Eazy-E - Str8 Off tha Streetz of Muthaphukkin Compton (1995)

Alternatieve titel: Str8 Off tha Streetz of Muthaphukkin Compton Part. I

Label: Ruthless

1. First Power (0:46)
  2. Ole School Shit (4:00)

met B.G Knocc Out, Sylk en Dresta

3. Sorry Louie (4:03)
  4. Just Tah Let U Know (4:09)
  5. Sippin on a 40 (4:30)

met B.G Knocc Out en Dresta

6. Nutz on Ya Chin (3:07)
  7. Tha Muthaphukkin Real (4:23)

met MC Ren

8. Lickin, Suckin, Phukkin (2:24)
  9. Hit the Hooker (2:52)
  10. My Baby'z Mama (3:43)
  11. Creep N Crawl (4:11)
  12. Wut Would You Do (5:51)

met Dirty Red

13. Gangsta Beat 4 tha Street (3:40)

met B.G. Knocc Out, Menajahtwa en Dresta

14. Eternal E (5:25)

met Roger

Relax
Het is toch Str8 off tha streetz of Compton
Niet muthaphukkin erbij.
(staat ook op de cover daaaah)

avatar van psychonaatje
Relax schreef:
Het is toch Str8 off tha streetz of Compton
Niet muthaphukkin erbij.
(staat ook op de cover daaaah)

Jawel, onder dat grijs/bruine gebied. Zie ook hier.

avatar van Gyzzz
Op de zijkant staat ook Muthaphukkin.

Marcel²
Dit album mag er zeker wezen met nummers zoals Old School Shit,Sorry Louie,Sippin On A 40.
Zelf heb ik 2 album van Eazy E deze en dat EPtje

eazyfan
ook goed album jammer dat hij maar goud ging want sommige liedjes zoals old school shit,creep n crawl,just tah let u know,.. zijn echt goed ie zou ten minste 2X platina moeten gaan

Relax
Damn die beats zijn schoon.
Bij iedere beat zit er toch echt een mooie druk in.
Dit is echt een Eazy E album, zijn preciese style in troep, hij heeft gewoon poep aan wat mensen ervan denken.
Ik vind echt iedere nummer wel wat hebben, 4.5

eazyfan
echte goeie cd's de beste liedjes vind ik toch wel:
Old School Shit ,Just Tah Let U Know,Tha Muthaphukkin Real,Creep N Crawl,... de rest is ook goed!!!
wil je meer over Eazy-E leren wel ik heb de beste nederlandse site voor je
www.eazye.nl
vind je echt wat je nodig hebt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eazyfan
nutz on ta chin is egt ne lekkere diss!!

eazyfan
heb net het album gekocht (tesamen met eazy-duz-it en it's on......)maar deze vond ik toch de minst goeie maar hij is zeker niet slecht.trax als Old School Shit ,Sorry Louie,Just Tah Let U Know,Nutz on Ya Chin,My Baby'z Mama,Creep N Crawl,Gangsta Beat 4 tha Street.zijn echt de beste.

Marcel²
Dit album heb ik al jaren en gisteren even uit de kast gehaald. Eazy E kon er wat van, zijn rap werd steeds beter. Het album begint erg sterk met het nummer Old School Shit. Dit album krijg van mij 4.5*. Normaal ben ik vrij zuinig met stemmen, maar dit is erg goed. Eazy E mogen we niet vergeten. R.I.P. Eric (Eazy E) Wright 1963-1995.

Dit is het allereerste album dat ik ooit gekocht heb, jaaaaaaaren terug, dus ik blijf een zwak hebben voor deze plaat. Niet alle nummers zijn even goed, maar met een goede standaardkwaliteit en een paar uitschieters kom ik uit op een 4.5.

De beste nummers vind ik 'Just Tah Let U Know' en Tha Muthaphukkin' Real (nog steeds één van mijn favoriete nummers ooit). M'n enige kritiek op dit album is dat het een beetje een onsamenhangend geheel is. Voor de rest erg goed.

Draugen schreef:

Dit natuurlijk een postuumalbum, dit had eigenlijk een dubbel cd moeten worden. Deze tracks waren natuurlijk af, de rest moest nog komen, maar dat kon niet meer. Erg jammer deze style van Eazy bevalt meer zeer goed. Echt het oude old school geluid. Het nummer Tha Muthafucka Real is zeker erg goed. Nogmaals een erg goed album.

eazyfan
nouja zeker een cd die ik graag af in mijn cd-speler steek.
Just Tah Let U Know,Tha Muthaphukkin Real,Ole School Shit vind ik de 3 beste op dit album wel jammer dat Eazy
niet rappte op Eternal E want anders zou hij iets hebben zoals California Love (ook met Roger dat bedoel ik) zou Xtreem goed geweest zijn hopelijk brengen ze ooit iets in uit in dat genre.R.i.P. aan allebei de legendes Eazy-E&Roger Troutman

Waar kan ik dit soort albums nog kopen, want die zijn best hard to find...

iemand idee?

avatar van BoordAppel
Op bol.com is deze plaat slechts 8 euro.

eazyfan
ik heb deze met geluk in Engeland gevonden.maar dan ook met veel geluk.was de laatste in de winkel en dat was de 3de winkel waar ik keek want in de 2 vorige hadden ze hem zelf niet.dus idd zeer moeilijk te vinden

avatar van thomzi50
Ik heb hem al in meerdere winkels gezien. In Amsterdam is hij volgens mij gewoon overal te krijgen

avatar van thomzi50
Speciaal voor Eazyfan, die mijn "profesisonele" mening over dit album, dat ik op 2 sterren heb staan, wilde:P.
De teksten zijn belabberd op deze plaat, dat is op zich geen probleem als dat gecompenseerd wordt met goede, frisse of originele beats. Dat is hier nergens het geval, en dus ga ik vanzelf op de teksten en raps letten, die hier ook tegenvallen. Qua rapstijl en flow vind ik dit album minder dan al Eazy's eerdere albums, en het geheel voegt niets toe.

eazyfan
nou Lyrisch vind ik dit album een van de beste E-Cd's ooit, de beats mogen er 100% zijn,dit is zowat het beste E-album als je zijn Ep's niet meetelt en Eazy-Duz-It is veel slechter dan deze.het is gewoon een kwestie van smaak denk ik .

BB Gambini
wat eazyfan als je ze ep's niet meetlet zonder die ep's heeft hij 2 albums gemaakt (eternal e niet meegerekend) en zijn beste cd ooit is it's on dr. dre 187um killa

eazyfan
Ja vind ik ook maar deze vind ik erg sterk, It's On Dr. Dre 187um Killa is ook G-Funk en deze van de moderne soort hiphop maar deze is ook erg goed, ik ga deze straks zeker nog eens herluisteren,maar in me top10 voeg ik geen NWA-solos niet.jammer dat mensen hier laag op stemmen, want tekstueel is deze top ,de productie mag er 100% zijn,het begint al zo vet met Old School Shit ,daarom dropt E 23 seconden van zijn hardste Death Row-diss, Sorry Louie hoor je E lekker psychopatisch rapper met paar vette lines;I Cut A Niggaz Dick Off So U Know I Got Him maar een bewijs dat E echt goed kon rapper, Just Tah Let U Know is superwreed; zeer goede tekst,beat is geweldig, tekstueel aanbiddelijk ,en daar rapt E met een bepaalde boodschap en dus geen diss of gewoon gangsta-track,Sippin On A 40 is gewoon chill story-telling, mooi gedaan met Dresta en BG .Nuyz Onya Chin is ook geweldig,beat is zeer cool ,Willie D van The Geto Boys word daar ook gedist omdat hij E een sell-out noemde,Tha Muthaphukkkin Real is legendarisch : E rapt in die track dat hij sterft enzo MC Ren doet daar ook een zeer geweldig deel perfect duo die 2,Hit The Hooker is gewoon leuk,aardige beat en grappige tekst, My Babyz Mama vind ik ook vet lachen, begint al zo een leuk en E dist zelf de moeders van zijn kinderen ,Wut Would U Do vind ik zelf nog harder en beter dan Old School Shit, alle Death Row-leden worden daar stuk per stuk bedreigd, echt niet te geloven VET ,Gangsta Beat 4 Tha Street is ook aardig, mooie beat, leuke gastartiesten; E dropt daar geweldig deel, Eternal E is gewoon een mooie Story-Telling Outro met Roger Troutman (RIP;die ook California Love deed) en dan zou je denken dat ik Creep N Crawl vergeet, maar nee die wil ik als laatste bespreken, dat is de parel op dit album :
Die begint zo geweldig: Early In The Morning I Wake,Thinking About These Dead Fool Lifes That I Had To Take , en zo volgen er nog zoveel harde vette lines daar: Later In The Nights As Im Rolling,Lookin Fo A Nigga I Can Gat and Pack A Hole In als je dan nog beweert dat E geen goede rhymes kon schrijven dan ligt het gewoon aan je kennis, een 4.5* verdiend deze 100% en miss zelf nog de 5*,dus hier op laag stemmen kan gewoon niet (RIP) Eazy-E www.eazye.nl

eazyfan
effe voor de duidelijkheid, dat bericht hierboven is GEEN diss tegen Thomzi50 en Gyzzz.

CaliLove
Ik vind dit wel een aardig album, maar niet dope.
Ole School Shit, Nutz on Ya Chin en Creep N Crawl vind ik wel vette tracks maar nummers als Sippin' on a 40, Tha Muthaphukkin' Real( tenzij een paar vette lines van Eazy dan) en Hit the Hooker vind ik persoonlijk zwakjes.

eazyfan schreef:

Dat is maar goed ook

avatar van thomzi50
Voorbeeld, een nummer als Tha Muthaphukkin Real is toch ongelofelijk slap en stelt vooral op productioneel gebied totaal niets voor?

eazyfan
komaan nog een 5* liefst ,dan zit deze eindelijk mooi in de hiphoptoplijst ,en Tha Muthaphukkin Real hit je met the muthaphukkin real ,is gewoon erg goede track .E rapt erin dat hij dood gaat, dus

scarface213
5 ofcourse !

Jammer, ik vind dat je kan horen dat dit album niet afgewerkt is of te snel afgewerkt is.Yella kan normaal beter en gelukkig waren Dresta en BG kNockout er nog om wat te vullen en dat er enkele oude produkties opstaan zoals die twee tracks geproduced van Naught by Natures dj Kay Gee vind ik ook wat bizar, volledig niet in zijn Eazy stijl.Gelukkig was er nog materiaal van E maar ik kan ik dit maar een 4 geven.Damn E, geen enkele van je Lp's krijgt een 5 van me.But hey,see you around the way buddy boy!

een van de meest dope albums ooit...

Eazy-E R.I.P.

track 2: Ole ,, nie Old,, mja boeie

avatar van leks246
Erg sterk album, 2 of 3 wat zwakkere nummers, maar verder het enige wat ik hierop aan te merken is dattie 'niet af' voelt, en dat issie ook.

De energie die in tracks als Creep N Crawl en Wut Would You Do zit, is te lijp voor woorden.