Caliban - The Opposite from Within (2004)

Duitsland
Label: Roadrunner

1. The Beloved and the Hatred (3:48)
  2. Goodbye (4:01)
  3. I've Sold Myself (3:58)
  4. Standup (3:49)
  5. Senseless Fight (3:57)
  6. Stigmata (3:03)
  7. Certainty... Corpses Bleed Cold (4:26)
  8. My Little Secret (4:03)
  9. One of There Days (3:18)
  10. Salvation (3:53)
  11. Dairy of an Addict (5:34)
  12. 100 Suns (3:56)
avatar van buckie
vooral de tekst bij het eerste nummer is enorm diepzinnig: WHERE IS YOUR?
Die Andreas Doerner kan werkelijk geen woord Engels, maar toch een uitstekende plaat, al bij al

bro
hij zingt:

"Where is your
Where is your
Where is your love?"

m.a.w. hij kan echt wel engels hoor. Wat hij doet word zo vaak gedaan. Eerst een deel van een zin herhalen en dan de volledige zin.

avatar van Don Cappuccino
Dit album heb ik een paar jaar geleden helemaal grijsgedraaid maar ik vind hem nu niet meer zo geweldig. De opener luister ik wel nog steeds vaak, vooral die cleane zang vind ik echt geweldig en die brul ik ook altijd mee.

avatar van james_cameron
Stevige duitse metalcore, een beetje ontsierd door het voortdurende eentonige gekrijs van de zanger. Het is daarnaast jammer dat de meeste tracks zich in midtempo bevinden, want zodra men het gaspedaal indrukt wordt alles een stuk interessanter. Binnen het genre uiteindelijk boven het gemiddelde, maar de band zou hierna veel betere albums maken.