The Beatles - Magical Mystery Tour (1967)

Label: Parlophone

1. Magical Mystery Tour (2:51)
  2. Your Mother Should Know (2:29)
  3. I Am the Walrus (4:37)
  4. The Fool on the Hill (3:00)
  5. Flying (2:16)
  6. Blue Jay Way (3:56)
Mooiste EP ooit?

nee hoor

Denk het ook niet, maar voor jou persoonlijk wel natuurlijk HiLL

P.S. Wel leuk trouwens dat op al m'n toegevoegde EPtjes gereageerd word. Vooraf dacht ik dat het zinloze toevoegingen waren maar niet dus.

avatar van Music4ever
avdj schreef:
Denk het ook niet, maar voor jou persoonlijk wel natuurlijk HiLL

Noem het maar een persoonlijk succes!

Precies

avatar van HiLL
Ik ben je zeer dankbaar avdj!
En MuMe ook!

Haha, van de Beatles overigens de beste EP

avatar van HiLL
Ja en de lelijkste hoes! Man man.

Nee die hoes is juist of the hook

avatar van Music4ever
Ik vind 'I Am The Walrus' één van de meest geniale nummers van John Lennon.

Die tekst van I Am the Walrus is ook geweldig, pure onzin tekst maar het blijft knap verzonnen.

Rokol schreef:

De song is opgebouwd uit drie verschillende songs die Lennon niet af kreeg. (net als Day in a life bijv.)
Het eerste gedeelte van de song was geinspireerd op een politiesirene die Lennon gehoord had in zijn huis in Weybridge. Met de zin 'Mis-ter ci-ty, p'lice-man sit-ting pret-ty lit-tle p'lice-man in a row' probeerde hij de sirene na te bootsen. Het tweede gedeelte was een melodie van John in zijn tuin 'Sitting in an English garden' iets wat hij vaak deed. Het derde gedeelte is pure onzin > 'Sitting on a cornflake waiting for the van to come.' De tekst is meerdere malen verandert tot het naar zijn zin was.

De song werd overigens geboycot door de BBC, omdat het woord 'knickers' in de tekst voorkwam.

Mooi !

avatar van tomthumb
HiLL schreef:

Over het begin van Accross the universe wordt hetzelfde beweerd: dat Lennon ook na het horen van een sirene het nummer heeft geschreven. waar gillende sirenes wel niet goed voor zijn.

HiLL schreef:

Liet Lennon zich voor dit nummer ook niet insipreren door Lewis Caroll 's Alice in wonderland?

avatar van HiLL
Dat weet ik niet tom, al zie ik wel op Google iets staan met Lewis Carol 's Alice in wonderland + Lennon.....

We hebben hem thuis.

avatar van Toon1
de EP?

Bob Cremers
Ja de ep hebben we thuis misschien veel waard.

ik heb 'm ook thuis, is mij weer waard dan 't album

Huh waarom Et?

Bob Cremers
Kan ik niet lezen ofzo of wat bedoelt Et

origineel
en op vinyl

dat moet toch duidelijk zijn, HiLL (en Bob)

die nummers staan toch wel op verzamelalbums (en zo zie ik MMT eigenlijk ook, zoals ik al eens heb gezegd)

Oja zo nee ja sorry.

Wat is vinyl ?

avatar van gemaster
Een soort vloerbedekking.

avatar van Exfrozen
hahahaa

Bob Cremers
Ik snap er geen bal meer van.

Bob Cremers schreef:
Wat is vinyl ?
elpee's of singletjes (van vroeger, dus)

Oja zo nee ja sorry.
ik dacht al dat 't duidelijk was

Bob Cremers
De ep is altijd meer waard.