Stephen Stills / Manassas - Down the Road (1973)

Label: Atlantic

1. Isn't It About Time (3:02)
  2. Lies (2:55)
  3. Pensamiento (2:37)
  4. So Many Times (3:31)
  5. Business on the Street (2:56)
  6. Do You Remember the Americans (2:10)
  7. Down the Road (3:17)
  8. City Junkies (2:54)
  9. Guaguanco de Vero (2:58)
  10. Rollin' My Stone (4:46)
avatar van AdrieMeijer
Ik heb wel eens ergens gelezen dat deze plaat een soort "Rest of ..." verzamelaar was. Dat zou best kunnen, want nergens wordt het hoge niveau van de Manassas-dubbelaar gehaald. Sommige nummers zou je zelfs regelrecht zelfplagiaat kunnen noemen (Lies lijkt op Anyway, Do You Remember The Americans is een zwakke kopie van Fallen Eagle) en de grotere inbreng van Chris Hillman maakt het er ook niet beter op. Ik zal nu wel heel wat mensen op het tere zieltje stampen maar mijn hemel, wat heeft die man een saaie stem, zeg. Als backing vocalist kan het er maar net mee door, maar als hij So Many Times als lead vocalist voor zijn rekening neemt, haak ik af.
De opening en het slotnummer zijn prima, maar wat er tussenin zit is wat mij betreft vergetelijk.