David Crosby - Oh Yes I Can (1989)

Label: One Way

1. Drive My Car (3:37)
  2. Melody (4:09)
  3. Monkey and the Underdog (4:18)
  4. In the Wide Ruin (4:53)
  5. Tracks in the Dust (4:51)
  6. Drop Down Mama (3:08)
  7. Lady of the Harbor (3:23)
  8. Distances (3:37)
  9. Flying Man (3:28)
  10. Oh Yes I Can (5:12)
  11. My Country 'Tis of Thee (1:54)
avatar van potjandosie
op dit tweede solo album van David Crosby staan 9 eigen nummers waarvan 4 co-written met Craig Doerge, 1 nummer "In the Wide Ruin" van Craig Doerge/Judy Henske plus de traditional "My Country".

de stevige rock van "Drive My Car" met een slide gitaar partij van David Lindley, de West Coast soft pop van "Melody" dat iets weg heeft van de Toto sound en het funky "Monkey and the Dog" bekoren niet. zijn zoetgevooisde stem past niet bij die nummers, hoewel de juke joint blues van het pittige "Drop Down Mama" wel lekker weg luistert.

onder de overige 7 stemmige, ingetogen nummers met alle ruimte voor zijn geweldige zang, bevinden zich flink wat pareltjes, o.a. het eerder genoemde "In the Wide Ruin" met extra zang van Jackson Browne, "Tracks in the Dust" met harmoniezang van Graham Nash en Michael Hedges, "Lady of the Harbor" met extra zang van Bonnie Raitt en Î…Flying Man" een nummer met neurie zang zonder tekst en meestergitarist Larry Carlton op gitaar.

de fraaie piano ballad "Oh Yes I Can" met extra zang van James Taylor en de traditional "My Country 'Tis of Thee" met zang van David Crosby, Graham Nash en John David Souther sluiten dit album op wonderschone wijze af.

onder de sessiemuzikanten bevinden zich Jim Keltner/Russ Kunkel/Joe Vitale(drums), Tim Drummond/George Perry/Leland Sklar (bass), Danny Kortchmar/Steve Lukather (guitar), Joe Lala (percussion) en Craig Doerge (keyboards, piano).

wellicht een beetje wisselvallig album maar vanaf 4) is het (althans voor mij) genieten geblazen met uitsluitend prachtige nummers. vandaar 4 sterren. kan de lage waardering op MuMe voor dit album niet goed plaatsen.

Album werd geproduceerd door David Crosby, Craig Doerge & Stanley Johnston