Bij het beluisteren van de muziek van Dorena krijgen we steeds een warm en intens tintelend gevoel. Ze brengen dan ook een soort post-rock dat je hart in opperste vervoering brengt. Twinkelende piano klanken, hartverwarmende keyboard en zalvend percussie, het is zo een beetje de rode draad doorheen hun albums. Ook bij hun nieuwste Nuet uitgebracht op Deep Elm Records is dit het geval.
Vanaf de eerste noten word je meegezogen naar een droomwereld, door middel van verzengend mooie klanken. De nummers zijn best lang, sommige dicht tegen de negen minuten. Om de aandacht van het ganse album te kunnen aanhouden moet je heel sterk in je schoenen staan. En dit is nu net waar Dorena altijd goed is in geweest. Elke song geeft je gemoedsrust, een verademing tussen alle gitaar en drumgeweld dat we doorgaans krijgen voorgeschoteld. Niets op tegen uiteraard, maar soms heb je als mens behoefte aan je ziel tot stilte brengen. Net zoals op de vorige platen slaagt Dorena daar met Nuet schijnbaar zonder enige moeite in
Dorena- Nuet - snoozecontrol.be