Dorena - Nuet (2013)

Zweden
Electronic / Rock
Label: Deep Elm

1. Semper (5:36)
  2. Her Comforting Touch (4:42)
  3. Young Hearts of Summer (6:07)
  4. Dandelion (8:12)
  5. My Childhood Friend (5:49)
  6. A Late Farewell (9:27)
  7. The All-Clear (8:21)
avatar van GothicBowie
Bij het beluisteren van de muziek van Dorena krijgen we steeds een warm en intens tintelend gevoel. Ze brengen dan ook een soort post-rock dat je hart in opperste vervoering brengt. Twinkelende piano klanken, hartverwarmende keyboard en zalvend percussie, het is zo een beetje de rode draad doorheen hun albums. Ook bij hun nieuwste Nuet uitgebracht op Deep Elm Records is dit het geval.

Vanaf de eerste noten word je meegezogen naar een droomwereld, door middel van verzengend mooie klanken. De nummers zijn best lang, sommige dicht tegen de negen minuten. Om de aandacht van het ganse album te kunnen aanhouden moet je heel sterk in je schoenen staan. En dit is nu net waar Dorena altijd goed is in geweest. Elke song geeft je gemoedsrust, een verademing tussen alle gitaar en drumgeweld dat we doorgaans krijgen voorgeschoteld. Niets op tegen uiteraard, maar soms heb je als mens behoefte aan je ziel tot stilte brengen. Net zoals op de vorige platen slaagt Dorena daar met Nuet schijnbaar zonder enige moeite in

Dorena- Nuet - snoozecontrol.be

avatar van Metalhead99
Een prachtig Post-Rock album waar je lekker bij kan wegdromen.
Het album begint met het pakkende "Semper". Een nummer dat gelijk gekenmerkt word door de prachtige combinatie van meeslepend gitaarwerk en mooie keyboard/piano klanken.
"Her Comforting Touch" weet het album prima voort te zetten en kan eruit springen door de elektronische "bliepjes" die ze in het nummer hebben verweven. Ook komen hier wat violen en cello's voorbij. Deze instrumenten weten prima aan te sluiten op het geluid van dit nummer.
"Young Hearts of Summer" is voor mij het eerste hoogtepunt van het album. Gelijk vanaf het begin loopt er kippenvel over mijn rug en speelt er een glimlach van tevredenheid en rust om mijn mond. Een prachtig en sfeervol post-rock nummer!
"Dandelion" is het eerste nummer van het album dat boven de 8 minuten afklokt. Voor sommigen zal de speelduur hierdoor misschien wat te lang worden, maar ik moet zeggen dat mij het helemaal niet hindert. De opbouw van het nummer is gewoon sterk en het luistert nog steeds erg prettig.
"My Childhood Friend" begint dusdanig rustig dat het de luisteraar op een prettige manier bijna in slaap sust. Na de eerste 3 minuten schudden ze je echter weer wat wakker door een leuk klinkend uptempo stuk.
"A Late Farewell" is het langste nummer van het album en kan gezien worden als een post-rock nummer uit de boekjes. Het nummer bouwt stijlvol op naar het muzikale hoogtepunt van het nummer dat na zo'n 7 minuten losbarst en dat je in de greep houd tot het einde van het nummer.
"The All-Clear" is het tweede hoogtepunt van dit toch al erg sterke post-rock album. Het nummer is meeslepend en weet de luisteraar nog even mee te trekken in de droomwereld van Dorena.

Deze groep mag zich zeker aansluiten bij het aantal klasse acts uit het Zweedse post-rock wereldje. Een aanrader voor de post-rock liefhebbers.