Boil - aXiom (2013)

Denemarken
Label: Vicisolum

1. Sphere (3:27)
  2. At the Center of Rage (3:57)
  3. Sever the Tie (3:57)
  4. Moth to the Flame (3:35)
  5. Blink of an Eye (3:27)
  6. Darkest (3:29)
  7. Equilibrium (5:16)
  8. Heretic Martyr (3:54)
  9. Vindication (7:51)
  10. Ashes (1:41)
  11. Sunbound (3:28)
  12. Almost a Legend (4:56)
avatar van Ayreonfreak
Fantastisch album van een band die volkomen nieuw voor mij is! De band maakt een mix van progressieve rock en metal, met een melancholische inslag en aanstekelijke complexiteit. De Denen putten inspiratie uit diverse muziekstijlen zoals polyritmische moderne metal, elektronica, grunge en klassieke rock. En dat is te horen ook. Ik ben geen overdreven liefhebber van screams en grunts, maar dit is perfect gedoseerd en waanzinnig goed. In de voor het genre korte tracks weten ze steeds een mooie spanning en diversiteit op te bouwen. We beginnen voorzichtig met een 4,5. Indicatie; Tool, Karnivool.

avatar van james_cameron
Heel wat ruiger en meer divers dan (de overigens uitstekende) voorganger A New Decay uit 2010. Op die plaat klonk de band nog als een kruising tussen Tool, The Butterfly Effect en Karnivool, maar hier is men moeilijker in een hokje te plaatsen. Dit maakt het natuurlijk wel extra leuk. Soms neigt de sound naar een band als Disturbed (Sever The Tie), dan weer is het bijna melodieuze death metal dat men ten gehore brengt (Sunbound). Er wordt flink gespeeld met dynamiek en ook qua zang gaat het alle kanten op. Gelukkig heeft men een prima zanger in huis, die alle stijlen met gemak aan kan. Interessante band, die hopelijk nog meer moois gaat maken in de toekomst.

avatar van notsub
Ik kan niet echt wennen aan de sound van deze band. De cleane zang is mij te poppy en de muziek vliegt tussen prog en nu metal heen en weer. De screams komen dan als een donderslag bij heldere hemel in één keer doorzetten en vermaken mij ook niet. Zo haal ik er geen rode draad uit deze CD en kan ik slechts genieten van een paar meer uitgewerkte stukken.

Absoluut ondergewaardeerde band dit Boil komt heel direct binnen bij mij door de goede opbouw in de nummers. Doet mij denken aan Tool, Karnivool, etc...

avatar van Oepsje
Ayreonfreak Bedankt voor de aanrader die je plaatste bij een TesserAct album.
Album gisteren voor het eerst beluisterd en staat sindsdien op repeat. Heerlijke sound die inderdaad een flinke dosis prog-rock / metal mixt met vleugels death-metal. Lekker afwisselend plaatje met hele toffe zang.

avatar van Ayreonfreak
Graag gedaan

avatar van berwt
Ontzettend gevarieerd album zonder dat het los zand wordt met heerlijke grooves en prachtige zanglijnen. Soms lijkt Tool een beetje té dicht bij, maar na een paar keer hoor je dat niet meer.