Kent - Hagnesta Hill [English Version] (2000)

Zweden
Rock / Pop
Label: BMG

1. The King Is Dead (4:17)
  2. Revolt III (3:11)
  3. Music Non Stop (4:34)
  4. Kevlar Soul (4:29)
  5. Stop Me June (Little Ego) (6:22)
  6. Heavenly Junkies (4:04)
  7. Stay with Me (3:59)
  8. Quiet Heart (5:25)
  9. Just Like Money (4:16)
  10. Rollercoaster (4:54)
  11. Protection (4:45)
  12. Cowboys (5:51)
  13. Whistle Song (7:47)
titan (crew)
Isola was al geen misselijke plaat, maar met Hagnesta hill overtreft Kent zichzelf. Een zeer eclectische en afwisselende plaat vol meeslepende nummers. 5*

avatar van rzasa
Jij weet het fraai te formuleren Titan!

Alleen zou ik Kent liever pop willen noemen, wat jij?

titan (crew)
Het is een twijfelgeval, maar ik zou ook eerder voor pop gaan denk ik.

avatar van Leeuw
Heb hem gisteravond toevallig nog op gehad, duidelijk rock lijkt me toch. Treden alleen nog in Skandinavie op en zelfs dat schijnt nog sporadisch te zijn.

Wat is Music Non Stop toch een ontzettend prachtig nummer! why don't you dance to the music, it's the soundtrack to the end

Kent zou alles behalve misstaan in het huidige popmuzieklandschap dat geregeerd lijkt te worden door Coldplay, Saybia, Keane, etc.

Ik heb dit album al een tijd niet meer gehoord, maar snel eens verandering in brengen.

herman schreef:

Inderdaad, in Zweden is allang weer een opvolger van Hagnesta hill verschenen maar een Engelstalige versie ervan is nog niet uitgekomen. Toen Kent wat populariteit buiten Zweden begon te werven (ten tijde van het album Isola) werden ze trouwens continu met Radiohead en The verve vergeleken.

Zonde. Ik ben ze zelf ook een beetje uit het oog verloren. Destijds vond ik ze erg leuk, heb nog de eerste twee albums (die alleen in Zweedstalige versies bestaan) nog laten invliegen vanuit Zweden...

avatar van c-moon
Ik kan helemaal akkoord gaan mbt deze plaat, Titan, alsook met je score. Ook ik geef een dikke 5 voor deze prachtplaat!

Zag ze toen met de Hagnesta Hill tour live in de Botanique in Brussel. Heel knap optreden waarbij ze zowel nummers in zweeds als engels brachten, maar veel te kort... de show had voor mij nog langer mogen doorgaan.

Top band!

avatar van Nicolage Rico
Ik was vorige week in Zweden en ik baal ervan dat ik niet meer albums van Kent heb gekocht, waaronder deze...

Net bij bol.com besteld (zo kan het ook).

JonnieBrasco
Zo moeilijk is deze toch niet te krijgen in Nederland?

JonnieBrasco schreef:
Zo moeilijk is deze toch niet te krijgen in Nederland?

Inderdaad, ik heb hem bij bol.com besteld. Maar de cd's waren overigens erg goedkoop in een bepaalde winkel. Er lagen er een paar van Kent, maar wilde eerst kennis maken met Kent.

avatar van Nicolage Rico
Na 2 x luisteren vind ik het al fantastisch klinken. Ik denk dat dit minstens 4 sterren worden. "Stop me June" springt er vooralsnog boven uit...

avatar van Nicolage Rico
Ik was iets te voorbarig. Voorlopig 3,5 *, maar met zeer reële groeikansen.

Favorieten: Nr. 3, 5 en 8. "Stop me June" vind ik zelfs het beste nummer van Kent (tot nu toe). Echt een heerlijk nummer, waar alles in zit.

avatar van Pinsnider
Inderdaad super plaat, al blijf ik de voorkeur geven aan de Zweedse versie (hoewel mijn Zweeds niet groots is) het vergroot de magie. Stop me June is zoveel mooier als de heer Berg aan het eind zingt: "Jag behöver ingen hjälp"(oid) in plaats van het standaard: "And I don't need your help". De vertalingen doen me ietwat gekunsteld aan. Jammer dat het nooit tot een doorbraak is gekomen. Nu zullen we ze wel nooit meer in NL zien optreden...

avatar van voskat
Op Isola stond dan nog wat goeds; hier kan ik helemaal niets interessants op vinden.

voskat schreef:

Heb je "Stop me June" al gehoord dan? Met afstand het beste nummer van Kent.

avatar van voskat
Zeker gehoord, maar niet bijgebleven..
Is alweer jaren geleden trouwens.

Ik zal nog een keer luisteren!

avatar van Pinsnider
Dat is een strak plan, maar luister dan ook vooral eens naar Vapen & Ammunition, misschien dat die je meer kan bekoren..??

avatar van mic
mic
Heel erg mooi.
Met name Berg & Dalvana (Rollercoaster).
Een van de mooiste nummers ooit.

avatar van The Scientist
Is het raar dat ik bij het eerste nummer aan Robbie Williams moet denken?

Mensen die dit mooi vinden moeten trouwens een deze plaat luisteren

avatar van snarf349
jammer dat vapen & ammunition niet in het engels is, dan was dat album beter dan deze

avatar van UndahCovah
Prima album zeer relaxte goed rock. Jammer dat de laatste 2 nummers erop staan. Ik heb de neiging om dit album na 'Prtotection' uit te zetten. De laatste 2 nummers zijn een beetje care.

avatar van timhardt
Ik hou wel van Kent, Isalo vind ik nog steeds hun beste, deze mag er ook zijn, die erna ook. Zeer consistent werk.

avatar van snarf349
wat is - rollercoaster - toch een goed nummer.

Pinsnider schreef:

Daar sluit ik me voor 100% bij aan. Ik draai van dit album dan ook gewoon de zweedse versie:

1. Kungen Är Död 4:36
10. Beskyddaren 7:50
11. Berg Och Dalbana 5:51
12. Insekter 4:19
13. Visslaren

Berichten over de 'Kent Moet Naar Nederland Komen!'-petitie verplaatst naar Kent

Antagoon
Ik vind dit wat overschat. Bij vlagen zeer goed, maar overall wisselvallig. Deze cd en de vorige in huis en die worden weinig gedraaid.

kkriz
Oei ik hoor net voor het eerst een paar stukjes hiervan in het Engels en dat valt niet mee... Rijmwoordenboek erbij en klaar is kees, beetje jammer. Gauw deleten en de Zweedse kopen

avatar van Pinsnider
Inderdaad even op inhaken: Waar ze op Isola nog wegkwamen met aap-noot-mies vertalingen van de geniale diepzinnige zweedse teksten slaan ze hier toch echt hopeloos de plank mis, met als tragische dieptepunten het "I need you now" en "catch me when I fall" in Rollercoaster... Brrrrrrr....
Mogen we de Zweedse versie niet als aparte plaat toevoegen..?? Want deze engelse versie komt er qua sterren een stuk bekaaider van af...

Pinsnider schreef:

heb daar niet zo`n moeite mee, teksten mogen van mij best wel simpel zijn, als het resultaat maar goed is.

de zweedse versie past wel veel beter bij het kent geluid, prachtig als je de nummers hoort en je hebt geen idee waar het over gaat, wie weet lijkt het diepzinnig en bedoelen ze "i love you"

de toevoeging van het zweedse album scoort vast hoger.