Cypress Hill - IV (1998)

Label: Ruffhouse

1. Looking Through the Eye of a Pig (4:06)
  2. Checkmate (3:35)
  3. From the Window of My Room (5:00)
  4. Prelude to a Come Up (3:24)

met MC Eiht

5. Riot Starter (4:16)
  6. Audio X (3:19)

7. Steel Magnolia (3:30)

met Barron Ricks

8. I Remember That Freak Bitch (From the Club) (5:22)

met Barron Ricks

9. (Goin' All Out) Nothin' to Lose (3:53)
  10. Tequila Sunrise (4:43)

met Barron Ricks

11. Dead Men Tell No Tales (2:47)
  12. Feature Presentation (3:45)

met Barron Ricks en Chace Infinite

13. Dr. Greenthumb (4:42)
  14. 16 Men Till There's No Men Left (4:20)
  15. High Times (4:13)
  16. Clash of the Titans / Dust (4:45)
  17. Lightning Strikes (5:54)
avatar van Devoo
Wat 83Utreg! zegt is inderdaad waar. Zonder B-Real zou Cypress Hill niet zijn wat het nu is. Zonder zijn karakteristiek stemgeluid, zou Cypress Hill nooit zo uniek en succesvol geworden zijn.

avatar van lowieke
Damn lekker album, uit een tijd dat cypress hill het nog uitstekend kon!

Weet nog dat ik deze hoes heel bijzonder vond toen ik als klein manneke in de kamer van m'n broer aan 't rondneuzen was. Tijdje geleden tegengekomen en opgezet zonder te weten wat het was. (Ben pas sinds kort wat hiphop plaatjes aan 't checken.) Deze band klinkt echt lekker en zo te zien is dit niet eens hun beste album volgens de meeste users. Belooft wat moois voor hun eerdere werk

avatar van Ernie
I Remember That Freak Bitch (From the Club) vind ik zo een prachtige flow hebben. barron ricks zijn verses zijn zo chill en goed gebracht.

avatar van Shelter
Ik vond de albums hiervoor toch veel beter...door de toen nog donkere sfeer. Deze gaat meer naar Latin hiphop...
Niet slecht of zo, maar ik vind de donkere cypress hill gewoon wel iets extra's hebben en dit wt meer regulier.

Geniale composities, met geniale raps. Dit album is onovertroffen, en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Toen deze uitkwam sloeg hij bij mij, en mijn omgeving in als een bom, en versprijdde zich als een lopend vuurtje. Zo erg zelfs dat de meest fervente hiphop haters er niet omheen konden, puur door de muzikale klasse die het heeft. Nu ook nog 12 jaar later is het inmiddels een klassieke ''all time favourite'' geworden voor mij en mijn vrienden.
Helaas, of vreemd genoeg bleek het om een zeer plaatselijk virus te gaan, gezien het gering aantal stemmen en reakties hier, laat staan dat je hem in iemands top 10 zou aantreffen.

Zo'n nummer als Prelude to a come up bijvoorbeeld, die beat en die flow..dan kan je hoog en laag springen, maar vetter word het gewoon niet.

avatar van Psycholamp
Vet cd-tje. Een beetje ondergewaardeerd, heb ik het idee. Klinkt iig. nog wel echt als hiphop en niet als metal.

avatar van BB King
album vóór Skull and Bones, nog geen gitaren, erg goed rap album.
al vind ik de door rock geiinspireerde periode ook mooi.
still smokin' !!

avatar van KILLERBEE99
Vet album van Cypress Hill, ook het vierde dat ik van hun hoor... Moet de rest nog eens checken... En vooral de eerste 2 eens overnieuw luisteren.

avatar van Ernie
Laatste echte hiphop album van Cypress Hill en wederom heerlijk! De eerste 4 zijn verplichte kost voor elke Hiphop-liefhebber als je het stemgeluid van B-real kan verdragen....en dat kan Ernie heel goed . Lekkere flows, lekkere beats en een consistent album. Gisteren nog eens gedraaid en vooral High Times vindt ik nu een heel goede track. Was mij nog niet opgevallen ...

avatar van royals
Hun laatste goede album voor mij. Ik luister altijd eigenlijk vooral naar de beats. En hier staan nog mooie sfeervolle producties op. Alhoewel de meeste beats een beetje flat klinken (als één geluid). Ik vind bijv. de beat interlude na 'I Remember That Freak B' erg goed.