Tyga - Hotel California (2013)

Label: Young Money

5. Hit 'Em Up (3:57)

met Jadakiss en 2Pac

6. Molly (3:38)

met Cedric Gervais, Mally Mall en Wiz Khalifa

7. Fuck for the Road (4:03)

met Chris Brown

8. Show You (4:29)

met Future

9. It Never Rains (4:07)

met Game

10. M.O.E. (Music Over Everything) (3:48)

met Wiz Khalifa

11. Hijack (3:05)

met 2 Chainz

12. Get Rich (2:59)
  13. Enemies (3:50)
  14. Drive Fast, Live Young (5:35)
  15. Palm Trees (2:52)
  16. Dad's Letter * (4:15)
  17. Don't Hate tha Playa * (3:58)
  18. Switch Lanes * (3:40)

met Game

avatar van NL_RAPPIN
Ben benieuwd, zijn vorige vond ik heel goed !

Hoe heeft hij 2pac op zijn track gekregen? En voor de rest weet ik nog niet echt wat ik ervan moet denken, zijn vorige album leek me interessanter op vlak van features enz, maar ik geef deze zeker een kans! Wel een lelijke albumcover (niet die op musicmeter) maar de echte is waar hij op staat helemaal in bont, met russische bonten muts inbegrepen en welke idioot heeft 5 sterren gegeven? Het is nog helemaal niet gelekt of te koop.

Heb net Hit Em Up gehoord , ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. hij had beter gewoon een andere titel en zonder pac kunnen doen. Het lijkt niet eens op hit em up (alleen de verse van pac)

Ik luister het album nu voor de eerste keer , voor tyga begrippen wel chill album.

Diss song , fuck for the road , It never rains Ft Game zijn wel lekker. En de laatste 3 songs zijn lekker rustig niet van die tyga beats zoals molly dope en hit em up dat vind ik dus waardeloos...

En ik vind palm trees toch verdacht veel op Amsterdam van rick ross lijken.

avatar van Silky & Smooth
Voor Tyga-begrippen 'wel een chill album'? Voor Tyga-begrippen is dit bijna een klassieker, haha! Zijn groei is mij de laatste jaren wel opgevallen, maar meer dan een leuke gastartiest was Tyga niet voor mij. Met dit album bewijst hij dat hij veel meer is. Ik vind het echt een sterk album. Ook voor muziekbegrippen in het algemeen! Petje af!

Drive fast, live young

Jammer dat hij niet inziet dat hij geweldige tracks kan maken als Diss Song en Drive Fast, Live Young en ipv zijn album vult met troep als Get Loose.

avatar van Holla
Ik ga dit album eens checken! Las reacties van S&S over de groei van Tyga en ik vind hem altijd al iets gehad hebben. Ben helemaal niet zo zot op het YMCMB-kamp maar vind Tyga altijd wel amuserend

Overigens moet die tracklist eens aangepast worden, er zijn nog 3 deluxe tracks!
En It Neva Rains heeft Game op de track

avatar van MAS
MAS
Dad's Letter en Switch Lanes zijn wel toffe nummers. De rest van het album is matig en af en toe barslecht. Dat laatste komt vooral door waardeloze gastbijdrages van o.a. Rick Ross en Future.

Toch ben ik best positief want ik had nooit verwacht dat Tyga ooit dit niveau zou halen.

avatar van Holla
Hmm, ben ook blijer hiermee dan zijn voorgaande albums. Maar tegelijk is er voor mijn enkel Switch Lanes met Game die ik echt nog een keer zal luisteren denk ik. En dat nummer kende ik al, de rest van het album dus geluisterd zonder iets beters te vinden.

Ik maak er een krappe 3.0 van, omdat ik het wel in 1x heb afgeluisterd en het nergens echt veel slechter werd dan het al was. Naar mijn mening werd het juist sterker naar het einde toe met bijvoorbeeld Enemies en Hijack die ik dan wel okee vond.

avatar van Silky & Smooth
Ik zal 'em morgen nog eens luisteren voor een oordeel. Mijn indruk is echt beter dan die van jullie blijkbaar. Ik heb met volle teugen genoten toen ik dit album luisterde, maar misschien was ik zelf gewoon in uitstekende stemming.

het eerste gedeelte is gewoon niet mijn ding , 500 degrees , dope , get loose , hit em up. Behalve Diss song.

Maar de andere helft vind ik wel goed! ik begin meestal bij 7 fuck for the road.

Er waren wel meer 'hidden featurings' behalve Game op Neva Rains, zoals JMSN op Drive Fast, Live Young en ik dacht volgens mij Jhene Aikio op Enemies.

avatar van Silky & Smooth
2 Chainz stond ook niet aangegeven in iTunes bij mij.

avatar van Holla
Gek, die stond er bij mij op itunes gewoon bij! Maar inderdaad JMSN viel me ook op en ik las ergens later dat hij er nog op stond ook

avatar van Jordyp
Zijn vorige album, Careless World: Rise of the Last King, is in mijn ogen toch wel iets sterker dan dit album, ondanks de veel te lange speelduur op dat album. Careless World: Rise of the Last King bevat namelijk wel een paar erg sterke tracks als King And Queens en Let It Show, met name de verse van Nas op King And Queens is fantastisch. Tot dat niveau komt dit album geen enkele keer, een gastartiest als Nas staat dan ook niet op dit album. Iets wat dit album ook ontbreekt, sterke gastartiesten die het niveau omhoog helpen. Game doet nog zijn best, maar overtuigt eigenlijk alleen op de bonustrack.

De verschillende producties zorgen gelukkig wel voor de nodige afwisseling en een misschien wel beter geheel als zijn vorige album, maar het ontbreekt hier duidelijk aan uitschieters.

avatar van Silky & Smooth
Nogmaals, de groei van Tyga is opmerkelijk. Er ligt een wereld van verschil tussen de nog kinderlijke Tyga van No Introduction en Tyga anno 2013. Alleen ben ik in het begin iets te optimistisch geweest. Als ik puur kijk naar Tyga ben ik onder de indruk, maar als ik Tyga vergelijk met andere rappers behoort hij gewoon tot de middelmaat. Hotel California is een album met leuke nummers en een paar uitschieters. Geen slechte nummers, dat is wel positief.

Toch houd ik hoop, want Rick Ross had ook tijd nodig om via de middelmoot naar de top te groeien. Ik zie Tyga dat ook wel doen, al zij het op een niveautjes lager.

avatar van He$$el_01
Silky & Smooth schreef:

Wut???

avatar van Silky & Smooth
Hij staat toch momenteel aan de top? Je kan bijna zeggen dat hij daar heerst!

Ik heb het album naar 5x luisteren een 3/5 gegeven , het is gewoon een lekker album met wat ruige beats en niet diepgaande teksten en wat nummers met wat meer inhoud en rustige beats , ik vind het laatste stuk van het album het best!

Silky & Smooth schreef:
Hij staat toch momenteel aan de top? Je kan bijna zeggen dat hij daar heerst!

Grappig man .

avatar van Silky & Smooth
Grappig? Lil' Wayne staat toch ook al jaren aan de top? Dat heeft niks met technische kwaliteit te maken of beste rapper zijn. Hij is gewoon fucking populair en Rick Ross momenteel ook. Iedereen wil met hem samenwerken, waardoor hij op alle populaire album staat. De wereld zat te wachten op God Forgives, I Don't en zijn Selmade-crew is ook populair. Dat noem ik de top.

En los daarvan heeft Rick Ross qua muziek ook zeker gegroeid. Port of Miami was aardig, Trilla was beter, Deeper Than rap was gewoon goed en Teflon Don zit tegen een hoog niveau aan. Maar nogmaals, dit laatste is smaak.

avatar van Holla
Inderdaad, al ben ik het eens dat de man zelf gegroeid is. Maar ik vind beide heren zelf geen top van de rap die ik persoonlijk erg kan appreciëren. Ik kan zeker genieten van een goeie Wayne of Ross track, maar het is voor mij allemaal maar heel tijdelijk bij beide heren terwijl ik bijvoorbeeld een Joey Bada$$, of zelfs de enige tracks die ik vet vond van Chief Keef, gewoon nog altijd veel draai. Maar de redenen dat ik naar Chief Keef vet vind en dat ik Joey Bada$$ vet vind verschillen allemaal.

Afgezien hiervan zou je het vanuit dat perspectief zeker de top kunnen noemen. De man staat de afgelopen jaren op erg veel tracks, maar er zijn er altijd die er nu de afgelopen anderhalf jaar meer op tracks van anderen stonden van Ross.

On topic:

Heb hem vandaag weer eens gedraait, 3de keer dat ik hem draai en ik merk dat ik constant zit te wachten op ''Switch Lanes''. Erg moeilijk om er doorheen te komen, aangezien ik het meer van hetzelfde vind. Ik zit eraan te denken om het naar een 2.5 te verlagen, maar ik denk dat ik het eerst nog eens wat meer wil draaien voordat ik verlaag.

avatar van Holla
Geen 2Pac meer op het album!

avatar van Boy
Boy
Gelukkig niet. Pac is zelden zo hard verkracht als op die versie van Hit 'Em Up

avatar van KILLERBEE99
Vind dit best goed klinken, niet verwacht van het Young Money team.

avatar van NL_RAPPIN
Helaas minder als z'n vorige maar er staan nog genoeg leuke tracks op!

avatar van j.b.b.l
Hotel California duurt te lang en bevat teveel fillers. Er staan genoeg nummers die komende zomer kapot gedraaid gaan worden maar als geheel is het moeilijk om doorheen te komen.

Harco
Show You is echt superhard. Hard refrein van Future.