3:09)
  5. Can't Buy Me Love (2:13)
  6. Things We Said Today (2:36)
  7. Roll over Beethoven (2:46)
  8. Boys (2:25)
  9. A Hard Days Night (2:29)
  10. Help! (2:19)
  11. All My Loving (2:08)
  12. She Loves You (2:21)
  13. Long Tall Sally (2:01)
  14. You Can't Do That * (2:34)
  15. I Want to Hold Your Hand * (2:29)
  16. Everybody's Trying to Be My Baby * (2:21)
  17. Baby's in Black * (2:44)
Leuke live-registratie van de optredens in de Hollywood-bowl in 1964 en 1965, de nummers van beide jaren zijn door elkaar gemixed. Jammer dat deze LP nog niet op CD is uitgebracht.

Bob Cremers
Een mooie LP

avatar van Lennonlover
heb ik thuis liggen, de enige live-registratie van the beatles. Een ware schat dus

avatar van Music4ever
Lennonlover schreef:

Is dit echt de enige live-registratie?
Lijkt mij erg stug........

Bob Cremers
Is er geen live album van de Shea Stadium ?

Bob Cremers schreef:
Is er geen live album van de Shea Stadium ?

Nope. Zelfs de documentaire is nooit officieel uitgebracht. Misschien omdat er nogal wat aan gewerkt is, in de studio, achteraf.

Pieter Paal
Leuk live-album. Goh, wat kunnen die fans krijsen.
Ik heb hier ook nog een bootleg-versie van, maar daarop krijsen ze toch niet minder.
Het wordt tijd voor een officiele live-anthology.

Harald
Pieter Paal schreef:
Leuk live-album. Goh, wat kunnen die fans krijsen.
Het wordt tijd voor een officiele live-anthology.

je bedoelt de Box "The Complete Hollywood Bowl Concerts 1964 - 1965"? Prachtige Box!

avatar van Toon1
Harald schreef:

Hoeveel concerten staan daar eigenlijk op? Twee?

Harald
Toon1 schreef:

Hoeveel concerten staan daar eigenlijk op? Twee?

Op cd1 August 23rd 1964 en August 30th 1965

en op cd 2 dan August 29th 1965 als ook een interview met John and Ringo august 23rd 1964 en een Press Conference august 29th 1965

avatar van George
Wat een oorverdovend gekrijs moet dat zijn geweest tijdens een Beatles optreden in de jaren zestig . De geluidsapparatuur stond nog in zijn kinderschoenen waardoor de jongens zichzelf niet hoorden zingen. Dan was het toch een aardig live bandje , wanneer je dat allemaal overdenkt...

The Hollywood Bowl verscheen toen The Beatles al lang niet meer bestonden. Het is de enige officieel uitgegeven live registratie van een Beatles concert. De later op cd verschenen Anthology en B.B.C. , live opnames buiten beschouwing latende.
Het Bowl concert is daarom eigenlijk verplichte kost voor de Beatle-fan. De geluidskwaliteit betekende een enorme verbetering ten opzichte van de veelal erbarmelijke geluidskwaliteit op de ontelbare in omloop zijnde bootlegs ( ook wel 'witte lp's' genoemd) in die tijd. Het gekrijs overstemt de muziek dan ook niet op de Bowl.
De live registratie is samengesteld door George Martin uit 2 concerten nl. die van 23-08-'64 en van 30 - 08 -'65 .
Het is tot op heden niet op cd verschenen.

Voor de ' oppervlakkige ' Beatle liefhebber is de Bowl geen absolute must.
Muzikaal voegt het niets toe aan de bekende studio opnames. Wel proeft men uitstekend de sfeer tijdens zo'n Beatles-concert in die jaren en blijft het leuk om John Help als de nieuwe single te horen aankondigen.
Het is weer even Beatle Mania.

avatar van Lennonlover
Ik heb deze al jaren op LP maar ik heb hem nog niet beluisterd. Ik spaar deze om binnen 20 jaar ofzo nog eens iets nieuws te kunnen ontdekken van de vier.

avatar van George
Nou , Lennonlover , we kijken in spanning uit naar jouw recensie over twintig jaar !

avatar van Lennonlover
Soms kan ik echt niet wachten

avatar van LucM
Dit heb ik nog op LP (ik geloof niet dat dit op CD is verschenen). Deze live-registratie is wel interessant omdat het de Beatlemania in die tijd weergeeft, maar vanwege de slechte geluidskwaliteit heeft het veeleer een historische dan een artistieke waarde, al zijn de songs op zichzelf natuurlijk niet mis.
"Live at the BBC" is meer aan te raden als live-album van the Beatles.

Father McKenzie
Inhoudelijk akkoord met de vorige "sprekerd", maar bij mij haalt deze slechts 2.5 vanwege de belabberde geluidskwaliteit.
En toch staat die ook in iemand's top tien zag ik....

Pieter Paal
LucM schreef:
"Live at the BBC" is meer aan te raden als live-album van the Beatles.

Er is volgens mij zo'n Russische CD-uitgave van. Die 'Live At the Beeb' luistert veel beter weg, maar die nostalgie ...

Stijn_Slayer
De geluidskwaliteit valt reuze mee, maar het geschreeuw zit er constant onder de muziek of zelfs erdoorheen.

De setlist valt ook een beetje tegen. 'She's A Woman' vind ik echt zwak, 'Dizzy Miss Lizzy' is ook niet bepaald mijn favoriete Beatles nummer en dan ook nog 'Boys' . Lennon komt daarnaast ook niet helemaal goed weg met 'A Hard Day's Night'.

Daar staat dan 'Help!' tegenover. Ook 'Roll over Beethoven', 'All My Loving' en 'She Loves You' zijn leuk.

De voordelen winnen het van de nadelen, maar het is nipt.

avatar van Ducoz
Dit is op parlophone gereleased, waarom is hij nooit geremasterd? ZOu bij de box moeten horen

avatar van devel-hunt
Live at the hollywood bowl kwam pas 7 jaar na de split van de groep uit. Live concerten ven The Beatles waren een bespottelijke aangelegenheid , gillende meisjes van een jaar of 12 verstoorde hun concerten. Optredens die niet langer duurde dan een minuut of 25. Het was één van de redenen om na 1966 nooit meer op te treden. De groep, vooral George en John, vonden het inmiddels een vernederende ervaring.

avatar van caravelle
Tja, zeker op het eind werden de optredens niet meer serieus genomen. Vooral Lennon stak overal de draak mee. Op you tube even rondgekeken. Van Japan en West Duitsland 1966 zijn wel wat leuke optredens te vinden. Niet altijd even goed maar zelfs lachwekkend door "desinteresse " Zo wordt bijvoorbeeld de tekst van I am down door McCartney in Munich geheel verkeerd ingezet. Trouwens Lennon maakt er met de opener R & R music ook een potje van. Microfoons die alle kanten opschieten in Japan, chaos op het podium hier en daar. Afraffelen die handel, buichen, zwaaien en wegwezen. Toch zou ik heel graag een opgepoetste versie van het Shea stadium concert uit 1965 willen hebben. Die is in de studio later wel bijgeschaafd maar dat heeft blijkbaar iedereen gedaan ( zo ook Queen live at the Rainbow waar ik op dit moment van geniet) maar dat geeft niks. Van dit concert vind ik het geluid in the Anthology dvd box zeer goed. Dus deze lp ( at the Hollywood bowl) mag van mij ook wel een heruitgave krijgen. Naar omstandigheden klinkt het best aardig. Haal dan wel 1964 en 1965 uit elkaar.

avatar van Drs. DAJA
Pffff, als historisch document natuurlijk zeker erg handig om toch een indruk te krijgen van de live-shows van The Beatles. Erg leuk wordt het echter nooit; het gegil van de opgewonden dames doet afbreuk aan alles wat auditief enigszins iets positiefs teweeg kan brengen. Zowel in de vorm van directe geluids-verstoring als in het feit dat The Beatles zichzelf aan het overschreeuwen zijn om nog over het lawaai uit te komen. Ik ben erg blij dat ik hem geluisterd heb maar wordt hier helaas niet enthousiast van.

avatar van Stalin
BEATLES Live at Hollywood Bowl 1964 zwart wit opnames.
Deel 1
Deel 2

avatar van caravelle
Ik vind ze zeker niet beroerd klinken, in feite wordt er een overtuigende show neergezet. Wel vervelend dat ze continue langs een landingsbaan staan op te treden. Je ziet dat ze hier nog lol hebben om op te treden. Dat is in 1966 duidelijk niet meer aan de orde en vallen ze vaak terug naar een bedenkelijk niveau. Leuk om dit te zien en te horen en Lennons aankondiging(en) zijn weer legendarisch.

avatar van CWTAB
Net gekocht voor 7 euro op een platenbeurs... helemaal vergeten dat dit nog bestond...

buizen
Hoorde eens op een platenbeurs twee mensen, toen zij dit album uit een Tomado-kist (plastic) visten, praten over 'verschrikkelijkste album ooit' van de Beatles.
Zou kunnen. Heb dit ding in bezit en al eens te koop aangeboden op MuMe, met zelfs gratis verzendkosten: geen enkele reactie.

avatar van devel-hunt
buizen schreef:

Vreemd, zelfs een haarlok van John Lennon gaat al voor een paar ton de deur uit

avatar van nlkink
Heb 'm zelf ook ooit in bezit gehad maar het album kwam amper uit de hoes. De eerste paar keer is het wel geinig maar de grap is er door het gegil gauw van af.
Waarschijnlijk heeft iemand er een keer een goed bod op gedaan of ik kon het ruilen met iets dat ik toen interessanter vond.
Iemand memoreerde eerder Shea Stadium, dat zou voor een CD release best een leuke suggestie zijn. Eigenlijk komen The Beatles er wat bekaaid van af. Er bestaan live opnames van hun begintijd (Starclub Hamburg, 1962) maar die klinken afgrijselijk slecht. Dan heb je uiteraard de Beatlemaniaperiode van 1963-1966 waarbij de meeste opnames klinken alsof ze naast een Boeing 747 staan te spelen.
De paar live opnames die dan goed klinken zijn opgenomen tijdens het zgn. rooftop concert in januari 1969 en zijn niet representatief.

buizen
Nog niet aan toe gekomen een stemmenwaardering te geven. Bij deze: 1,5 sterren. Zo slecht maak je live-albums zelden mee.

avatar van Broem
Zag je post bij David Hasselhoff buizen Doe je nou niet hetzelfde als waar je anderen van beticht! Think Just a thought.