David Crosby - King Biscuit Flower Hour (1996)

Label: King Biscuit Flower Hour

1. Tracks in the Dust (6:10)
  2. Guinnevere (5:07)
  3. Compass (4:23)
  4. In My Dreams (4:43)
  5. Drive My Car (3:51)
  6. Lady of the Harbor (3:39)
  7. Oh Yes I Can (5:45)
  8. Monkey and the Underdog (4:22)
  9. Delta (5:13)
  10. Deja Vu (7:49)
  11. Night Time for the Generals (4:12)
  12. Wooden Ships (8:03)
  13. Almost Cut My Hair (5:17)
  14. Long Time Gone (5:51)
Down_By_Law
Aardige live plaat, maar lang niet zo goed als "It's All Coming Back To Me Now" (1995) - ook een live album van Crosby. De stem is goed en de nummers ook, maar in tegenstelling tot "It's All coming..." luister ik liever naar de studio versies van deze songs. Toch zijn 'Almost Cut My Hair', 'Night Time For The Generals', 'Delta', 'Drive My Car' etc. met veel klasse uitgevoerd. 4/5

Goed live album, Crosby is inderdaad goed bij stem en dit is een mooie setlist. Jammer is dat ik eigenlijk alleen in de CSN(Y) nummers echt sfeer voel, de rest mist gewoon iets. Het begint al met het gejuich van het publiek aan het begin van die nummers, dat heeft de rest niet. Maargoed, die nummers maken de rest (wat dus ook niet onaardig is) meer dan goed.

Ik heb deze vandaag weer eens gedraaid. Het valt me op dat Crosby's stem in het begin toch een heel klein tikkeltje schor is. Hij klinkt ook een beetje gespannen. Vanaf In My Dreams herpakt David zich. Ineens klinkt hij een stuk zelfverzekerder, en het niveau stijgt dan ook.

avatar van musician
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit album hetzelfde is als Deja Vu (David Crosby Live) van het Disky label uit 2001.

Een iets andere volgorde.
Maar met liefde hetzelfde aantal sterren uitgedeeld!

avatar van henk01
Wat het ook is, ik vindt m meer dan ok.