John Lees' Barclay James Harvest - Live in Concert at Metropolis Studios London (2012)

Label: Salvo

1. Nova Leidoptera (5:53)
  2. Child of the Universe (4:57)
  3. Poor Wages (3:47)
  4. Mocking Bird (8:04)
  5. Summer Soldier (8:49)
  6. Ursula (3:12)
  7. Poor Man's Moody Blues (7:34)
  8. Ancient Waves (6:32)
  9. Medicine Man (9:08)
  10. The Poet / After the Day (10:56)
  11. Hymn (6:18)
Ozric Spacefolk
Net als bij die andere live cd, wederom een prachtige setlist. Op deze staan dan weer Child of the Universe, Summer Soldier en Poor Man's, die niet op de laatste liveplaat staan.

Moet ik hebben dus. Al ben ik benieuwd naar de geluidskwaliteit en niet te vergeten de zangkwaliteit van Lees, want die gaat echt achteruit.

Ozric Spacefolk
Deze liveplaat is zoveel beter dan die uit 2011. De geluidskwaliteit, de band-energie, het geluid, het enthousiasme, en niet te vergeten de songlist.

Veel oude Harvest-songs maar ook enkele songs uit de Polydor-tijd en een gloednieuwe song (Ancient Waves) passeren de revue. John Lees en co. proberen echt als een symfoband en niet als een middle of the road band te klinken, en dat gaat ze goed af. Songs als Poet/After the Day, Mockingbird, Summer Soldier, Medicine Man zijn progressieve hoogstandjes. Ook het nieuwe materiaal neigt erg richting progrock.

Lees heeft ook een goede band om zich heen verzameld, die de partijen van Wolsenholme en Pritchard moeiteloos na spelen. Jez Smith is de toetsenist en levert outstanding werk af. De stevige drumpartijen van Kevin Whitehead laten de songs echt lekker rocken.
Door het fretloze baswerk van Graig Fletcher doet de band soms een beetje aan de moderne Camel denken.

het gitaarwerk is uiteraard van John Lees, een erg ondergewaardeerde gitarist met veel gevoel voor dynamiek en schoonheid, met een uit-duizenden herkenbare sound.
De plaat is opgenomen in 2010, en Wolstenholme leefde toen eigenlijk nog, maar was al erg ziek, vandaar dat Jez Smith hier als enige toetsenist mee speelt.