Brutus schreef:
Dit album behoort tot de beste van Kiss.
Er staat geen zwak nummer op.
Nadat ik gisterochtend in het nieuws van 6:00 uur onaangenaam werd verrast van het plotseling en tegelijkertijd trieste overlijden van mijn gitaarheld Ace Frehley. (lees mijn reactie bij het Dynasty album) Ben ik willekeurig wat Kiss albums aan het draaien uit de zeventiger jaren. Zo ook deze, en ik ben het volledig met je eens, er staat geen één zwak nummer op. Opvallende nummers zijn Rock Bottom en She, met name dat prachtige en gevoelige akoestische intro van Rock Bottom vind ik waanzinnig. Is dat Ace die dat speelt of Paul??? Anyway niet relevant wie het speelt, het is een prachtig en gevoelig gitaarstuk. De overige 8 nummers zijn van een constant niveau en ontlopen elkaar niet echt. De afsluiter Rock And Roll All night is een meezinger die door sommigen niet om aan te horen is. Ik vind dit beter aan te horen dan de meezinger I was made for loving you. She is duidelijk de voorloper van God of Thunder van de opvolger van dit album, She geniet echter m'n voorkeur. God of Thunder wordt - in de album uitvoering- naar beneden gehaald door dat geschreeuw van dat jongetje op de achtergrond. De live uitvoering op Alive II geniet altijd mijn voorkeur. Ik ben niet zo van de lijstjes, maar als het op de zeventiger jaren albums aankomt staat dit album gedeeltelijk op de 1e plaats samen met hun debuut. Met vlak daarachter Hotter than hell. Stijf onderaan staat Dynasty. De plekken 3, 4 en 5 laat ik open. Kiss heeft net als Judas Priest in de zeventiger jaren dat het niveau vrijwel altijd constant is wat studio albums betreft. Dus ik weet niet welke albums die plekken kunnen in nemen. Terug naar het begin : na de voor mij en ons zwarte vrijdag. Vanmorgen tijdens mijn bezorgronde draait in mijn hoofd constant de Kiss krakers love gun en Makin love de live uitvoeringen. Ace Frehley, heb hem helaas helaas nooit persoonlijk mogen ont moeten. Heeft zijn waarde als gitarist bij Kiss dubbel en dwars bewezen en was van toegevoegde waarde in de zeventiger jaren. Het interview in de Tom Snyder Show uit 1979 is hilarisch en gaf toen al aan dat er spanningen in de band waren. Ondanks dat heeft hij het nog 3 jaar uitgehouden, ook dat is hem te prijzen. Ace Frehley is dan wel overleden, zijn gitaarwerk daarentegen is onsterfelijk en zullen altijd aan hem worden herinnert.. Dressed to kill waardering 5.0 Ace Frehley R.I.P. we zullen je nooit vergeten!!!!!!