Roy Orbison - In Dreams (1987)

Alternatieve titel: The Greatest Hits

Label: Virgin

1. Only the Lonely (2:29)
  2. Leah (2:45)
  3. In Dreams (2:51)
  4. Uptown (2:12)
  5. It's Over (2:53)
  6. Crying (2:47)
  7. Dream Baby (2:50)
  8. Blue Angel (2:47)
  9. Working for the Man (2:47)
  10. Candy Man (3:03)
  11. Running Scared (2:13)
  12. Falling (2:25)
  13. I'm Hurtin' (2:49)
  14. Claudette (2:37)
  15. Oh, Pretty Woman (3:04)
  16. Mean Woman Blues (2:26)
  17. Ooby Dooby (2:23)
  18. Lana (2:51)
  19. Blue Bayou (2:50)
EVANSHEWSON
In 1987 vond Roy het tijd om zijn oud werk op te poetsen. Alle nummers werden opnieuw ingezongen, maar met respect voor de originele versies, aan de muziek werd nauwelijks wat veranderd, de man was goed bij stem (zoals steeds), en de backingkoortjes moesten zich duidelijk houden aan de originele opnames uit ver vervlogen tijden.
Dat leverde deze erg fris klinkende plaat op, boordevol Orbison klassiekers, maar met méér energie dan je horen kon in de oude platen.
Puik gedaan, grandioze plaat.

****1/2

avatar van harm1985
Mijn schoonvader heeft op de camping een hele set cassetebandjes, waaronder 1 tape met dit album van Roy Orbison op de ene kant en Harvest van Neil Young op de andere, die draaide hij dan elke zondag ochtend. Nu de platenspeler stuk is, en aangezien de CD collectie niet je dat is, vallen we vaak terug op die casettebandjes, waaronder die met dit album. Hier heb je 50 minuten van 's mans beste werk te pakken, die andere hit, You Got It, zou pas hierna uitkomen, dus daar zullen we het maar niet op afrekenen.

Voor een re-recording voorwaar niet slecht, want Roy was nog steeds ongelooflijk goed bij stem, die me regelmatig kippenvel bezorgt.