Floetry - Floetic (2002)

8. Say Yes (4:28)
  9. Hello (4:10)
  10. Getting Late (6:49)
  11. Hey You (5:04)
  12. If I Was a Bird (5:03)
  13. Opera (4:00)
  14. Mr. Messed Up (4:21)
avatar van sq
sq
Van diverse kanten al gewaarschuwd bij dit Soul Album van de Week, maar ik wist het ook al want ik kende Floetry al: hoog R&B gehalte.
Ooit eerder beluisterd omdat ze op Roskilde zouden komen (maar dat ging uiteindelijk niet door) en Flo'Ology vond ik toen best aardig.

Dit album is dus al van weer wat eerder. Het ritme van de meeste tracks is lekker laid-back en maakt de cross-over met hiphop een natuurlijke. De tracks die ik het sterkste vind zijn dan ook Sunshine, Heartache en (vooral) Subliminal.
Opera klinkt als een experimentje maar was juist in hiphop natuurlijk al vaker gedaan (Xzibit´s Paparazzi).
Het album heeft de afwisseling van een hiphop plaat maar kent ook typische R&B gedrochten als If I Was A Bird. Getting Late herkende ik vaag (is ook hit/single geweest) en is wel aardig, al vliegt het nummer aan het einde wat uit de bocht. Dat is ook mijn algemene commentaar: de samenzang is op veel punten wel erg ´barokkig´ R&B, in een in zijn totaliteit toch redelijk goed beluisterbaar album.

Met alle afwisseling en lichtpuntjes net een voldoende, zeg maar.