Burning Rain - Epic Obsession (2013)

Label: Frontiers

1. Sweet Little Baby Thing (3:49)
  2. The Cure (4:18)
  3. Till You Die (3:58)
  4. Heaven Gets Me By (4:46)
  5. Pray Out Loud (4:21)
  6. Our Time Is Gonna Come (5:24)
  7. Too Hard to Break (5:38)
  8. My Lust Your Fate (5:11)
  9. Made for Your Heart (6:32)
  10. Ride the Monkey (4:12)
  11. Out in the Cold Again (5:41)
  12. When Can I Believe in Love (5:32)
  13. Kashmir * (7:32)
  14. Heaven Gets Me By [Acoustic] * (4:46)
avatar van Metalhead99
Eindelijk eens tijd gehad om deze plaat te beluisteren!
Ik kende zanger Keith St. John nog niet, maar wat een heerlijk strot heeft die man zeg! Lichtelijk rauwe zang die prima past bij deze gitaar gedreven rock.
"Sweet Little Baby Thing" knalt gelijk al lekker uit de boxen. De prachtige, heldere productie van Frontiers records valt gelijk al positief uit. In het eerste nummer is vooral het samenspel van Doug Aldrich (ook bekend als de lead gitarist van Whitesnake) en bassist Sean McNabb wel erg lekker.
De plaat blijft met de twee opvolgende nummers ook nog lekker uptempo, om met Heaven Gets Me By een prachtige ballad af te leveren (al moet ik toegeven dat ik de akoestische versie nog mooier vind, hier komt St. John's zang naar mijn idee beter tot zijn recht).
De rest van het album is ook van hoogstaande kwaliteit, waarbij voor mij het haast nostalgisch klinkende "Too Hard to Break" en het groots klinkende "Out In The Cold Again" nog extra aanspreken.
Een erg fijn en mooi geproduceerd rock album voor de liefhebbers van jaren '80 rock.