Wu-tang Meets the Indie Culture (2005)

Label: Babygrande

1. (Introduction) (1:12)
  2. GZA en Ras Kass - Lyrical Swords (3:25)
  3. Vast Aire, Timbo King, Prodigal Sunn en Byata - Slow Blues (4:49)
  4. Sean Price, U-God, C-Rayz Walz en Prodigal Sunn - Still Grimey (4:15)
  5. [Skit] (0:32)
  6. Casual, Rock Marciano, Vordul Mega en Tragedy Khadafi - Think Differently (4:33)
  7. Informercial #1 (0:38)
  8. RZA en MF DOOM - Biochemical Equation (3:56)
  9. DJ Noize - O.D.B. Trinut (1:51)
  10. Del the Funky Homosapien - Fragments (3:31)
  11. [Intermission] (0:27)
  12. Bronze Nazareth, Solomon Childs en Byata - Street Corners (3:17)
  13. Little Khalid en Planet Asia - Listen (3:40)
  14. Infomercial #2 (0:45)
  15. La the Darkman, Scaramanga Shallah, Ras Kass en GZA - Versus (4:33)
  16. Aesop Rock en Del the Funky Homosapien - Preservation (2:26)
  17. C.C.F. Division - Cars on the Interstate (2:17)
  18. J-Live en R.A. the Rugged Man - Give It Up (3:46)
  19. Bronze Nazareth - Black Dawn (3:23)
avatar van psychonaatje
Is deze al uit? Ik las erover en ben er redelijk nieuwsgierig naar. Jammer dat niet de hele Wu-Tang Clan (de 8 overgebleven oorspronkelijke leden, bedoel ik) meedoet...

avatar van BoordAppel
Wat moet dit voor iets voorstellen?

avatar van psychonaatje
Dreddy Kruger Presents…Think Differently Music: Wu-Tang Meets the Indie Culture is an unprecedented pairing of Wu-Tang artists, producers and affiliates with some of independent hip-hop's East and West Coast elite. RZA, GZA, U-God, MF Doom, Ras Kass, Aesop Rock, Del tha Funky Homosapien, Sean Price, J-Live, Tragedy Khadafi, C-Rayz Walz, Planet Asia, RA the Rugged Man, Littles, Cannibal Ox, and many more artists, producers and even award winning filmmaker Jim Jarmusch, have come together for what will be a milestone release in the hip-hop landscape.

Zo sprak tot mij: www.okayplayer.com

avatar van BoordAppel
Interessant. Kan denk ik of heel vet worden of gigantisch tegenvallen.

Heeft Apple er iets mee te maken of zo?
Aquastyle logo en een blaadje [?]

avatar van Onderhond
"Think Different" is ook een erg gangbare Apple slogan. Lijkt me gewoon een parodietje te zijn

avatar van BoordAppel
Ik vind het ook een beetje raar maar het lijkt me toch geen parodie, anders komt het niet uit op Babygrande. Het klinkt ook wel ok, alleen niet echt iets om wakker van te liggen. Had wel wat aparters verwacht.

Of men wil voor de iPod iets 'rauws' meegeven...

avatar van T.O.
Snap niet dat Wu-Tang zo prominent in de titel moet worden opgenomen, als ze niet eens in elk nummer meedoen.

avatar van Kos
Kos
Het zijn vooral de Wu-Tang pruducers denk ik.

avatar van Plakband
Eughm, na een paar keer luisteren vind ik het eigenlijk een beetje tegenvallen... Op zich wel lekker albumpje, bekende sound, maar toch anders... Er zijn wel 2 tracks die er erg uitspringen vind ik, Aesop Rock / Del Tha Funkee Homosapien - Preservation en J-Live / R.A. The Rugged Man - Give It Up...
Over het algemeen wel leuk, maar geen album dat lang mijn boxen uit zal pompen, ik voel het niet...
Misschien dat het na vaker luisteren beter gaat klinken, voorlopig nog 3***

Music
wat houd de Indie culture eigenlijk in? Indisch?

avatar van T.O.
Music schreef:
wat houd de Indie culture eigenlijk in? Indisch?

Independent

avatar van Gyzzz
Het is wel grappig allemaal, maar met de Wu-Tang heeft het allemaal weinig te maken. De Wu-Tang Clan bestaat namelijk niet eens meer.

avatar van Jordy
Gyzzz schreef:
De Wu-Tang Clan bestaat namelijk niet eens meer.

bron?

avatar van Reijersen
Een bron is daarvoor niet nodig. Wu-Tang is officieel stop gezet na de dood van ODB. En noem mij maar de bron dan

avatar van Jordy
Grappig, ik las laatst nog een interview over het vijfde album dat ze gingen maken, en de ODB-tribute track die daar op zou staan.

avatar van Reijersen
Oké. Naja, zal alleen maar een goeie zaak zijn als ze met een album komen. Mij hoor je daar niet over
Dacht dat ze ge-quit waren. Heb er zelfs een (officieel)persbericht over gelezen.

avatar van Gyzzz
In ieder geval is er ooit aangekondigd door enkele leden die het niet zo goed met elkaar meer konden vinden dat er geen nieuwe albums meer zouden komen.
De bron moet ik je verschuldigd blijven, want dat is een vriend van me.

avatar van thomzi50
Ik heb hem gisteren tweedehands aangeschaft, en ik vind hem helemaal niet zo slecht. Ik geef hem 3.5*. Met de Wu-Tang heeft het inderdad bij vlagen weinig te maken en het killabees gehalte is iets te hoog, maar door enkele uitschieters, waarvan Biochemical Equation het hoogtepunt is (wat een fijne collabo van MF Doom en RZA), blijft het album toch overeind staan en is het zeker de moeite waard.

Pauper
T.O. schreef:

Verkoopt beter

avatar van MJ_DA_MAN
Biochemical Equation is een erg vet nummer, en meteen ook de enige die ik ken van deze plaat. Nog bedankt voor die track, eazyfan.

eazyfan
Ik moet deze Cd nog eens checken Geen probleem MJ ben blij dat je die wat vind. Ik dacht eerst dat die track van MF DOOM was maar het is eigenlijk RZA ft MF DOOM.

avatar van wouter-d
Ik vindt het toch wel een bijzonder vet album, ik snap ook wel dat de wu is opgenomen in de titel door de roductie van RZA hangt er een behoorlijk wu sfeer over de plaat.
Ik vindt het sterkste punt van het album absoluut de beats die zijn echt supervet.
Hij is lekker laid-back goed als je zin heb in de wu maar ook in ristige chill muziek

avatar van wouter-d
stem verhoogd echt een groeialbum, echt geniale beats en goeie rappers ook al ken ik de helft niet.

avatar van Conway Twitty
R.A.'s verse op give it up (doet denken aan zijn Uncommon Valor verse).

Jammer dat J-Live het verneukt.

avatar van wouter-d
slow blues is echt vet, diie vrouwlijke rapper (rapster?) is echt gruwelijk