KISS - Hotter Than Hell (1974)

Label: Casablanca

1. Got to Choose (3:55)
  2. Parasite (3:04)
  3. Goin' Blind (3:37)
  4. Hotter Than Hell (3:32)
  5. Let Me Go, Rock 'N' Roll (2:16)
  6. All the Way (3:19)
  7. Watchin' You (3:45)
  8. Mainline (3:52)
  9. Comin' Home (2:39)
  10. Strange Ways (3:18)
deze plaat is eigenlijk een beetje 'bluesy'. Een uiterst vreemde productie, ietwat duister en dof, maar de nummers zijn heel erg basic. Vooral Watchin' You en Goin' Blind zijn erg down-to-earth. Hotter than Hell is een vreemde eend in de bijt temeer omdat de band op dat moment nog zoekende was naar de juiste sound, maar de plaat is zeker erg goed.

Alleen die hoes met al die Japanse invloeden...die heb ik nooit begrepen.

avatar van Necramonium
hun 2e album maar niet echt één met nummers die eruit springen,het album verkocht dan ook niet echt goed,desondanks vindt ik het een aardig album met mijn favo's Got To Choose en Parasite...en zoals Diekmans al zei,ik snap ook die manga achtige album cover ook niet echt,maar ze wilden anders zijn dan de standaard bands toendertijd...

LocoHermano
Ook wel betiteld als het eerste grunge album ooit, vanwege de uitermate slechte productie, wat de plaat gek genoeg ook weer heel veel charme geeft. Goin Blind is onder meer gecoverd door Kurt Cobain in samenwerking met The Melvins en ook Dinosaur Jr heeft zich hier aan gewaagd. Bijna geen zwakke momenten op dit album met geschminkte krakers als Got To Choose, Watchin You en Strange Ways (b-r-i-l-j-a-n-t-e solo). 4 sterren.

Empyrium
De oerknal van de Grunge, vette en slepende songs als Watchin' You, Going' Blind, Parasite, Got To Choose gaan hand in hand met de low-budget sound. KISS moest een vervolg van het debuut maken maar er was geen geld en ze zaten in Los Angeles, ver van hun New York. Tijdens de opnamens kwamen de eerste spanningen al naar boven.

PriestMaiden
Is echt wel een goeie plaat! Spijtig dat ze Kiss altijd bekijken als slechte band door hun make-up. Nummers als Hotter Than Hell, Paraside en Got to Choose zijn toch top. Destroyer vind ik wel beter dan deze.

avatar van Von Helsing
In de studio destijds waren de eerste spanningen tussen Gene/Paul en Peter Criss al merkbaar. Peter wilde persé dat er een drumsolo van 20 minuten opkwam, en wel tijdens het nummer Strange Ways. Deze is ook opgenomen maar natuurlijk eruit geknipt. Waarschijnlijk daarom is de lange drumsolo op Alive! een goedmakertje.

Jammer van de productie, die staat me toch een beetje tegen. Ik leerde "Comin' Home" pas echt waarderen in de unplugged-versie. Er staan best goeie nummers tussen, zoals "Parasite", "Watching You", "Got To Choose" en "All The Way".

Ik had wel graag de lange versie van "Let Me Go, Rock & Roll" er bij gezien, zoals ze die live speelden, met de bas-solo.

avatar van Edwynn
Hotter Than Hell is mijn favoriete Kiss album. De plaat klinkt ruw en het lijkt alsof het in één take is vastgelegd. Geenszins klinkt de plaat gelikt.
Met Parasite staat er een waar hoogstandje op de plaat. De frivole riffs en het huppelende ritme alsmede het geweldige middenstuk laten mij niet stil zitten.
Watchin' You, Got To Choose en het geweldige, humoristische Goin' Blind zijn verworden tot tijdloze Kiss tracks.
Eigenlijk staat er op Hotter Than Hell geen zwakke broeders.
Kiss op zijn best naar mijn bescheiden mening.

derkrijks
Vlak voor het uitkomen (een jaar) van Alive! maakte Kiss dit bijzondere werkje. Het is nog steeds een goed album. Geen glossy gladde productie maar een lekker schoenendoos geluid. Rauw en eerlijk. Prachtig!

avatar van Sinnerman
...en ik maar denken dat 'Dressed To Kill' daar nog tussen zat...

't Is dan wel weer een goed album.

derkrijks
Ik zeg ook een jaar voor Alive....en ik heb het niet over Dressed to kill. Je gaat een beetje bijdehand worden.

avatar van Sinnerman
Ik snap jou gewoon niet, je geeft 3,5 aan Destroyer en geeft aan dat Destroyer 'de beste kiss album' is, terwijl je 5 punten aan Alive! geeft en nu weer 4 punten aan Hotter Than Hell.

Jij hebt de boel zelf flink op scherp gezet de afgelopen dagen. Je moet geen dingen omdraaien.

avatar van noisecommando
De tweede Kiss plaat doet mij minder dan het debuut of het daaropvolgende "Dressed to Kill" De productie wederom van Kerner en Wise klinkt "modderiger: zelfs in de zgn geremasterde versie. De basisplaat voor het latere Grunge genre?. Dat lijkt mij niet!. Door de jaren heen hebben Stanley en Simmons toegegeven dat Hotter Than Hell een haastklus was. Dat hoor je er ook wel een beetje aan af. De plaat luistert door het geluid ook niet lekker weg en de meeste songs zijn ook niet echt memorabel of nogmaals in een betere versie (ondermeer "Parasite") op "Alive!" uitgebracht.

Voor mij persoonlijk een korte opleving met de eerste 2 op de B-kant door Simmons gezongen nummers "All The Way"en "Watchin 'You" voor de rest is het overige gebodene weinig opzienbarend.
De versie van "Strange Ways" met drumsolo als deze werkelijk in demo vorm is opgenomen lijkt me wel leuk om is te horen.

Casino Boogie
Edwynn schreef:
Eigenlijk staat er op Hotter Than Hell geen zwakke broeders.
Kiss op zijn best naar mijn bescheiden mening.

Mooi omschreven, ik vind dit ook een prima Kiss plaat. Alleen Rock And Roll Over schat ik hoger in, de Alive's even niet meegerekend.

avatar van master-rens
Sfeervolle plaat, naar mijn mening beter dan Destroyer.
Ik geef Destroyer en Sonic Boom vier sterren en dit album ook, terwijl ik dit album beter vind.
Maar 4,5 vind ik ook meteen zo hoog.
Misschien dat ik het binnenkort nog verhoog dus

avatar van freakey
LocoHermano schreef:
....Strange Ways (b-r-i-l-j-a-n-t-e solo). 4 sterren.

Nou en of!! Stoner voordat er stoner bestond!!

avatar van lebowski
Het is een beetje Black Sabbath light allemaal, traag met name. Hoewel ik Kiss af en toe wel kan waarderen voelt het toch te vaak als dat oude dametje in de winkelstraat waarvan je denkt: loop eens door!
Kan me niet meer voorstellen dat ik dit ooit ruig vond

avatar van iggy
Ook deze is best te pruimen. Maar net als hun debuut de productie is nogal zwak. Jammer dat kiss daar niet meer tijd en/of geld aan bestede. Dan waren beide albums beter geweest. Nu blijft alles een beetje vlakjes. Wederom klinken de nummers van hotter een stuk beter op alive 1. Vooral parasite is een van mijn favorieten alive nummers. Maar ook gene wist ditmaal te verassen met goin blind. Zelfs redelijk goed gezongen. Ja ja die gene toch. Ook nummer 7 en 10 zijn goed te pruimen

Zeg von helsing is dat een grapje van die drum solo van good old pete? Dat zou toch de frats van alle kiss fratsen zijn geweest. En kiss heeft al heel wat fratsen uitgehaald.

avatar van IJH15
Redelijk vervolg, maar iets minder dan het debuut. Veel lekkere gitaarrifjes en zo, maar wel een beetje eenzijdig. imo bevat dit album ook geen echte 'KISS-toppers', zoals het debuut die wel had met 'strutter', 'cold gin' en 'deuce'. De nummers 'Goin' Blind' en Strange Ways' hebben mij ook nog niet weten te overtuigen.

Hou het voorlopig op 3,5

avatar van Stratman70
Geweldige plaat! De productie is erg gewaagd en daardoor, voor mij, helemaal oké.
Peter Criss levert geweldig drumwerk op dit album! Maar peter Criss was in die dagen sowieso een geweldige drummer.

Kan voor mij niet tippen aan het debuut, met het titelnummer, Parasite en Got to Choose als persoonlijke hoogtepunten.

avatar van antoma
Dit is het 2de KISS album en werd uitgebracht op 22 oktober 1974.

Hotter Than Hell werd midden in de tour van het 1ste album opgenomen in Los Angelas. Veel nummers zijn snel geschreven tijdens die tour, aangevuld met "leftovers" die niet op het 1ste album kwamen. Dit album heeft een vrij donkere sfeer, waarschijnlijk omdat de band leden L.A. vreselijk vonden en terug wilde naar New York. Ook de productie is zeer matig.

Echter staan hier toch wel een paar juweeltjes op. Parasite, Goin' blind, Hotter than hell, Let me go, Rock & Roll en Watchin' you schieten er wat mij betrefd boven uit.

Ondanks dat dit album, net als het debuut, totaal niet aansloeg is het later wel uitgegroeid tot een ware klassieker.

3,5 Ster.

Er zijn hele leuke verhalen te vinden over de foto sessie's voor het album art........

Als deze qua productie geklonken had als "Dressed To Kill", was hij een stuk beter te genieten geweest. Dit klinkt allemaal dof en brak. Geldgebrek hè..

Een wat slechte productie maar toch een goed album. Het titelnummer, Got to choose, parasite en watchin you zijn klassiekers.

avatar van Heer Hendrik
Prima album! Weinig aan de opmerkingen hier op Muziekmeter toe te voegen. Ok 1tje dan. Live klinken wat mij betreft de nummers lekkerder, zeker Parasite en Let me go rock and roll. 1 minpuntje dan Hotter than hell( titelnummer ben ik niet zo kapot van, maar dat zal wel met smaak te maken hebben!

avatar van Faalhaas
Wat ontzettend ruk geproduceerd dit! Zo dof en vlak, echt zonde, want de nummers zijn allemaal dik in orde. Onbegrijpelijk dat ze bij de remaster hier niet wat aan gedaan hebben..

avatar van Edwynn
Wat ontzettend bruut geproduceerd dit. Zo rauw en direct, echt gaaf, ook de nummers zijn allemaal dik in orde. Terecht dat ze bij de remaster hier niet wat aan gedaan hebben..

avatar van iggy
Jammer dat Kiss volharde om die twee prutsers achter de knoppen te houden. In feite verpeste ze voor een gedeelte ook al hun debuut.

Edwynn schreef:

Wat een grappig berichtje!

iggy schreef:

Vind je? Het debuut klinkt prima toch. Is in ieder geval niet verpest door die zware doffe deken die over dit album heen ligt.