Baths - Obsidian (2013)

8. No Past Lives (3:40)
  9. Earth Death (4:34)
  10. Inter (3:50)
avatar van AartdeGraaf
Hier ben ik heel benieuwd naar. Miasma Sky klinkt anders dan de vorige nummers, maar toch wel weer heel lekker.

avatar van John Doe
Komt te gladjes over dat nummer voor mij helaas. Maar er is slechtere muziek met veel minder nuance natuurlijk . 'Lekker' kan ik opzich in mee, doe mij echter maar liever meer uitwerking van de laatste 20 seconden .

dalexterminate
Ontzettend veel zin in, ben groot fan van zijn vorige werk.

Awful

avatar van My Addiction

Oei, kan je uitleggen wat er voor jou misgelopen is? Ik ben ook grote fan van Baths ..

Dikkop
Het is een heel ander album geworden dan het Cerulean.
Gekke (maar prachtige) nummers zoals Aminals en Hall met hun vreemde glitcherige ritmes zijn hier niet meer te horen. Will Wiesenfeld zingt op elk nummer en de nummers hebben niet alleen een meer "pop-achtig" geluid, maar hebben ook normalere structuren. Het randje is er een beetje af. Ik kan dus goed geloven dat veel mensen teleurgesteld zullen zijn als ze Obsidian zullen horen.
Persoonlijk vind ik het album wel geslaagd. Baths heeft met Obsidian een wat duister pop album gemaakt dat gemakkelijk in het gehoor ligt en toch een lange houdbaarheidsdatum heeft.

avatar van My Addiction
Dit heeft een heel goede review op Pitchfork (Best New Music)
Baths: Obsidian | Album Reviews | Pitchfork

My Addiction schreef:

Voornamelijk wat Dikkop ook al zei. Ik vind het wat te tam vergeleken met Cerulean, 't neigt inderdaad meer naar pop nu. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, als z'n stem het niet voor me zou verpesten. Ik hoor vaker zelfmedelijden dan oprechte emotie, vind 't dus nogal 'zeurderig'. Niet alles is even slecht hoor, zo vind ik Worsening en Earth Death best geslaagde nummers. No Eyes vind ik echt om te janken, wat een verschrikkelijk slecht nummer is dat.

Nou ja, ik zal 't eens opnieuw proberen. Vind 't ook jammer om deze plaat direct aan de kant te zetten omdat ik wel enorm kan genieten van Cerulean. We'll see.

Edit: Halfje erbij

avatar van arcade monkeys
dalexterminate schreef:

No Eyes is hier samen met Miasma Sky en No Past Lives net favoriet. Ik hoor niet waar het nummer die afbreektaal aan verdient

avatar van essence
Platen zou je niet mogen met elkaar vergelijken, maar het is des mensens natuurlijk en ook ik zal me daar schuldig aan maken: vergeleken met Cerulean vind ik deze maar een slappe hap. Ik vind niet veel meer van de avontuurlijkheid en de weerbarstigheid van die plaat hier terug. Spijtig is dat.
Slecht kun je de plaat niet noemen, maar ze drukt geen hoopvolle stempel meer met een verrassend geluid. Deze plaat zal dan ook moeite hebben om niet kopje onder te gaan in de stroom van releases.
Ik zal ze - spijtig genoeg - vlug vergeten zijn vrees ik.

avatar van Madjack71
Voorbij laten komen op mijn mp3spelert. Wel aardig, redelijk eigenzinnig, maar getuige de berichten hieronder, is het wel eigenzinniger geweest. Muziek gaat wel wat aan mij voorbij, zonder dat ik het kort erna weer makkelijk voor de geest kan halen, of zelf bewust ben dat ik het geluisterd heb en dat is over het algemeen niet echt een goed teken.